Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowwa mama

Zanim zaszczepisz swoje dziecko -przeczytaj

Polecane posty

Gość nowwa mama

Jestem przerazona, ale znajac nasz swiat swiecie wierze w to co jest tam napisane. Nie przerazajcie sie dlugoscia artykulu, jest naprawde dosc przystepnie napisany... SZOK Dzis ide na szczepienie

Gość jakiś link by się przydał

Gość nie przeraza mnie dlugosc
czego nie ma

Gość spoko kwoko
tylko co mamy przeczytać?????

Gość gweg
Bo ja wiem... Szybko mi poszło z tym artykułem i nie poruszył mnie. :D

Gość 1234567.......
no to sobie poczytałam :)

Gość szok szok szok.....
straszne 😭

Gość telepanie w wózku

Gość akurat bylabym sceptyczna
odnosnie tych informacji, juz rozne rzeczy wyczytalam na tej stronie:P

Gość poczytajcie sobie tytuły
z boku na tej stronie, jak dla mnie wszystko to trąci populizmem i teorią spiskową.

No tak... ale fakt że kontrowersyjne teksty prędzej opublikuje serwis, w którym poza tym roi się od bzdur, niż poważna gazeta, ostrożna w sądach żeby komuś nie podpaść, jest znanym zjawiskiem i mimo tego nie oznacza że sam tekst jest mało wiarygodny.

Które zło większe? Heh, wszystko jest dobrze póki własne dziecko należy do tej większości która przetrwa szczepienia dla dobra swojego i ogółu. Ale co jeśli należy do mniejszości?

Gość nowwa mama
moj lekarz oznjamil mi wczoraj,ze do zeszlego roku byly szczepionki 4w1 ale z powodu smierci dwoch noworodkow (w Polsce) zostaly wycofane.Zasugerowal, ze kwestia czasu jest wycofanie szczepionek 5w1. Namawia mnie tylko na podstawowe szczepienia mego dziecka i to na te refundowane. Sama nie wiem co mam o tym myslec. Lekarz mowi, ze szczepienia skojarzone to tylko nabijanie kasy firmom farmaceutycznym, ktore zarabiaja wiecej niz mafie narkotykowe. A ja jestem w kropce bo nie wiem jak zaszczepic szkraba. Chcialabym jak najlepiej.

Gość nowwa mama
Ach, podobno jakis ciekawy artykul byl niedawno w Angorze - na temat szczepien. Moze ktos czytal?

Gość 14 dziewczynka zmarła po
szczepieniu: http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,11545728,wiadomosc.html?ticaid=18d68

Gość nowwa mama
no tak, ale to szczepienie przeciwko wir HPV a mnie interesuja te obowiazkowe dla niemowlat. Chociaz nie powiem smierc tej 14latki swiadczy jak bezpieczne sa szczepienia (tym bardziej, ze kolejne zaszczepione dziewczyny trafily do szpitala z zawrotami glowy)

ja mieszkam w Norwegii i tu nie ma szczepień milion w jednym. Jak opowiadałam położnej o tych "naszych" skojarzonych, to wielkie oczy zrobiła, bo przecież i tak jest już 3w1 (błonica, tężec i czerwonka, tak?) poza tym obowiązkowe są pneumokoki a po roku szczepią MMR ja tam moje dzieci będę szczepić i tyle

Gryzelda ja tez mieszkam w NO,idę jutro na szczepienie 3mczne..muszę sprawdzić co to w ogóle będzie,jedyna nadzieja ze wg artykułu w Skandynawii już nie używają rteci..podobno

a ja dzisiaj idę na szczepienie, druga dawka. szczerze mówiąc to nie wiem nawet czym szczepią, ale ponieważ nie mam wyboru, to postanowiłam sobie tym głowy nie zaprzątać. Jeśli chcesz to mogę spisać nazwy szczepionek i potem sprawdzić, czy są z rtęcią.

DTP+polio+Hib - Infanrix+IPV+Hib GSK Pneummokoki - Prevenar Wyeth nie zawierają rteci

Zaraz poszukam i podam link z naszego topiku na temat tych szczepionek,tego artykulu.Tak jak wyzej,te szczepionki nie zawieraja rteci. Kazda szczepionka jest konserwowana w rteci.Ale to nie jest dawka szkodliwa dla dziecka. I jeszcze jedna sprawa.Dzieci z autyzmem sie rodzą.nie nabywaja. Zaraz podam link i poczytajcie co my tam pisalysmy i do jakich wnioskow doszlysmy.

Gość a czy mmr II zawIraja rtęć
?

Ja Ci nie powiem tak jak jest naprawde,bo nie ja je stworzylam. Ale z tego co wynika,ze skladu to tak,ale jest to dawka nie szkodzaca zyciu dziecka. Ja szczepilam Priorix.Minal tydzien a syn nawet nie mial goraczki ani zadnych objawow szczepionki. Tez sie balam,bardzo,bo szczepilam od pierwszego dnia zycie infarnix hexa..

Gość a ten prorix płatny
? ile kosztuje ?

Gość titulitu
tak priorix jest płatny, zależy ponoć od apteki a ja płaciłam 68 zł