Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak ubrac mlodego z brzuszkie

jak ubrac mlodego z brzuszkiem??

Polecane posty

Gość jak ubrac mlodego z brzuszkie

w co? w jaki garnitur? krawat/ musznik?? , z / bez kamizelki?

Gość nie jestem stylistką
Przede wszystkim - należy bardzo starannie dopasować garnitur do sylwetki!!! Przyduży wcale go nie wyszczupli, wręcz przeciwnie. Garnitur w ciemnym odcieniu - w zależności od koloru Twojej sukni czerń, antracyt, bardzo gorzka czekolada, ewentualnie granat. Materiał garnituru moze być w leciuteńki prążek, broń Boże nie połyskujący (połysk pogrubia, zwłaszcza na zdjęciach i w świetle elektrycznym!). Koszula może byc nawet taliowana, by nic nie wylewało sie i nie bułkowało nad paskiem spodni, tylko ładnie przylegało do sylwetki - oczywiście koszula adamaszkowa, tkana w prążek, co lekko "pociągnie" optycznie sylwetkę. Kołnierzyk klasyczny, czyli o niezbyt szeroko rozstawionych "rożkach". Marynarka max na 3 guziki, by jak najmocniej odsłonc gors koszuli - taki jasny klin wcinający się w marynarkę wysmukli sylwetkę. Do tego krawat średniej szerokości (śledzik bedzie wyglądał groteskowo na okrągłym panu, a szeroki skróci mu szyję) związany na klasyczny, dość wąski węzeł. Krawat albo w leciukie prążki, ewentualnie gładki lub w bbb dyskrety rzucik - odpadają duże, wyrazieste wzory, po pierwsze niezbyt elegancie na ślub, po drugie poszerzające sylwetkę.

Aha - co do garnituru, raczej odradzam tzw. angielską klapę, bo mocno poszerza biodra. Na okrągłym panu lepiej wygląda marynarka z jednym, centralnie umieszczonym "pęknięciem" z tyłu.

Oczywiście odpadają muchy (bardz niepasujące do garnituru, poza tym skracają szyję), zaś kamizelka po pierwsze jest niemodna, po drugie podciągnie Młodemu pępek pod brodę - i upodobni go do przydeptanego podgrzybka ;) Ogółem - garnitur dwuczęściowy, koszula na spinki + krawat i będzie świetnie :)

• NAJŚWIEŻSZE

• 2
      ...