Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAROLINA25_25

GDZIE LEPIEJ MIESZKAĆ W WARSZAWIE CZY W KRAKOWIE ?

Polecane posty

Gość KAROLINA25_25

Gość KAROLINA25_25
pytanie dotyczy tych miast, w Polsce

Gość jak jesteś Żydówką to Kraków
Krk to miasto wielkich nosów nie będziesz się wyróżniać a jak chcesz robic karierę w szoł biznesie czy polityce to tylko wawa

Gość to już lepiej w Chitaway
;p :classic_cool:

Gość KAROLINA25_25
gdzie chyba we Warszawie wiecej agencji towarzyskich? i lepiej chbya placa?

Gość tommmmekkkkk
w wawie tylko mozna dostac depresji............

Gość KAROLINA25_25
nie podszywaj sie !!!

Jeśli stawiasz na urok miasta to polecam Kraków ;) Jeśli na szansę kariery to Warszawę. Choć Krk też nie jest zły.

Gość elmirka_1994
no to tak w wawie łatwiej mi się wydaje znaleźć lekką prace typu przedszkolanka,opiekunka do dziecka itp a Krakowie za to jako np kelnerki a co do życia w Krakowie miasto raczej urokliwe a wawa miasto które psuje ludzi non stop ruch samochody puby ludzie zmieniają się nie do poznania poporstu bark kultury myślenie tylko o sobie pogoń za pieniądzem,szczerze wawe odradzam z całego serca mimo ze mam tam rodzinę jest ona inna inne priorytety tam rządzą moim zdaniem

Gość enedue
W Krakowie najlepiej mieszkać w Europejskim. fajna okolica, a i ceny fajne, lokują się raczej przystępnie.

Gość mlklk,
zależy dla kogo, w pracy jest duża konkurencja jeśli chodzi o Warszawę, to miasto nie nadaje sie do zycia dla normalnych ludzi którzy chcą nimi pozostać. Jak sie nie wpasujesz w cały ten pęd i wyścig szczurów, chamstwo i egoizm to będziesz mieć ciężkie życie.

ale mnie wkurzaja ludzie, ktorzy sami gdzies nie mieszkaja a sie wypowiadaja :D jestem z Trojmiasta, ale od 5lat mieszkam w warszawie nie tyram w chorej korporacji, jestem normalna, do stolicy przywyklam - ma wiele plusow i sporo uroku, ale trzeba ja poznac, poza tym miasto jak miasto jak ktos nie ma parcia na szklo to zostanie normalny ;) szczegolnie w lato w-wa ma zalety i wszedzie "blisko" na wakacje w Polsce

Gość mlklk,
akurat w Warszawie mieszkam 10 lat, więc mam porównanie, poprzednio mieszkałam w Krakowie i Kielcach

hm, w Warszawie na pewno łatwiej o pracę, do Wólki Kosowskiej rzut beretem, można sobie samemu jakiś sklep wykombinować. ale to jednak większe miasto niż Kraków, podejrzewam że nie każdy się odnajdzie w takim miejscu..

Gość gość
podoba mi sie krakow, nawet pod wzgledem cen... jest troche latwiej niz w warszawie :) nawet biorac pod uwage zwykle srodki transportu, takie jak taksówki - jest taniej (dla porównania www.radiotaximpt.krakow.pl )

Gość gość
a wiesz moze czy maja jakies oferty dla firm? :) prowadze dzialalnosc i przydalaby mi sie karta na bezgotówkowe przejazdy

Gość marla67
WARSZAWA !!! :) Na pewno dobre warunki do życia gwarantuje inwestycja na Włochach – Dom pod orzechem (www.dom-pod-orzechem.pl). Mocno się zastanawiam nad ich apartamentem dwupoziomowym z kominkiem, loggią...Są to dość duże koszty, ale z drugiej strony – za komfort zawsze trzeba dopłacić, a już zwłaszcza w stolicy.

Gość gość
Wawa, krk jest nudny jak flaki z olejem i zaściankowy pomimo tylu burdeli

Gość gość
Zdecydowanie Kraków Piękne mieszknia oferuje firma budopol ( http://budopol.pl ) Jutro odbieram klucze do mojego cudnego mieszkania już nie mogę się doczekać

Ja nie polecam żadnej z tych opcji, ponieważ jak Putin ,,jebnie'' w Warszawę atomówkę to większa część Wawy przestanie istnieć. Nasze elity jak zbudują tą tarcze antyrakietową to Putnin nie będzie miał po prostu wyjścia i albo nasz rząd oberwie albo bezpośrednio Redzików. Kraków zaś to najbardziej toksyczne miasto w Europie- jest tylko fajne na weekendowe wyprawy, nie do mieszkania.

Gość gość
Warszawa spoko, najlepsze zarobki, ale jeśli już dedycować się na to miasto, to zdecydowanie lepiej zamieszkać pod nim. Tam warunki będą na bank o wiele lepsze, a również nie zrujnujecie się finansowo. Jednak rata w Wawie, to kilka stówek miesięcznie więcej, czyli totalna odmiana życia.

Gość gość
Bardzo mi się podobaja nowe mieszkania w Warszawie powstaje nowa inwestycja Miasteczko Wawer i chyba tez biora udział w MDM na stronce jest jakies info http://miasteczkowawer.pl/ W najbliższych latach Miasteczko Wawer Sp. z o.o. S.K. planuje wybudowanie ponad 1000 mieszkań na terenie dzielnicy Wawer na gruntach należących do grupy Mera Pnefal SA.

Gość Bożena Urban
Wszystko zależy od Ciebie i Twoich upodobań, ja tutaj oglądałam ostatnio ciekawe oferty http://www.willanovia.pl/ może i Tobie coś wpadnie w oko.

Gość Liliove
Wydaje mi się, że twoje pytanie jest zbyt ogólne. Pod jakim względem ma być lepiej? Mieszkania, pracy, życia? Ja przeniosłam się z Rzeszowa do Warszawy 6 lat temu. Za pracą i facetem. Na początku ten ciągły ruch był przytłaczający. Teraz przywykłam i nawet ostatnio kupiłam w atrakcyjnej cenie mieszkanie Przy Woronicza. Nowy budynek dopiero się buduje, ale gdzieś za 1,5 roku będą oddawać klucze.

Gość gość
Tylko w Warszawie, najlepsze zarobki w Polsce , a co za tym idzie , kiedys lepsza emerytura i pracy nie brakuje.

Gość Paulinson
To zależy, czy tak na stałe czy chwilowo. Osobiście uważam, że lepiej w Warszawie. Zarobki są wyższe, a ceny nieruchomości raczej zbliżone (oczywiście zależy jeszcze jaki standard, lokalizacja itd.). Sama mieszkam w Warszawie od ponad 20 lat. Ostatnio zaczęłam poszukiwania nowego mieszkania. Czas wyjść z wynajmowanego na swoje. Na ten moment rozważam zakup na Bliskim Bemowie (http://www.bliskiebemowo.com/pl/inwestycja/aktualnosci/40-elegancka-recepcja-w-budynku.html), bo standard jest wysoki, blisko będą dwie stacje metra, a do tego Grupo Lar to jeden ze sprawdzonych deweloperów.