Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwe

czy mam szane na zdrowe dziecko??????

Polecane posty

Gość uwe

ze jestem w ciazy dowiedzialam sie dopiero w 8 tyg. do tego czasu, nie wiedzac o ciazy pilam duuuuze ilosci alkoholu, nie tylko piwo, palilam papierosy. na dodatek okazalo sie ze jest duza roznica w terminie porodu. 3 tygodnie roznicy miedzy terminem podanym przez lekarza a usg. oczywiscie jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy nie wypilam ani grama alkoholu, rzucilam palenie, bralam witaminy, do porodu tylko tydzien ale czy mam szanse na to ze moje dziecko bedzie zdrowe?

Gość ajajajaajajaja
raczej odwrotnie. masz male szanse ze wtoje dziecko urodzi sie chore. w poczatkowej fazie ciazy dziecko odzywia sie z cialka zoltego i ciezko mu zaszkodzic tak naparwde.

Gość moja kumpela
piła, paliła trawę, fajki, a córkę ma zupełnie zdrową, świetną, bardzo mądrą dziewczynkę:)

na pewno wszystko bedzie ok wiele kobiet nie wiedzac ze jest w ciazy pije pali itd a powiedz mi to ta roznica w usg byla do przodu o 3 tygodnie czyli z usg Ci wyszlo ze Twoja dzidzia jest tak jakby starsza niz wychodzi z miesiaczki/

Gość uwe
niestety, wychodzi, ze dziecko jest mlodsze o te 3 tygodnie.

Gość moja kumpela
w tej sytuacji, to chyba lepiej, że jest 3 tygodnie młodsze, nie?

Gość uwe
wg usg wczesniej wychodzilo, ze dziecko jest za male o 3 tyg. chociaz teraz bylo wazone w brzuszku i ma troszeczke ponad 3 kilo:)

Gość moja kumpela
nie martw się na zapas:) wszystko będzie dobrze:)

nie ma co sie martwic na zapas ja dowiedzialam sie w 5 tygodniu ze jestem w ciazy choc czulam to juz tydzien przed data spodziewanej miesiaczki.. ale tez pilam palilam nawet bralam leki na uspokojenie bo przezywalam ciezki okres i wszystko jest ok dzidzia zdrowa:)

Gość *aniołek*
dla dziecka najważniejsze są pierwsze 3 miesiące,ale znam dużo osób które tak samo nie wiedziały o ciąży i też piły i paliły i mają zdrowe dzieci:) myśl dobrze nie martw się na zapas

Gość uwe
dzieki za dobre slowa, to jest naprawde potrzebne...

a ja sie tak zastanawiam bo ja sie dowiedzialam w 4/5 tygodniu ciazy ze jestem w ciazy odrazu jak nie dostalam okresu a Ty piszesz ze dowiedzialas sie w 8 tzn ze mialas okres normalnie czy jak? tak pytam bo wlasnie mnie to zastanawia jak ktos pisze ze tak sie dowiedzial. i wtedy idziesz do lekarza mowisz mu kiedy mialas ostatnia miesiaczke a on skad wie ze dzidzius ma wiecej niz tyle ile wychodzic z OM ? z usg z pomiarów?

Gość uwe
no ja poszlam normalnie do lekarza, podalam mu date ostatniej miesiaczki i on mi powiedzial ile dziecko ma tygodni, miesiac pozniej zrobil mi usg i wyszlo ze termin miesiaczki nie zgadza sie wlasnie z tymi pomiarami usg, czyli ze dzidzia jest za mala, a ja napewno podalam dobra date.

Gość ja robilam tak samo ale przez
3 miesiace!!!!! DOKLAdnie w 12 tyg poszlam dopiero do lekarza, piwo rzucilam,a papierosy ograniczylam i dzidzia zdrowa :) myśle ze to od szczescia zależy no i od zdrowego i silnego płodu.

Gość uwe
a i zapomnialam dodac ze na poczatku mialam jeszcze plamienie...

Gość uwe
czy ktoras z was tez miala jeszcze taka sytuacje, lub przynajmniej zna taka sytuacje?

Gość uwe
napiszcie cos jeszcze prosze

Gość bEdzie dobrze nie martw sie
spojrz na kobiety co całą ciąze palą pija bzykają sie z kim popadnie a rodza zdrowe dzieci A czesto te które dbaja o siebie baaaardzo rodzą dzieci chore Mysle ze wazne jest jak postepujesz teraz A pozatym robiłas usg Gdyby cos złego sie działo to lekarz by to zauwazył Nie masz coi sie matwic na zapas Dbaj o siebie teraz a dzidziusia kochaj Napewno wszstko bedzie dobrze Pozdrawiam

Gość a co do plamienia to
ja nie piłam nie paliłam a plamienie miałam przez 3 tyg ciązy BA plamienie to mało powiedziane lało sie ze mnie jak z prosiaka a do 7 tyg ciązy nawet karty ciązy nie miałam bo lekarz nie dowierzał ze ciąza sie utrzyma A urodziłam córke 3 tyg przed czasem i jest zdrowa i ma juz 8 lat i jest moim szczesciem :)

Gość sprostuje powyzzse
nie do 7 tyg a miesiąca nie miałam karty ciązy do 7 tyg lezałam w szpitalu potem do 8 ies w domu ale autentycznie lekarz załozyl m karte ciązy dopiero w 7 tyg jak mial pewnosc ze dzidzia urodzoi sie Takze nie martw sie Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo

Gość ja tez tak mialam
ja tez dowiedzialam sie ponzo bo w 10tyg.tez palilam tez pilam to byly siweta sylwester i zaraz moje urodziny i wszelkie nie dorozwoje dziecka lekarze sa wstanie stwierdzic juz w lonie maktki mysle ze nie masz co sie martwic nie ktore matki pala cala ciaze pija a dzieci wielkie zdrowe itp.nie martw sie bo to zle wplynie na dziecko.powodzenia zycze:)

Gość uwe
przynajmniej jest jakas nadzieja....

Wiesz, ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się bardzo późno. Bo najpierw jak mi się miesiączka spóźniała to poszłam do gina a on nie stwierdził ciąży (wtedy jakis 8-9tydzień) i dostałam hormony na wywołanie @;/ Dopiero na kontrolli po 5 tygodniach jak @ nie przyszła pani doktor (inna) łaskawie na mnie nawrzeszczała za brak odpowiedzialności, że zgłaszam się tak późno. Dopiero jak spojrzała w kartę to się uciszyła i przeprosiła za brak kompetencji swojego kolegi z placówki. Niemniej jednak, nei wiedziałam bardzo długo o ciąży. Ćwiczyłam dość intensywie sport walki, nie paliłam, ale zdarzyło mi się być na kilku zakrapianych alkoholem imprezach (sezon andrzejkowo-sylwestrowy). Też bardzo się martwiłam co będzie. Dzis mój syn ma 3 lata, jest zdrowym, mądrym chłopcem:) Tak więc uszy do góry, martwienie się nic Ci nie pomoże. A jeśli chodzi o wymiary - może Twoja dzidzia jest po prostu malutka? Mój był znowu za duży, wielkością był zawsze o miesiąc do przodu. Nie martw się tym, USG podaje wagę szacunkową. Na pewno urodzisz ZDROWEGO ślicznego bobaska, czego z całego serca Ci życzę:)