Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunday morning

Soczewki Acuvue Oasys with Hydraclear plus. Pytanie.

Polecane posty

Gość sunday morning

Są to soczewki dwutygodniowe, ale mnie okulistka pozwoliła mi je nosić miesiąc. Czy naprawdę tak można w nich miesiąc chodzić? I jeszcze jedno pytanko: czy to możliwe ze od soczewek robią sie takie czerwonę zylki? kreseczki na oku? na tym białym, nie wiem jak to się nazywa. Bo mam takich czerwonych dużo, ale może zawsze tak miałam, nie zwracalam na to uwagi.

Ja też mam te soczewki i też nosze miesiąc. O ile zawsze będziesz je na noc ściągac to wszystko w porządku. A żyłki mogą sie robic od soczewek, ale czy w twoim przypadku tak jest to nie wiem

Gość gruszkakula
Tak, można je nosić około miesiąca (tzn. cztery tygodnie), też tak noszę. Musisz tylko przestrzegać zaleceń dot. pielęgnacji. Co do żyłek to przyczyną mogą być soczewki. Może Twoje oczy kiepsko je znoszą, ja niestety też mam taki problem, często w szkłach mam zaczerwienione oczy, nie mogę nosić dłużej niż ok.6 godzin, potem pojawia się dyskomfort. Ale być może jest jakaś inna przyczyna. Przy okazji pogadaj o tym z okulistą.

Gość sunday morning
??

Gość sunday morning
a też nosisz te johnosona?

Gość niektore soczewki mozna
nosic dluzej szczegolnie jesli sa to soczewki o wydluzonym czasie noszenia, wszystko powinno pisac na opakowaniu. moga pojawiac sie zaczerwienienia. kup sobie krople systane do sczewek, drogie ale najlepsze i zakraplaj oczy kiedy pojawiaja sie zylki. to oznacza ze oczy sa przesuszone i w dluzeszj prespektywie moze pojawic sie pieczenie. aby temu zapobiec uzywaj kropli nawilzajacych i nie nos ich dluzej niz miesiac. myj soczewki i wymieniaj plyn codziennie a wszystko bedzie ok.

Gość a ja se nosze
miesięczne zawsze ze dwa miechy i nic mi nigdy się nie dzieje. A noszę już z 10 lat soczewy :P