Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celuloza

Alicja Tysiąc kontra Gość niedzielny

Polecane posty

Gość te wykolejony
nie bój, nie bój. jakby co - banda kulturalnych autorytetów i moralistów podpisze list w Twojej obronie.

Gość muchaplujka
kto to jest ta cała alicja tysiąc?????

Gość Adelinka
wpisz sobie w google to zobaczysz

Gość Adelinka
rosna mi tzyce ciekawe jak ty bys postapiła na jej miejscu? wada wzroku -20 grozba jego utraty i dwoje dzieci do wychowywania? pewnie bys sie poswieciła nie?

"ciekawe jak ty bys postapiła na jej miejscu? wada wzroku -20 grozba jego utraty i dwoje dzieci do wychowywania? pewnie bys sie poswieciła nie?" Na pewno nie robiłabym po latach cyrku, zważywszy na to, że dziecko żyje, ma swój rozum i uczucia.

Gość 0-700
jak zwykle zabierajmy sie do pisania nie znając sprawy,typowe wsiowe ujadacze:D Pani Tysiac gumki akurat uzywała

Gość Adelinka
Ja pytałam co ty byś na jej miejscu zrobiła, jakbys miała dwójke dzieci,dowiedziała się ze jestes w ciaży masz taką wade wzroku i trzecia ciaża grozi ci jego całkowitą utrata.

Gość Adelinka
oczywiscie ze lepiej, ciekawa jestem który z tych tutaj madrych, o tak bez słowa powiedziałby "dobra, rodze , najwyzej będę niewidoma, jakoś sobie odchowam ta trójke dzieci"

Gość muchaplujka
do 007 - skąd ta pewność???

Gość 0-700
Wystarczy trochę poszukac... to mi przypomina sprawe tego homoseksulaisty sprzed kilku miechów.Telewizja przedstawiła sprawę ze to niby wszystko toczy się dlatego bo jakaś kobieta nazwała sąsiada "pedałem". Ale tu chodziło o to że ta kobieta prześladowała go i jego rodziców od kilku lat, obmawiając ich poniżając publicznie,wyzywała od pedałów a jego rodziców od złodziei. Chłopak proponował jej ugodę-przeprosiny ona nie zgodziła sie i dostała karę 15000zł i tak musiała go przeprosić i jego rodziców tez. Ale telewizja zapomniała o takim szczególiku i niby ze wszystko toczyło sie o nazwanie sąsiada pedałem. Tak jak i tutaj,mało kto zna tę sprawe a wszyscy dużo mówią.

Gość 0-700
wykolejony motorniczy właśnie taki obrzydliwy lebs twojego pokroju tworzy taką denną "opinie publiczną" to dlatego śmieja sie z nas w europie, albo nie chce sie czytac albo nie umie.

Gość człowiek - kobieta
Nie jestem katoliczką, nie jestem nawet przekonana o istnieniu boga, choć nie wykluczam takiej możliwości... wiem na pewno, że jestem człowiekiem. Wiem także, że kiedy przed laty mój lekarz oznajmił mi, że jestem w ciąży, poczułam nowy smak szczęścia i pomyślałam sobie... mam zaszczyt, mam ogromny zaszczyt jako kobieta od tej chwili opiekować się niezależnym życiem, które rozwija się we mnie. Wiedziałam, że istota, której jeszcze w sobie nie czułam, jest CZŁOWIEKIEM, zapewniam Was, że inaczej niż CZŁOWIEK o tej istotce nie pomyślałam ani przez chwilę. Nie wiedziałam, czy to dziewczynka czy chłopiec, ale wiedziałam, że CZŁOWIEK W BARDZO WCZESNEJ FAZIE ROZWOJU. Każde kolejne badanie USG przynosiło potwierdzenie mojej pewności. Jest to sprawa naszej świadomości, lub czasem ucieczki przed nią, czy początkowi życia ludzkiego przypiszemy słuszne miano CZŁOWIEKA... czy postawimy je na równi z ...................... (wpisać zgodnie z własną świadomością). W moim odczuciu i rozumieniu, tzw. płód ludzki, to CZŁOWIEK całkowicie bezbronny wobec pomysłów, jakie mają na niego ustawodawca, sędziowie, politycy, opinia publiczna oraz różne organizacje. Jest jednak taka osoba, ta jedyna, matka, która ma szczęście i zaszczyt odpowiedzialności za to rozpoczynające się życie ludzkie. A co matka zrobi z tą odpowiedzialnością i miłością, będzie obrazem jej uczuć, świadomości...będzie obrazem jej człowieczeństwa. Alicja Tysiąc ma swoją świadomość. U dziecka przez nią urodzonego proces kształtowania się świadomości rozpoczął się.

Gość no OK OK
dwa razy zostałaś zaszczycona za trzecim możesz mocno ucierpieć na zdrowiu ze szkodą dla już narodzonych więc, po co to bajdurzenie, kiedy każdy sam dokonuje takich czy innych wyborów?

