Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wonmabara

czy to prawda że mycie się mydłem w kostce jest skuteczne

Polecane posty

Gość wonmabara

bo brud sie ścina i zmywa a mysie sie żelami i mydłami w płynie nic nie daje bo to produkuje piane a tak naprawde nie czyści bo w wodzie nie widać zmytego brudu taką opinię przeczytałam to prawda ?

Gość wonmabara
ZRÓBCIE EKSPERYMENT jak wygląda woda po waszym wyszorowaniu sie zamknijcie wyciek i zaobserwujcie.Po mydle w płynie nie widać brudu a po mydle w kostce (mycie całego ciała) w wodzie jest ścięty taki brud, zółty albo szary. Dlaczego ?

jak chcesz to sie myj mydlem, ja uwazam ze wysusza skore i jest potem taka szorstka w dotyku. Ja sie myje obecnie zelem Lirene z jakims olejkiem

Gość piszesz głupoty
powinno unikać się mydeł twardych tych w kostce, lepsze są syndety czyli tzw mydła bez mydła one mają ph zbliżóne do ph skóry tradycyjne mydła mają odczyn zasadowy, niekorzystny dla skóry lepiej jest używać żeli o ph zbliżonym do skóry albo mydeł zawierających środki nawilżające twarz lepiej myć środkami przeznaczonymi do oczyszczania twarzy, ale mam nadzieję że o tym już wiesz dobre są produkty dla alergików albo osób z atopowym zapaleniem skóry, są łagodne, nie zawierają barwników i środków zapachowych, nie myją zbyt agresywnie (nie niszczą naturalnych barier skóry)

Gość nnnnnnnnnnnnnnnn
takie mydło wysusza skórę

Gość wonmabara
ale wiesz, uprawiam sport, po treningu jestem spocona zauważyłam że jak myję się żelem do kąpieli to brud i pot na skórze jakby mi sie rozmazywał i ślizgał, spłuczę się i moja skóra jest ślizga, jest jakby posmarowana masełkiem natomiast jak wymyje sie mydłem w kostce to pot wchodzi w reakcję z mydłem i sie spłukuje tak że po umyciu moja skóra jest pozbawiona mazi mniej więcej tak to wygląda więc sie zastanawiam czy te żele i płyny nie są jakimś kitem

Kobieto, bo żele itp mają w sobie środki nawilżające, które właśnie MAJĄ pozostawiać tą "maź" aby Ci się skóra nie łuszczyła! A jak się czujesz źle umyta to się wyszoruj gąbką albo peelingiem i po krzyku.

Gość wonmabara
jednak czuje sie źle wymyta a skóra mi sie nie łuszczy będę stosować mydło w kostce bo widzę że skutecznie oczyszcza moją skóre i nie rozmazuje mi brudu