Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asienkaZabrzee

bicie serca dziecka

Polecane posty

Gość asienkaZabrzee

posiadam słuchawki lekarskie,czy moge usłyszeć bicie serca dziecka?

Gość ja też dziś
przywiozłam sobie od teścia lekarza stetoskop i próbowałam wysłuchać bicia serca (jestem w 22tc), ale niestety nie usłyszałam. Dzidzia kopie i świruje w brzuchu jak głupia, ale serduszka nie dosłyszałam ... Może wina stetoskopu a może jeszcze za wcześnie ... ale w dawnych czasach to była jedyna metoda, aby sprawdzić czy z dzieckiem wsio ok, bo przecież nie było usg, wiec usłyszeć można.

Gość rewfwef
A ja myślę że nie bez powodu do słuchania serduszka jest używany specjalny aparat, pracujący na przewodzącym żelu, nałożonym na skórę.

Gość asienkaZabrzee
tyle że ja mam zwykłe słuchawki lekarskie, ja dopiero jestem w 10 tyg i pewnie przy nastepnej wizycie dopiero lekarz bedzie badal serce, ja przykladalam sluchawki chyba z godzine i nic... no i obawy ze cos jest nie tak :(

Gość defg
nie usłyszysz teraz zwykłym stetoskopem bicia serca. ja będąc w ciąży też podsłuchiwałam ale dopiero około 20 tyg stetoskop wyłapał tętno dzidzi.

Gość ja też dziś
ło jery, nie schizuj. w 10tc nie będziesz w stanie usłyszeć nic, bo płód jest po prostu zbyt mały. mój doc nawet w 12tc używając specjalnego urządzenia jeszcze nie wyłapał tętna. więc spoko. ja miałam przed chwilą kolejna próbę usłyszenia i oprócz perystaltyki i innych szumiących odgłosów nie słyszałam nic, a małe bryka, więc wszystko jest ok.

Gość kilko polko
Mnie badano tętno płodu dopiero od 19 tygodnia ciąży. Zdziwiłam się, że tak późno. Wątpię, żeby w domu udało mi się za pomocą stekoskopu słyszeć. Ale widziałam ostatnio, że wchodzą na rynek urządzenia do słuchania bicie serca dziecka w domu. Podłącza się je do telefonu komórkowego. Tutaj o tym jak to działa http://eladonna.pl/Gadzety-detail/wyjatkowa-aplikacja-uslyszysz-bicie-serca-dziecka