Gość człowiek - kobieta
Trzy razy zostałam zaszczycona :) A wybór ... no właśnie... kiedy jest odpowiedni czas na wybór? kiedy życie podpowiada : nie ma już wyboru, ponieważ ja już żyję

Gość ythtut675
buahaahaha

Gość ..łączenie tematów
Kto popiera Alicję Tysiąc-wpisywać się. 07:29 płut JA! 07:33 [zgłoś do usunięcia] ja teżżżżżżżżżżżżżżżżżż ja nie miałabym tyle odwagi, dlatego tym ją bardziej podziwiam, bo w naszym kraju została zaszczuta 07:34 [zgłoś do usunięcia] sdxvb po co wałkować wciąż ten sam temat. Skoro bała się o swój wzrok to mogła się zabezpieczać przed ciążą a nie poźniej zabijać swoje dziecko. Dobrze że jej się nie udało 07:35 [zgłoś do usunięcia] obyś nie miała podobnych problemów w swoim życiu 08:01 [zgłoś do usunięcia] trtr Ja popieram. To wina naszego idiotycznego prawa że w ogóle wyszła z tego afera. W normalnym państwie, niereligijnym, kobieta uznałaby że nie chce być w ciąży i usunęłaby bez łaski i dobijania się do różnych instytucji o swoje prawa, na samym ciąży początku. 08:19 [zgłoś do usunięcia] głupia cipa lol Zamiast sie wyskrobac "legalnie" jak to robi wiekszosc kobiet, to musiala z siebie zrobic wielką meczennice. 08:23 [zgłoś do usunięcia] EwelinaEwa Nie wiem czy popieram, ale dobrze, że rozpętała tą aferę. Trochę wstyd że Polska to taki ciemnogród i kobieta jest traktowana w taki sposób. Podejrzewam, że nawet w tych 3 przypadkach gdzie ciążę można legalnie niby usunąć też byłby problem z legalnym wykonaniem zabiegu. Wstyd mi za nasze państwo, ktorym nie rządzi ktoś z rozsądkiem, tylko do władzy dopuszcza kościół. 08:25 [zgłoś do usunięcia] a kto to jest nieznam kobity 08:29 [zgłoś do usunięcia] o wwww morde (manijana@tlen.pl) no wlaśnie gdyby chciała usunąc tę ciążę to by usunęła bo z tego co sie słyszy to wiele kobiet to robi, najbardziej mnie dobija jak ona z tym dzieckiem na ręcach przed kamerami mowi że nie chcieli go usunąć, współczuję najbardziej temu dziecku, ciągle słyszy, że matka nie mogła go usunąć czyżby kolejny kafeteryjny grzech? 08:37 [zgłoś do usunięcia] setunia ja tez 08:40 [zgłoś do usunięcia] psychicznie jej nie badali Normalna to ona nie jest. Dobrze powiedziane, jakby chciala to by usunela, zrobila koperkowa afere i wielki ch*j z tego wyszedl. 08:46 [zgłoś do usunięcia] nhnhn skoro ciąża zagrażała jej zdrowiu - o czym juz wiedziała chyba wcześniej - to mogła uwazac i się zabezpieczyc. dlaczego dziecko ma płacić za jej błedy ? to ja Moherowy Dziad 08:47 [zgłoś do usunięcia] wpisywanie się nic nie da a dyskutują tu już na ten temat: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4234517 08:48 [zgłoś do usunięcia] bloczek-turkoczek wszystko to co piszecie - ok. Ale pomyslcie jak sie teraz czuje to jej dziecko,które chciała usunac.Przeciez ono ma juz chyba 9 lat. Ciekawe,która z was chciałaby poczuc sie tak jak ono w taj chwili...? 08:51 [zgłoś do usunięcia] Samanta lisiczka Życie jest za krótkie żeby marnować je na głupoty. Chcesz mi coś powiedzieć? Nie krępuj się, szkoda sznurka www.emilka.org 08:53 [zgłoś do usunięcia] Lusesita de Milagros Dolores nie popieram nie powinna zachodzić w ciążę 08:53 [zgłoś do usunięcia] hghethhehth nie nawidziłbym takiej matki - po co ten rozgłos? to skrzywdziło jej dziecko. 08:55 [zgłoś do usunięcia] taa wy tu wszystkie w 100% zachodzicie tylko w chciane ciąże a jednej polce Alicji trafiła się niechciana ciąża, ma babka pecha 08:56 [zgłoś do usunięcia] rkyrykrykurk Ludziom się pomieszało , system wartości się popierniczył Jakim prawem dochodzi ona jakiś tam swoich praw skoro była na tyle nierozsądna że zaszła w ciąże ?????? " taa wy tu wszystkie w 100% zachodzicie tylko w chciane ciąże a jednej polce Alicji trafiła się niechciana ciąża, ma babka pecha " Ale ona wiedziała że ciąza pogorszy jej zdrowie więc powinna uważać

Gość Jakim prawem dochodzi ona...
Takim prawem, że ma prawo dochodzić swoich praw! :P

Gość nsn
a dziecko ma prawo życ skoro matka wcześniej nie pomyślała