Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celuloza

Alicja Tysiąc kontra Gość niedzielny

Polecane posty

Krystyna - widzisz, ten typ tak ma :P Jedyne, co potrafią napisać, to jakieś bzdety o KK czy księżach. Swoją drogą, żaden z obrońców pokrzywdzonejAlicji 1000 mi nie odpowiedział :)

Gość elwirrka
Krystynko, wiec przepraszam, musiałam pomylic posty:) wierzący Jakby policzyć ile księży obcowało płciowo z dziećmi można ich nazwać w ten sposób...trochę w temacie siedzę:) Wylazło z ciebie dziecko wojny...myślisz ze tylko gówniary puszczające się na dyskotekach dokonują aborcji?:) wspaniałe podejście typowego katolika:)

Gość wierzacy
wierzacy,jezeli lezy Ci na sercu dobro dzieci,to moze zamaist ubolweac na usuwanymi dzecmi zajmiesz sie dziecmi juz narodzonymi,zaadoptujesz je A wiesz ze nie jestem obojetny na los narodzonych dzieci i im pomagam ? Biore udzial w akcjach charytatywnych itd. Myslisz tez ze domy dziecka i matki na zasilkach drukuja sobie te pieniadze ?

Gość elwirrka
Rosną mi tzytze "publicznie nazywając ją morderczynią naruszył jej dobra osobiste" Aha, czyli analogicznie - jeśli nazwę mężczyznę poedofilem, bo chwilę wcześniej zgwałcił dziecko, to naruszę jego dobro osobiste? Pedofil krzywdzi dziecko, a kobieta dokonując aborcji usuwa płód ludzki, to jest różnica... Tylko chore poglądy katolickie stawiają na równi płód z dzieckiem. Nie mieszaj w to bagno każdego proszę cie.

"Tylko chore poglądy katolickie stawiają na równi płód z dzieckiem" Ok, jeśli zabiję dziecko, które przed sekundą przyszło na świat można mnie nazwać mordercą. Ale jeśli zrobiłabym to chwilę przed narodzinami to już nic takiego?

Gość whfhw
wierszacy ;-) pomagasz,i owszem,moz ei pomagasz,ale co to za pomoc gdy od czasu do czasu rzucisz"grosik" Tacy ludzie jak Ty powinni miec odgornie nakazane aby adoptowac np"wirtuaknie"z 2,3 dzieci i ich utrzymywac do pełnoletnosci i utrzymywac w taki sposob aby ta 3 dzieci miała wszystkeigo pod dostatek.Gdyby tak było to wszyscy przeciwnicy aborcji,antykoncepcji zmienili by zdanie ,bo musieliby tyrac na nieswoje dzieci.

Gość nosz nie zwytrzymię
Rosną mi tzytze, niech Ci urosną, wtedy odpowiem ;)

Gość wierzacy
Jest początkiem życia ludzkiego,zarodkiem ludzkim jak sama nazwa wskazuje....ale na pewno nie jest człowiekiem i kobieta(człowiek bez żadnych wątpliwości) chcąc ratować swoje zdrowie psycho-fizyczne jest więcej warta od tego płodu.Tyle w temacie Jesl ludzkim zarodkiem ktory rozwija sie w lonie matki, ktore za 9 miesiecy sie urodzi. Nie jest czlowiekiem ? Co ty za bzdury opowiadasz. Ma geny czlowieka wiec jest czlowiekiem. Koniec ktopka.Wiesz co pod to zdrowie psycho - fizyczne mozna podpiac doslownie wszystko. Jak boje sie ze mnei bedzie kiedys bolala glowa po nieprzespanej nocy i bede sie bal ze zwariuje to tez moge powiedziec ze chce aborcji. Kolejna glupota.

Gość nosz nie zwytrzymię
nie :D po prostu spłaszczasz jak na razie

Gość whfhw
W OGÓLE NIE ROZUMIEM LUDZI KTORZY WTRACAJA SIE DO TEGO CZY DANA KOBIETA USUNIE CIAZE CZY NIE,CZY CHCE TO ZROBIC CZY NIE. KAZDA DUPA JEST INDYWIDULANA I TO ONA POWINNA DECYDOWAC O SOBIE A NIE KTOS ,KTO W OGOLE NIE JEST STRONA ZAINTERESOWANA.TO OJCIEC DZIECKA MOGŁBY SIE SPRZECIWIAC,ALE I TAK TO KOBIETA POWINNA DECYDOWAC.

