Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anpamo

brak miesiaczki/WYWOŁEC/trwa długooo/ZATRZYMAC

Polecane posty

Gość anpamo

czesc, mam taki problem- jestem osoba otyłą ważę okolo 105kg mam 25 lat, do 16roku życia miałam regularne miesiączki(zaczełam wcześnie bo mając 10lat) ale od pewnego momentu są baaaaardzo nieregularne tzn... nie mam miesiączki kilka miesiecy, noto lekarz decyduje sie ja wywolac, dostaje luteine albo orgametril i jest oki, krwawienie jest, ale nie chce sie skończyc....leci....leci... i leci nawet do miesiąca wtedy trzeba zatrzymac i tak w kolko, raz trzeba wywolac lub sama przyjdzie i trwa trwa i trwa, nie wiem co sie ze mna dzieje i dlaczego sa takie krwawienia, bylam przez kilka miesiecy na antykoncepcyjnych 3 miesiace diana35, 9 miesiecy yasminelle, 4 miesiace plastry oesclim nic nie pomaga, od 4 lat jestem mezatką, probujemy zajsc w ciaze ale nie udaje sie, bylam w prywatnych klinikach nieplodnosci ale bez zadnych rezultatow, mialam 2 podejscia do inseminacji IUI ale nie powiodlo sie..... co zrobic z tymi miesiaczkami i jaka jest ich przyczyna moze ktos mi pomoze i powie co i jak jakie badania zrobic aby sie dowiedziec ci sie dzieje i czy m,oze jest ktos taki kto ma taki sam problem co ja, prosze o p0om0oc

Po pierwszej nie stosuj więcej antykoncepcji hormonalnej. Po drugiej, zmniejsz masę ciała do 60 kg.

łatwo tak powiedziec, trudno wykonac, zrzucam 10 mniej zaraz jest 10 wiecej i tak w kolko

Wybierz się do endokrynologa. Prawdopodobnie będziesz musiała przejść dodatkowe badania.

leżałam 3 dni na oddziale endokrynologicznym i zrobiono mi wszystkie badania, hormony okey, poza podwyższonym testosteronem i prolaktyną, na testosteron nic nie brałam a na prolaktyne brałam bromergon i bylo oki

Gość tak zgadzam się
z poprzedniczką...poszukaj dobrego endokrynologa i niech skieruje cię na wszystkie badania hormonalne ....