Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srrru

ból żołądka - pomocy

Polecane posty

Gość srrru

W poniedziałek zjadłam 2 krokiety z pieczarkami - zrobione własnoręcznie w sobotę i strasznie zaczął boleć mnie żołądek w nadbrzuszu (po środku, powyżej linii żeber) ból był bardzo silny, po Nospa forte, ranigaście Max, 2 tabl. rapacholinu i 2 szklankach dziurawca trochę przeszedł ten straszny ból, ale żołądek niestety boli nadal, wprawdzie dużo mniej ale jednak ciągle pobolewa. Jak myślicie, czy to może być niestrawność po pieczarkach? No i to już 3 dzień, jak na niestrawność to trochę długo - może ktoś może mi coś doradzić?

Gość 41 lat ona
przyczyn może być bardzo dużo ale rzeczywiście jak na niestrawność po krokietach nawet jeśli z pieczarkami to troszkę długo już trwa ale jeśli żołądek został poważnie podrażniony to może nadal boleć....mam nadzieję że stosujesz dietę ale mogą to być też wrzody jak i stres ...jeśli ból nie przejdzie idź do lekarza trudno powiedzieć co to może być a może wcale nie żołądek a wątrobą ból może promieniować

Gość rftghjfdr
U mnie w rodzinie na ból żołądka zawsze stosuje się mąkę Ziemniaczaną i zawsze pomaga. Łyżkę mąki popij wodą i zobaczysz , że pomoże. Może nie za smaczne , ale chwila i po krzyku :)

tak, stosuję dietę lekkostrawną, co jeszcze mogłoby pomóc przywrócić formę mojemu żołądkowi? Macie jakieś pomysły? Może jakieś super tabletki lub zioła?

Gość Masz podrazniony
zoladek,trzymaj diete i kup w aptece leki oslonowe na zoladek,gwarantuje poprawe.

oooo, o mące ziemniaczanej nie słyszałam, dziękuję za radę na pewno spróbuję

Gość dcfvgbhn
Spróbuj tej mąki. Zresztą poczytaj w sieci. Nie tylko ja mówię , że to działa :)

Gość cvbnkjn
Na ból żołądka polecam też gorzki kisiel . Działa na podobnej zasadzie co mąka. W sumie to skrobia i t skrobia :)

Gość 1.2.3.
linex to tu duzo nie pomoze,to są bakterie probiotyczne osłaniające jelita a nie zoladek.lekarz przy kuracji antybiotykowej przepisuje probiotyki bo antybiotyk niszczy wszystko po drodze.te dobre bakterie tez.dlatego trzeba je uzupelnic.kup sobie w aptece controloc control po 7 tabl.ten w malej ilosci tabl .jest bez recepty.to jest lek na zoladek .ja sie lecze od 3 lat na żołądek.bralam rózne inhibitory i zaden mi tak nie pomogl jak controloc.

1.2.3. ten lek, o którym piszesz ma bardzo podobne działanie do Ranigast Max - który cały czas biorę i nie pomaga w 100%, trochę hamuje boleści ale nie do końca

Gość cukiereczka2
Masz racje,jednak ranigast max,to sprawdzony,stary lek,który w sumie doskonale sobie radzi jesli chodzi o tego typu dolegliwości.

Gość Monar
Warto przejść się do lekarza, bo to może odezwały się wrzody albo cos takiego. Spróbuj wziąć polprazoc acidcontrol, jest bez recepty, i to bardzo dobry lek na żołądek. A jak będzie bolał cię bardzo brzuch, to lepiej nie maskować objawów no spą, ale lepiej jechać od razu na izbę przyjęć, żeby wyeliminować wyrostek albo coś podobnegp.

Gość jusia2345
Ja wszystkim cierpiącym na zgage polecam dietę trzeba pilnować co się je, a wiem że to czasami bywa trudne. Kilka dni temu znalazłam fajny konkurs w którym można wygrać parowar a jak wiadomo nie ma chyba zdrowszej metody przyrządzania posiłków :) trzeba tylko wysłać swoją wizję dokuczliwej zgagi wygooglujcie sobie „polprazol konkurs - ja powalczę, nawet mam fajny pomysł :)

Gość KingaI_8611
Korzystaliście z preparatu o nazwie Controloc Control? Bo wyszukiwałam opinii na temat tego preparatu i chciałam Was zapytać. Może moglibyście cokolwiek opowiedzieć mi o tym prepearacie? Warto go kupować, znacie jakieś zamienniki? Na tej stronie przeczytałam trochę recencji o Controloc Control: http://www.listalekow.pl/controloc-control/ - uważacie, że warto się tym zasugerować? Nie chciałabym się naciąć i zmarnować bezsensownie kasę, dlatego pytam Was. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość Hanka85
Moja mama bierze Controloc Control i mówi, że jest bardzo dobry. Ja mam czasami zgagę w nocy, więc biorę pół godziny przed kolacją - zgaga wtedy mnie nie męczy. Aha, odkryłam też, że super się nadaje przed imprezą zakrapianą alkoholem (następnego dnia mój żołądek tak nie cierpi! :) Czytałam trochę na temat tego leku (zboczenie zawodowe) i podobno takie rzeczy jak Ranigast, Manti działają tylko chwilowo (zobojętniają kwas), a Controloc działa na dłuższą metę. Poza tym zamienniki to podróby, bo tylko Controloc ma oryginalne badania dotyczące bezpieczeństwa.

Gość gość
Nie wskażemy Ci przyczyny bo może być ich mnóstwo. Jeśli długo nie przechodzi to bez wizyty u lekarza się nie obędzie. Poczytaj na ten tamat tutaj: http://www.buscopan.pl/o_bolu_brzucha/bol_i_s kurcze_brzucha/bol_i_skurcze_brzucha.html ;)

Gość Ważkaważka
Na Twoim miejscu nie mieszałabym tylu różnych specyfików. Ja w takich sytuacjach biorę zawsze Verdin, bo to lek ziołowy i sprawdzony. A poza tym poczytaj sobie jak dbać o żołądek, żebyś nie miała znowu takich rewolucji http://www.verdin.pl/przez-zoladek-do-serca-ale-jak-o-niego-zadbac.html Ja staram się stosować do tych zasad i jakoś nie jest źle. Problemy pojawiają się, jak na przykład zjem za dużo albo nie patrzę, co jem.

Gość gość
a mnie boli wątroba i to po jedzeniu ;/

Gość gość
kamienie do usunięcia

Najlepiej wybrać się do lekarza :) Ale ogólnie ciężkie potrawy i takie "maratony kulinarne” nie służą naszej wątrobie, wiem coś o tym, bo jak tylko zjem coś cięższego, typu np. kiełbaski z grilla, to moja wątroba trochę daje o sobie znać. Od jakiegoś czasu sprawdza się u mnie Doppelherz aktiv Na wątrobę Complex, to suplement diety, którego zadaniami są: kompleksowa regeneracja wątroby, usuwanie toksyn i cholesterolu, wspomaganie pracy pęcherzyka żółciowego oraz trawienia :) Tutaj kilka słów na temat wspomnianego preparatu - http://www.doppelherz.pl/produkty/watroba-i-jelita/doppelherz-aktiv-na-watrobe-complex.html

Gość Sylwia

na bolący i doskwierający problem żołądkowy po prostu sięgnij po sok z karczocha, naprawdę zbawienny naturalny składnik na wszelkie niedogodności związane z niestrawnością, uczuciu przejedzenia czy zgagi, sok z karczocha produkuje od lat znana i lubiana firma salus, zerknij w internet ale widziałam też w aptece przy pracy