Gość elwirrka
Ok, jeśli zabiję dziecko, które przed sekundą przyszło na świat można mnie nazwać mordercą. Ale jeśli zrobiłabym to chwilę przed narodzinami to już nic takiego? Człowiekiem zaczynamy być wtedy kiedy kończymy pasożytować w macicy kobiety-kiedy jesteśmy sami zdolni do przeżycia poza organizmem drugiego człowieka.Chociaż ja osobiście uważam ze wtedy kiedy pojawia sie u nas wyznacznik naszego społeczeństwa-fale mózgowe.

Gość wierzacy
Tacy ludzie jak Ty powinni miec odgornie nakazane aby adoptowac np"wirtuaknie"z 2,3 dzieci i ich utrzymywac do pełnoletnosci i utrzymywac w taki sposob aby ta 3 dzieci miała wszystkeigo pod dostatek.Gdyby tak było to wszyscy przeciwnicy aborcji,antykoncepcji zmienili by zdanie ,bo musieliby tyrac na nieswoje dzieci. A czy ktos wychowa bedzie placil na moje dzieci. Co ty za bzdury opowiadasz ? Kazdy bierze odpowiedzialnosc za swoje czyny i powinien wypic piwo ktore nawazyl.

"Człowiekiem zaczynamy być wtedy kiedy kończymy pasożytować w macicy kobiety-kiedy jesteśmy sami zdolni do przeżycia poza organizmem drugiego człowieka." Jak już wcześniej ktoś słusznie zauważył - zostaw noworodka samego na kilka dni. Jest zdolny do przeżycia?

Gość wierzacy
W OGÓLE NIE ROZUMIEM LUDZI KTORZY WTRACAJA SIE DO TEGO CZY DANA KOBIETA USUNIE CIAZE CZY NIE,CZY CHCE TO ZROBIC CZY NIE. KAZDA D**A JEST INDYWIDULANA I TO ONA POWINNA DECYDOWAC O SOBIE A NIE KTOS ,KTO W OGOLE NIE JEST STRONA ZAINTERESOWANA.TO OJCIEC DZIECKA MOGŁBY SIE SPRZECIWIAC,ALE I TAK TO KOBIETA POWINNA DECYDOWAC. A ja ci odpowiem. SUMIENIE.

Gość Krystyna Loska
Sąd stwierdził, że "katolicy mogą wyrażać swoją dezaprobatę moralną wobec wykonywania zabiegu aborcji - nazywać aborcję zabójstwem - ale w sensie ogólnym, a nie w odniesieniu do konkretnej osoby ". Czyli zła nie można nazwać złem w odniesieniu do konkretnych czynów, ale w sensie ogólnym owszem. Można nazwać aborcję zabójstwem, ale osoby, która dokonała aborcji zabójczynią - już nie :-)

Gość elwirrka
wierzacy Jak narazie to ty bzdury wypisujesz, jak pisałam kobieta to nie przedmiot-płód to nie człowiek.Twoje dziwactwa mnie nie obchodzą, ja uczęszczałam na lekcję biologii i trochę znam temat.Zarodek ludzki nie ma żadnych narządów które umożliwiały by mu przeżycie poza ciałem kobiety,nie ma mózgu ani nie wykazuje fal mózgowych-nauka nie kwalifikuje zarodka ludzkiego do poziomu człowieka.Kobiete natomiast tak. I nie porównuj zagrożeń wynikających z niechcianej ciąży do bólu głowy-twoja głupota powala mnie na kolana.

Gość wierzacy
Człowiekiem zaczynamy być wtedy kiedy kończymy pasożytować w macicy kobiety-kiedy jesteśmy sami zdolni do przeżycia poza organizmem drugiego człowieka Jakby czlowiek rozwijal sie poza macica kobiety to pewnie z czystym sumiemiem moglabys je nazwac dzieckiem. Co za glupota ??? Ludzie wy juz przechodzicie samych siebie. Zarodek ludzi ma geny czlowieka, zyje, rozwija sie. JEST CZLOWIEKIEM.

