Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reniferrrrr

4 piwa DZIENNIE- czy to normalne???

Polecane posty

Gość reniferrrrr

Dla mojego chłopaka nie ma dnia bez piwska, codziennie wypija średnio 3-4 piwa, czy to normalne?? Martwię się o niego, proszę o poważne opinie.

Gość Agulka7878
A próbowałaś z Nim o tym rozmawiać? od dawna tak pije?

Gość xyzabc
reniferrrrrku nie to nie jest normalne- niestety nie ma innej odpowiedzi- gdy ja poznalam mojego meza tez bylo to dla niego normalne,teraz wypija kilka piw w sobote i juz- trudno dla mnie bardzo wazne bylo to czy on pije czy nie i bardzo mnie to bolalo wiec musial wybierac, kilka piw dzeinnie to naprawde najprostsza droga alkoholizmu. jestesmy mlodz ja mam 23 on 26 i laczeo mieibysmy klocic sie przez alkohol

Gość reniferrrrr
Próbowałam, i jak rozmawiamy przyznaje mi racje, ze to jednak za duzo, ale na drugi dzien i tak to samo robi.. A pije tak od kidy go znam, jakiś rok

Gość Agulka7878
Sama jestem alkoholiczką- zdrowiejącą i byłam w związku z alkoholikiem. On nie chciał zdrowieć a ja tak no i związek się rozpadł. Wiesz możesz poszukać wsparcia na grupach Al-anon. Nie ma się czego bać, wystarczy jak pójdziesz i posłuchasz, nie musisz się odzywać.

Gość reniferrrrr
Mi też sie tak wydaje, że normalnego nic w tym nie ma.. Ale rozmowa z nim jest tak trudna, że nie daję rady już, jest straaasznie upartym facetem, twierdzi że kobieta nie powinna mu nic "dyktować" jak to ujął.. Nie mam pomysłu juz jak do niego trafić:(

Gość reniferrrrr
Sądzisz ze to mogą być początki alkoholizmu?:(

Gość Agulka7878
Poza tym z doświadczenia wiem, że on musi sam chcieć przestać. Alkoholizm to choroba niestety.

Gość Agulka7878
Wiesz nie umiem tego ocenić czy to już alkoholizm czy nie ale nie wygląda to za dobrze

Gość No niestety
trzeba spojrzec prawdzie w oczy,to taki sam nolog jak kazdy inny.

Odkad go znasz pije codziennie i pytasz czy to poczatki alkoholizmu?. Niech wytrzyma 1-2 dni bez kropelki alkoholu nie ze mniej tylko ze wcale zobacz jak bedzie sie zachowywal. Mysle ze wymaga leczenia albo ......... bedzie musial wybierac, chyba ze ty wybierzesz wczesniej. Jak cie kocha to przestanie. A jak juz teraz mowi ci ze nie mozesz mu nic dyktowac to to nie facet tylko cham (ps. nie wiem przez jakie h)

Gość Agulka7878
To nie do końca tak że jak kocha to przestanie. On musi chcieć dla siebie a nie dla Niej. Jeśli będzie to robił dla Niej to byle kłótnia będzie pretekstem, żeby znowu się napić. Tak naprawdę to alkoholik musi sięgnąć swojego dna, żeby się od niego odbić i chcieć zmienić swoje życie.

Gość alkoholik vebvqb
Po pierwsze ALKOHOLIK nie musi pić codziennie - może pić ciągami i mieć przerwy. To że wytrzyma 3 dni bez alkoholu nie świadczy o tym że nie jest chory. Twój chłopak powinien iść do terapeuty.

Gość alkoholik vebvqb
poza alkoholizmem można nabawić się nadciśnienia, otyłości piwnej, choroby trzustki i wątroby.... :-(

Gość reniferrrrr
On tymi piwami nie upija sie, pije je i nic mu nie jest, albo ma mocną głowę albo nie pije po to by się upijać, a słyszałam że alkoholicy właśnie z tego powodu piją.. A z przerwą w piciu piwska nie ma problemu, potrafi 2 tyg nie wypić, ale teraz już od 2 miesięcy ciągiem, 3-4 piwa dziennie

Gość reniferrrrr
A zna któraś z Was jakiś sposób żeby to piwo człowiekowi obrzydzić?:)

Zgadza sie,ze jesli nie przestanie,to pierwsza wysiadzie trzustka,spotykam sie z takimi przypadkami,ze wlasnie u piwoszy sa powiklania trzustkowe,ono powoduje gazice jelit,a to w pierwszej kolejnosci pociaga za soba trzustke. Jest uzalezniony,i to bez dwoch zdan.

Gość alkoholik vebvqb
On tymi piwami nie upija sie---------------> nie musi się upijać by być alkoholikiem , tu chodzi raczej o stałą dawkę alkoholu we krwi . a słyszałam że alkoholicy właśnie z tego powodu piją.. -------------> nie wszystko co się słyszy "gdzieś tam" jest prawdą - powody picia u alkoholika są czesto dość złożone A z przerwą w piciu piwska nie ma problemu, potrafi 2 tyg nie wypić-----------> to w przypadku alkoholika nie ma żadnego znaczenia i o niczym nie świadczy Mocna głowa? -----> to jeden z pierwszych objawów że zaczyna się uzależnienie

Gość Agulka7878
Wiesz to nie chodzi nawet o upicie się tylko o regulowanie uczuć.

Gość alkoholik vebvqb
BYNAJMNIEJ NIE STAWIAM TWOJEMU FACETOWI DIAGNOZY. ZWRACAM CI TYLKO UWAGĘ NA TO , ŻE POWINIEN ON SIĘ NAD TYM ZASTANOWIC I BYC MOŻE POROZMAWIAC Z LEKARZEM. A CZY JEST ALKOHOLIKIEM ? NIE WIEM .

Gość alkoholik vebvqb
A zna któraś z Was jakiś sposób żeby to piwo człowiekowi obrzydzić? Ja potrafiłem wypic od 7 do 13 piw ----> gdyby wylądował tak jak ja pod kroplówką w szpitalu to pewnie by mu na jakiś czas zbrzydło piwo.

Gość Agulka7878
Mój były dostał taką delirkę że sam mnie poprosił żebym go do szpitala na detoks zawiozła. Miał być tydzień, wyszedł po 4 dniach i od razu poszedł chlać dalej więc reguły nie ma

Gość alkoholik vebvqb
nie ma reguły to prawda. kwestia tego czy chce się jeszcze trochę pozyc ... na szczescie ja jeszcze tak

Gość alkoholik vebvqb
co do delirki ---> takiego piekła nie chce więcej przechodzić

Gość Agulka7878
A mam pytanko czy byłeś na jakiejś terapii? czy może aa? jak sobie radzisz?

Gość alkoholik vebvqb
od 3 lat na AA. terapie 2-krotnie przerwałem. Byłem też w Charcicach

Gość Agulka7878
Ja mam bardzo pod górkę jeśli chodzi o terapię ale chodzę na AA i NA więc to mnie trzyma

Gość alkoholik vebvqb
bedzie dobrze . trzymaj się :-)

Gość Agulka7878
dzięki:)