Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnikkkkkkkk

Co najlepsze/ najbardziej praktyczne na zime?

Polecane posty

Gość pytajnikkkkkkkk

Chcialam sie poradzic doswiadczonych mam odnosnie zimowego ubranka na spacerki dla mojego synka (obecnie 6 miesiecy). Zastanawiam sie co kupic - spiworek czy kombinezon, a moze jedno i drugie. Czy te spiworki sa praktyczne? Wydaje mi sie ze chyba tylko na wielkie mrozy, ale nie znam sie wiec prosze o rade bo nie chce zainwestowac niepotrzebnie kaski. A wy w co ubieralyscie dzieciaczki w zimie? Dzieki z gory

ja mysle ze kombinezon- lepiej sie dziecko zapina w foteliku. jest szansa ze maly juz ci zacznie chodzic bo przeciez w liutym bedzie miał 11 mies wiec najlepiej kombinezon z odpinanymi bucikami tak zbey mozna w razie czego załozyc prawdziwe butki. spiworki sa superowe ale dla mniejszych dzieci.

Gość pytajnikkkkk
DZieki!

moim zdaniem kombinezon jest o wiele lepszy :) tylko kupując zwróć uwage żeby był rozpinany tak jakby na dwie części tzn żeby ta przednia poła dała się cała otworzyć i żeby można było łatwo włożyć dziecko:) bo taki rozpinany na jeden zamek przy wiercącym się dziecku to gehenna :O

Gość pytajnikkkkk
Dzieki, nie ma to jak rady doswiadczonych mam.

Gość rtgergerr
Fajny temat! A skoro sam nagłówek jest dość ogólny to ja, korzystając z okazji, dodam pytania od siebie. Moje dziecko urodzi się jesienią i zimą będzie jeździło w wózku na pierwsze spacery (planuję dłuższe a okolicę mam wietrzną). Mam już dla niego kombinezonik. Co powinnam wkładać pod niego, zaczynając od golaska? I co najlepiej sprawdza się do gondoli: śpiwór do wózka, śpiwór taki domowy czy kołderka z poduszką do wózka albo jakieś kocyki (jeśli tak, to z czego)? (Na rynku jest tego tyle że nie wiem co wybrać.)

ja co prawda mam dziecko ur na wiosnę więc w wózku woziliśmy się na początku bez kombinezonów ale gdybym mialam małe dziecko na jesień zimę to ubrałabym w body na to ciepły i mięciutki pajacyk plus ciepły kombinezon,a do przykrycia kocyk i kapa wierzchnia od wózka.Nie ma nic gorszego niż przegrzać dziecko i optulić jak na Syberię.Przecież nie będziesz jeżdzić z malutkim dziekiem kilka godzin przy -20 stopni a jak będzie pogoda w miarę to wystraczy ubrać tak jak pisałam. ja bym nie kupowała żadnych poduszek do wózka tylko wyłożyła kocyk na spód gondoli. A te kombinezony cocdrillo są fajne ale ceny mają z kosmosu:O przeciez to tylko kilka miesięcy a potem i tak dziecko wyrasta. n ten jest spoko http://allegro.pl/item750996281_zielony_kombinezon_rozmiar_68_smoczek_gratis.html albo ten http://allegro.pl/item753180775_nowy_kombinezon_r_68_z_metka.html ja mialam taki http://allegro.pl/item751345673_kombinezon_next_3_6_m_cy.html i chwalę go sobie bardzo :D nawet trzymam go dla drugiego dziecka :)

Gość pytajnikkkkkkkk
No te kombinezony sa super. Czyli jesli dzidzius jeszcze nie chodzi mozna kupic taki caly kombinezon bez odpinanych stopek? Bo buciki i tak kupujemy dopiero kiedy dziecko zaczyna chodzic prawda? Pytam bo moj bedzie mial roczek dopiero w marcu.

moj miał roczek w kwietniu i spokojnie całą zimę ubierałam go w kombinezon bez odpinanych nóżek , taki jak ten Next :)