Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-Charlize19-

Zawracanie jak i gdzie ? o.O

Polecane posty

Ludzie błagam bo osiwieje, gdzie moge a gdzie nie moge zawracać ... ? Które znaki zezwalają (chodzi mi o te poziome i nakazu) ? Egzamin mam we wtorek a ja nie mog się w tym połapać ... -.-

na rondach nie wolno ... ? Od kiedy ... xD kurde poważnie się pytam główni chodzi mi o skrzyżowania i w sumie miejsca do tego przeznaczone, które swoją droga nie wiem jak wyglądają ... :/

Gość lokada
Ej!Ja też mam egzamin we wtorek,ale jazdę!!!Drugie podejście :O A jaki Ty masz egzamin?

Gość lokada
Zawracac można na skrzyżowaniach z oświetleniem S-1 czyli takim zwykłym (bez strzałek).zawracać też można na S-2 to takie gdzie światła są z zieloną strzałką taką warunkową np w lewo! A nie można zawracać na S-3. Nie wiem jak mam Ci to wytłumaczyć :)

Gość lokada
Ladaco zawrócić na rondzie można owszem!Wjechać jednym wjazdem a zjechać innym ale w tym samym kierunku!Bynajmniej mój instruktor tak mówi "Prosze a rondzie zawrócić":)

ladaco czybku co ty pierdolisz za przeproszeniem ... ? ja znalazłam taką stronkę http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=6784&postdays=0&postorder=asc&start=15 i tu niby pisze tylko ja nic nie jaże z tego :/ MASAKRA ... Ja mam pierwsze podejście ja zdaje w Rzeszowie a ty ? Te sygnalizacje sobie obacze ale znalazłam jeszcze cos takiego : A co do skrzyzowań to jest tak: * jesli nie ma przed skrzyzowaniem sygnalizatora swietlnego i nie ma znaku zakaz zawracania lub zakaz skretu w lewo-->mozna zawracać *jesli przed skrzyzowaniem masz sygnalizator swietlny kierunkowy (w lewo) -->nie możesz zawracać. *jesli przed skrzyzowaniem masz sygnalizator zwykły(chyba wiesz o co chodzi ) i nie ma zakazu skretu w lewo lub zakazu zawracania --> możesz zawracać *jeśli przed skrzyżowaniem masz zwykły sygnalizator, pali się czerwone światło i zielona strzałka w lewo to również możesz zawracać, ale dopiero po upewnieniu się że możesz to wykonać i nie wetniesz się nikomu

Gość kakamaja
Pewnie, że na rondzie wolno zawracać. Wjeżdżasz na rondo, objeżdżasz całe i zjeżdżasz z niego tym samym wjazdem, którym wjechałaś.