Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwkowa b

oliwa lub olej zamiast kremu i balsamu???

Polecane posty

Gość oliwkowa b

ostatnio mowili o tym na tvn style. zachwalali nawilzajace dzialanie oliwy z oliwek, badz oleju lnianego. zastanawiam sie czy nie zaczac tego stosowac, bo mam strasznie sucha i wrazliwa cere. czy ktos moze stosowal oliwe do ciala?

Gość jak najbardziej
ja używam, z olejem lnianym musisz uważać tylko bo szybko ulega oksydacji.

Gość oliwkowa b
i jakie efekty? czy mozesz smialo polecic oliwe zamiast np kremu do twarzy? czy okolice oczu tez smarowac?

Gość jak najbardziej
wiesz co - wszystko zależy jak zareaguje twoja cera. Oliwa może cię zapchać, to sprawa indywidualna. Mi pasuje, używam na mokro - tzn, myje twarz, ciało, smaruje oliwą i wycieram ręcznikiem. W marketach dostępnych jest wiele olejów spożywczych - np. Oleofarm ma dobre oleje - z dzikiej róży (dobry na twarz i ciało), sezamowy (mocno pachnie, ale dobry jest do włosów), z orzechów laskowych (do ciała). Wypróbuj co najlepiej ci pasuje.

Gość jak najbardziej
acha jeszcze jedno - firma dziecięca HIPP ma oliwkę na bazie oleju sezamowego i migdałowego - może to najpierw wypróbuj.

Do bardzo wysuszonej skóry jest zalecany olej sezamowy, bardzo dobrze się wchłania i nawet mamy dzieci chorych na atopowe zapalenie skóry bardzo sobie chwalą ten olej, jedyną wadą może być to że olej ma zapach tak jak by prażonego sezamu. Ja osobiście stosuję olej winogronowy i jestem bardzo zadowolona, ten jest bezzapachowy i wchłania się nawet szybciej niż sezamowy.

Gość ffwrv
zainteresuj sie takimi olejami jak z avokado,z pestek malin, arganowym- poczytaj na biochemii urody,zrob sobie krem ze swojej strony polecam z pestek malin, z pestek truskawki, z rozy

Gość Alexia8888
Witam.Mam pytanie, jak uważacie, czy jeśli stosuje sie jakiś olejek na twarz, należy stosowac wyłacznie olejków, czy można stosowa krem na dzien a lejeke na noc, lub odwrotnie? Czysmarowac okolice oczu?? Pozdrawiam serdecznie

Gość Bystry Stachu
Ja smaruje twarz smalcem i mam gębusie jak pupcia niemowlencia :D

biochemia urody ma duzo roznych olejow - mozesz sobie dobrac kiedys sie smarowalam oliwa z oliwek - a po tym wycieralam nadmiar recznikeim papierowym i wcale skora nie byla tlusta. ale po prostu balsamy sa wygodniejsze. a jesli chodzi o oliwki dla dzieci to mnei zawsze denerwowala ta tlusta warstwa, ktora trudno bylo usunac na youtube jest duzo firlmow na temat olejowania twarzy

Zgadza się, oliwa z oliwek , albo olej lniany do kąpieli świetnie pomaga skórze:)