Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiadowo

co zrobic?

Polecane posty

Gość obiadowo

hej pomysłodawcy;) wiec tak: mam kawałek schabu, papryke, cebule, czosnek, ryz, pomidory i powiedzcie mi teraz co z tego upichcic dobrego i ciekawego tylko z tego co mam, bo nie chce mi sie wychodzicdo sklepu bo leje!!!! czekam na pomysly;]

Pomidory sparz,obierz ze skóry,zgnieć,podsmaż na patelni razem z warzywami lub zrób z tych warzyw szaszłyki w piekarniku. Ugotuj ryż. Schab pokrój w kostkę,usmaż na patelni,podawał w sosie własnym razem z warzywami i ryżem.

podawaj* Czosnek jest świetny z grilla lub na szaszłykach. Go też tam wciśnij:)

Gość obiadowo
ciekawa propozycja:) ktos jeszcze?

Gość obiad
dla mojej rodzinki:) tzn dla mnie mamy i braci...i nie mam dzis weny do gotowania:( tzn pomysłu..

Schab pokrój w plastry, rozbij, posyp przyprawami, na każdym połóż po kawałku papryki i pasku chleba, zwiń w roladki i obsmaż z każdej strony. Dołóż skrojoną cebulkę i resztę warzyw i wszystko razem zagotuj.

Gość obiadowo
he he he:) ja bym upieła kotlety schabowe ale tyle co w sobote mama juz piekla a moi bracia nie lubia jesc ciagle tego samego...

Gość obiadowo
lilitka... brzmi smacznie..chyba sie skusze:) do tego podam ryż podsmażony na patelni z curry ;]

Gość risotto
:) zawsze pyszne i zawsze ze wszystkiego można zrobić :D

Gość obiadowo
a jak sie robi risotto bo nigdy nie robiłam??

Gość obiadowo
ok nikt nie ma wiecej pomyslow wiec robie te roladki:) nastepnym razem skorzystam z pomyslu na te szaszłyczki..dzieki laseczki:*

Na risotto podsmarz pokrojone mięso z cebulką i czosnkiem, podaj pokrojone warzywa i dosyp ryż. Przykryj i wszystko razem duś ;)

Gość obiadowo
tez moze byc dobre:) ciekawych rzeczy sie dowiaduje...u mnie w domu to zawsze standart...mieso kluski i surówka. Chyba zaczne eksperymentowac bo juz mi zbrzydlo to zwykle jedzenie:)

Te roladki, to dobrze jest "przeszyć" wykałaczkami w miejscu stykania się mięsa - wtedy się nie rozwalą przy dalszych czynnościach.