Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czakara

Gdy dziecko wraca pijane do domu...

Polecane posty

Dzwoni telefon, odbieram, to 16 letnia córka , badrzo przeprasza a zarazem prosi żeby po nią pojechać...Jest pijana , co ribicie?

Gość 34...
jedziemy, co robic?:) sama tez kiedys mialas chyba 16 lat:P

Gość negresco
Pierwszy raz sie to zdarza?

Gość multimedia
przyjezdzam nie zostawiam sowjego dziecka pod mostem a pozniej powaznie rozmawiam - mowie co o tym mysle, pytam ja o zdanie, wyciagamy wnioski, oczekuje zrozumienia sprawy i poprawy

Gość Tomek z bagien
radze pojechac,zanim ktos wykorzysta stan corki.

Gość Krystyna Loska
pojechać od razu, porozmawiać jak wytrzeźwieje

Pojechałam, odebrałam, dwa tygodnie z domu dziecko nie wychodziło, no ale "szlaban " musi kiedyś się skończyć. Chcę jej wierzyć i ufać ale za każdym razem kiedy wychodzi tym bardziej jeśli spóźnia się , ja boję się .....Czy ktś też to przeżył......

jak masz dobry kontakt, to pogadaj po trzezwemu. Po pijaku tylko sie oplujesz, a ono nie zapamieta o co biega. A skoro dzwoni, tzn ze ma zaufanie do Ciebie. Znaczy- gadanie moze pomoc. Jesli bedzie zdarzalo sie nadal- dalej gadaj, bo to glupi wiek, szybko sie zapomina i ciagle probuje swoich sil. Ale Twoje dziecko musie wiedziec, ze zwasze moze na Ciebie liczyc, to podstawa zaufania.Jest im ciezko w tym glupim wieku. Ja juz jestem na etapie przyjazni z latorosla, a bylo bardzo ciezko. Nie poddawaj sie, kochaj i sprobuj zrozumiec.

Gość zzzzyta
Na szczęście moje dziecko jest jeszcze małe, życzę powodzenia i cierpliwości....Może to się nie powtórzy....

Gość Lateks
wielkie rzeczy ja się nawaliłem jak miałem 15 i żyję

jade po dziecko...rano daje mu czadu tj nie ma przeproś.... niech poczuje co to jest Kac!!!!!. w nocy odkrecone ma maksa kaloryfery....rano nie moze znalesc nic do picia.... na obiad smaczny obiad ktorego nie bedzie mógł zjesc(oczywiscie przesolony).... zaproponuje mu wspolne picie i jeszcze papieroskiem poczestuje... do tego opowiastki co sie stało z wujkiem Marianem który jest wrakiem i nikt go nie szanuje....Mi zrobił tak kiedyś tata i pamietam tą szkołe... nie powiem w moim młodym życiu był alkohol ale nie upijałam sie jak inni...przed oczami miałam zawsze obraz tego poranka i calego dnia.... ...na koniec dnia pamietam nie było ochrzan ale wypominki z tego powodu....

Gość gsgsshhhs
dobrze tu radza, nie krzycz na nia jak bedzie pijana, jeszcze dziecko powie cos glupiego czego nie chciala bys uslyszec... A jak sie dopiero zaczyna pic to sie kaca nie ma wiec nie gadajcie o kacu :)

Pijana, a pod wpływem to różnica. Jeśli jest pod wpływem daj jej spokój. Jeśli pijana porozmawiaj o tym, że jeżeli nad sobą nie panuję i nie myśli trzeźwo może stać się jej krzywda( napad, gwałt, wpadniecie pod samochód), ale nie mów o tym, że alkohol jest dla dorosłych, że jest dzieckiem, bo to zwykle nie działa i motywuje do pokazania jakim to się jest dorosłym. Niech po prostu zdaję sobie sprawę z niebezpieczeństwa, to starczy według mnie.

Gość dfsdfsfsf
Mnie tam koledzy prowadzili :P nie musiałam dzwonic :D

Gość tifani666
Takie rzeczy zdarzają się praktycznie wszystkim nastolatkom. Najgorzej, gdy sporadyczne sytuacje związane z okresem dojrzewania zmieniają się w prawdziwy problem alkoholowy. Tak było z moją córką, która musiała odbyć terapię w ośrodku Revenu, ponieważ sama nie mogłam sobie z nią poradzić. Mają tam dobre podejście do młodych ludzi

Gość OKI

Kiedy nasza corka wrocila do domu komplet zalana najpierw w progu od zony dostala w twarz .pozniej zaprowadzila ja do lazienki rozebrala do naga sprawdzila czy nie ma odznak gwaltu wepchala do wanny i zaczela lac zimna woda ostrym strumieniem kazala mi przynies  butelke wodki i nalac do kieliszka i wlala jej to do buzi co wywolalo wymioty pozniej znowu potraktowala ja zimna woda i wziela pasa i rescjalizowala ja tluczac po tylku kiedy byly juz pregi tym razem dala jej znowu powachac wodka i znowu sie pozygala i zrobila jej zdjecie w wersji obrzganej w stroju ewy . i znowu orysznic lodowata woda i znowu pasem az do momentu ze sie zesrala i zsikala i znowu fotka na pamiatke i prysznic i do lozka.na drugi dzien corce pokazala fotki a jeszcze raz sie to powtorzy przesle je wszystkim twoim znajomym.