Gość whfhw
wierzacy---sumienie to moze miec lub nie dana kobieta,a osoby ktore nie dotyczy usuwanie ciazy nie powinni w ogole sie wtracac.

Gość elwirrka
Rosną mi tzytze Czy ty rozumiesz różnice jak coś siedzi WEWNĄTRZ ludzkiego ciała, objada ze składników odżywczych powoduje gamę rożnych dolegliwości itd. A jak coś jest obok ciebie i nie masz żadnego obowiązku nawet na to patrzeć? możesz zwyczajnie odejść?

Gość wierzacy
elwirrka Paz wyzej. Ja juz nie mam ochoty caly dzien przesiadywac przed komputerem i walkowac 50 razy to co jzu wczesniej napisalem. Takze koncze ta rozmowe. Co mialem powiedziec to jzu powiedzialem.

"ta kobieta powinna poprosic o eutanazje nie zdajed sobie sprawy ze cała ta sprawa zle wpłynie na psychike tego dziecka" owszem ta sytuacja moze zle wplynac na psychike dziecka.Jakby usunela wtedy ciaze to nie byloby dzis zadnego problemu.Tymbardziej,ze miala ku temu solidne powody.

Gość wierzacy
Czy ty rozumiesz różnice jak coś siedzi WEWNĄTRZ ludzkiego ciała, objada ze składników odżywczych powoduje gamę rożnych dolegliwości itd. A jak coś jest obok ciebie i nie masz żadnego obowiązku nawet na to patrzeć? możesz zwyczajnie odejść? No to juz przeroslas sama sibie. Jesli dla ciebie ciaza to choroba powodujaca wiele dolegliwosci to nei mamy o czym rozmawiac !!! Zegnam !!!!

Gość elwirrka
akby czlowiek rozwijal sie poza macica kobiety to pewnie z czystym sumiemiem moglabys je nazwac dzieckiem. Co za glupota ??? Ludzie wy juz przechodzicie samych siebie. Zarodek ludzi ma geny czlowieka, zyje, rozwija sie. JEST CZLOWIEKIEM. Pewnie,znaczy ze mógłby przeżyć poza organizmem kobiety i nie było by problemu aborcji? w czym widzisz problem? Głupota to twój światopogląd i twoja denna wiara.

30.09.2009] 12:58 [zgłoś do usunięcia] wierzacy Tak wolalbym mieszkac w domu dziecka niz miec matke ktora bierze kase za odzskodowanie za to ze sie urodzilem. czy nie potrafisz zrozumiec, że ona nie wzięła kasy za to, że urodziła dziecko?! czy jestes az tak ograniczony????

Gość whfhw
Black and gold--gdyby ta pani zabezpieczyłą sie na wszelkie sposoby przed nichciana ciaza wiedzac co ja czeka gdy zajdzie,to nei byłoby problemu ani usuwnia caizy,ani wpływu na psychike jej niechcianego a urodzonego dziecka. TA PANI A.T TO ZWYKŁA IDIOTKA

Gość elwirrka
wierzacy Idz sie pomodlić za swój rozum-i poczytaj trochę zdejmij klapki z oczu-średniowiecze już dawno minęło.Fakty medyczne nie bolą-to czysta prawda-nie żadne urojenia w stylu boga,to się dzieje tu i teraz

Gość gfffff33
ktoś na początku napisał że dokonuje się 499legalnych aborcji a 100tyś nielegalnych, Ok, ale były powody zdrowotne do przeprowadzenia aborcji----zupełnie legalne!!!!, w innym kraju lekarz by się nie zastanawiał, teraz p. Tysiąc jest prawie ślepa, co by nie powiedzieć współczuje jej i nie chciałabym być na jej miejscu

jesteście strasznie zakłamani zagorzali katolicy, aż rzygać się chce! przewinął się kilka postów temu światopogląd, który mnie przeraził. gdyby usunęła i nic nie mówiła to byłoby jeszcze ok ale po co gęba kłapie? posłuchajcie jej, Alicji Tysiąc o co jej chodzi to bedziecie wiedzieli bezmózgie istoty czytające jakieś nędzne piorące mózg artykuliki.