Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama Olka

Imie ALEKSANDER podoba wam sie???

Polecane posty

Gość Przyszła mama Olka

czy imie dla małego dziecka nie jest za ciężkie??? bardzo mi sie podoba to imie i mojemu mężowi, tym bardziej jego zdrobnienie Olek Alek Oluśitp. A na drugie mamy zamiar dać Oliwier. Co sądzicie o tych imionach???

Ale Aleksander to nie Alek i Aluś jak wiele osób myli i ty też to poprostu Olek i Oluś. Alek to już od Alexa. Dałabym Oliver ładniejsze a na drugie ten Aleksander bo moim zdaniem to imię bardziej żeńskie Ola brzmi lepiej :)

Gość Przyszła mama Olka
No i mam metlik w głowie jak dać na pierwsze... Albo Aleksander albo Oliwier, mojej teściowej sie nie podoba Aleksander a mojej mamie bardzo. Mój maż z reszta sie uparł na imie Aleksander a ja wybrałam drugie Oliwier.

Gość podoba mi się
mi się podoba i może dam tak na imię swojemu synkowi, znam też 1,5 rocznego Aleksandra, prawie już sam umie powiedzieć swoje imię, rodzice nie zdrabniają go :) lepiej daruj sobie drugie imię, po co ? pierwsze będzie wystarczająco długie :)

Gość Przyszła mama Olka
Moja znajoma dała tak na imie swojemu synkowi ma już 3 latka ale jest tak super że mówie wam. Śmieszny jak nie wiem. A drugie daje bo u nas to rodzinne żeby byly dwa imiona, z reszta drugiego nigdzie sie nie pisze tylko jest.

Gość Przyszła mama Olka
Jak na razie wychodzi 2 dla Aleksandra 1 dla Oliwiera

Mnie się podoba Aleksander,gdyby szwagier tak nie miał na imię nazwałabym tak mojego dzieciaczka...)))

Jak to się nie piszę? Koleżanki syn dostał się do gimnazjum obok nas i poprosiła mnie o to abym sprawdziła czy jest zapisany, i wsztskie dzieci miałe zapisane pierwsze i drugie imię. Do przedszkola też podobno tak jest.

Gość Przyszła mama Olka
No to ja juz nie wiem czy sie pisze czy nie ale praktycznie sie jego nie używa tylko jest, JA mam dwa imiona i nigdy nie używam drugiego tylko jak potrzebuja do czegoś to wtedy wpisuje

Gość imię Aleksander bardzo
mi się podoba, Oliver mniej Olek, oluś suiuuuuuuuper

Olivier - Oliś, Oli, Olivek, Olivierek, Oliwuś - raczej nie to bardziej damskie imię ale Aleksander takie gejowskie mi się wydaje jak będą na niego wołac potem koledzy w szkole? Olek? śmieszne brzmi, a może Natan albo Nataniel o a może Maciej? najpraktyczniejsze imię. Mały chłopiec - Maciuś Nastolatek - Maciek Dorosły męższczyzna - Maciej a Aleksander tak by wyglądał: Mały chłopiec - Oluś Nastolatek - Olek Dorosły męższczyzna - Aleksander I teraz Olivier: May chłopiec - Olivierek Nastolatek - Oli Dorosły męższczyzna - Olivier :):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Gość Przyszła mama Olka
ja wybieram tylko pomiedzy tymi dwoma imionami inne nie wchodza w gre.

Gość imię nie musi być praktyczne
:) a po co w ogóle zdrabniać imiona ?????????? ja nigdy nie zdrabniam, imię to imię i bardzo nie lubię, kiedy ktoś zdrabnia moje, albo moich dzieci

Gość brzydkie
mam w rodzinie olka małego paszczaka

Gość mama malego Danielka
Aleksander bardzo mi sie podoba i moj synus ma tak na drugie :D Oliwier tez mi sie podoba, ale Alekander bardziej.

Gość jestem mamą aleksandra
i najważniejsze, że mnie i m ojemu mężowi się podoba. :)

Gość Przyszła mama Olka
każde imie ma coś w sobie i nie każdemu sie podoba jednak chyba wybiore imię Aleksander bedzie Olek albo Alek jak komu będzie sie podobało.

Aleksander jak najbardziej na tak! a drugie imię sobie odpuść-Olivier mnie sie nie podoba, a już w połączeniu z Aleksandrem to całkiem. i troszkę przesadzone by było wg mnie:)

Gość Przyszła mama Olka
nad tym drugim nie jestem do konca przekonana ale pierwsze racej bedzie Aleksander z reszta mąż na nie sie uparł i na 100% tak da na imie małemu

Gość Aleksander to nie Olek
Ludzie przestańcie,Aleksander to Aleksander lub Aleks.żaden Olek itpi tym bardziej Alek!!! Moj syn mA tak na imię :-)

Gość a czytałyście
o zdrobnieniach??? Aleksander to min. Alek Olek Oluś tak samo Jak Aleksandra Ola, z reszta każdy ALeksandra bedzie naywał jak jemu sie podoba,

Aleksander to piekne imie, ja sama myslalam zeby kiedys nadac swojemu dziecku na imie Aleksander, a na drugie Miroslaw bo to staropolskie imie:) Osobiscie nie podoba mi sie imie Oliwier, dziwnie sie je wymawia i nie brzmi swojsko.

moj syn ma Aleksander wszyscy mowia na niego Olek (lacznie panie z przedszkola) mi bardzo podoba sie, teraz Olek, Olus a w przyszlosci Aleksander :) na poczatku nie bardzo widzialo mi sie to imie, maz sie uparl i koniec, ale teraz nie wyobrazam sobie inaczej ;)

Gość gość
Jak yo po co zdrabniać imiona? Ja mam na imię Aurelia. Rodzice zawsze mówila Rulka. Mój brat to Nikodem do tej pory jest to Niko. A najmłodsza 5 letnia siostrzyczka to Anastazja i wołamy na nią Nastka lub Ana. Więc gdy mój chrześniak ma na imię Aleksander to wołamy na niego Olo lub Aleks.