Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaoliwka

Nie radzę sobie

Polecane posty

Gość
zostałas zlustrowana :(

Gość Lisa mówi
skoro probujesz to znaczy ze sie starasz a kto szuka ten znajdzie.ja jeszcze mialam dodatkowo taka sytuacje ze mi zabronili isc pracowac bo przestane sie uczyc:( a jesli mieszkasz w malej miejscowosci to faktycznie moze byc ciezej z praca ale wierze ze sobie poradzisz:)bedzie dobrze choc to uczucie nizszosci zostaje na dluzej w sercu:(

Gość smutnaoliwka
Boże ludzie,tak owszem był taki temat,ale ja Was nie prosze o jakieś pieniądze tylko o dorade gdzie roboty szukać... Byłam jeszcze gówniarą a pieniądze mialam z pracy nad wisniami,więc chyba to normalne.

Oczywiście, że masz szansę. Wystarczy mieć skończone 16 lat. Ta sieć obejmuje 3000 pracowników w naszym wieku w całej Polsce, dlatego wystarczy mieć dobre chęci i czas wolny! Mam nadzieję, że wpisałaś tam swoje konkretne zainteresowania (na każdym spotkaniu podkreślali, aby to zrobić). Warto też oznaczyć swoją dyspozycyjność, a raczej godziny, w których NIE możesz pracować, bo tak ta strona jest skonstruowana. Ja czekałam na odpowiedź około tygodnia, a umowę zlecenie podpisałam zaledwie dzień później.;)

Gość smutnaoliwka
Dokładnie kompleks niższości zawsze zostaje i nic tego niestety nie zburzy...;(

aaart -chyba masz racje, bo mail taki sam... dzieki... smutnaoliwka - normalne? nie wiem, jakbym ja nie miala kasy na bulke i zarobila troche to chyba bym jednak nie wydala 150zl lekka reka na farbowanie wlosow...

Gość nosze 38
a ja juz poszlam przeszukiwac szafe, zeby jej wyslac ciuszki....

Gość smutnaoliwka
Aha ,bez przesady,pisze o tym w jakiej jestem obecnie sytuacji skąd wiecie co sie ze mną działo rok temu??Wcześniej moja mama pracowała i miałysmy pieniądze a od tego roku wszytsko sie pozmieniało. Dziekuje za wyrozumiałośc,nikogo tutaj nie zamierzałam okłamywac albo wyłudzac,poprostu dowiedzieć się co i jak można.Bez przesady.

Gość smutnaoliwka
Naprawdę trochę chamscy jesteście,od nikog ciuszków nie prosiłam,pisałam tylko że chce jakoś zarobić,nie chciałam niczego wyzyskiwać!!!Jest mi ciężko i dlatego tutaj piszel;(I bardziej zalezalo mi na wsparciu psychicznym niz rzeczach materialnym,bo nago po mieście nie chodze.

Gość
troche sie plączesz w zenznaniach , raz mama miała prace , raaz kasa z czeresni , ale ok w sumie ma/miała tylko marnie egzystowac? jedzenie , spanie, i byle cos na siebie wrzucic ? to młoda dziewczyna ,chce jakos wyglądąc :] (chociaż tak prywatnie farbowanie sie na czarno a potem 150 zeta żeby tylko miec blond troche głupota )

Gość nosze 38
tylko, ze wizycie u fryzjera piszesz miesiac temu a nie rok. Przez miesiac tak zbiednieliscie? szkoda gadac.

Gość
a faktycznie miech temu :] no teraz to juz całkiem wpadłas :(

Gość smutnaoliwka
Tak,na tamtym forum opowiadałam swoją przygodę z włosami,przyznaje byłam mloda i głupia... Dziś jest inaczej,dziękuje Przerwa za zrozumienie,dziś świat to nie tylko jedzenie i spanie,aby tkwić w jakiejś grupie trzebia mieć jakiś wygląd i pieniadze a ja nie mam na dzien dzisijesyz nic,stąd moje załamanie i ból.Bo nie mam sie do kogo zwrócić. Nikogo tu nie zamierzalam oszukiwać,jest jak jest.

Gość nosze 38
mysle, ze przerwa ma racje, chcialas nie tyle wsparcia psychicznego, ale wziac na litosc i wyludzic troche fajnych ciuchow od dziewczyn.

w tym roku to pewnie trochę za późno, ale idź do pedagoga w szkole; są takie różne stypendia, może na jakieś byś miała szanse...

W sumie co za różnica, jaki jest powód - oto dziewczyna z problemami, smutna. No więc trzymaj się dzielnie, oliwko, będzie dobrze. Posunięcie ze zgłoszeniem się na stanowisko do opieki nad starszymi osobami uważam za bardzo dobre. Tak, jak ktoś napisał - możesz jeszcze ogłosić się tu i tam, że chętnie u kogoś posprzątasz, umyjesz okna czy pouczysz się z dzieciakami. Poszukaj też opcji po znajomych mamy - może ktoś miałby jakieś drobne roboty? Może starszy sąsiad chętnie da Ci 50zł za umycie wszystkich okien? a może wypielenie ogódka lub zebranie jabłek? Popytaj, ludzie dla siebie nawzajem często robią takie rzeczy i zawsze znajdzie się jakaś dobra dusza :) Możesz też pojść do wychowawczyni, pogadać o sytuacji i spytać, czy nie mogłaby Cię komuś polecić. Walcz :)

Gość smutnaoliwka
Opowiadalam przygodę z włosami,nie podawalam kiedy to mialo miejsce...Wy nie macie zadnych takich przygód?? Potrafila jedna osoba coś znalezc i wszyscy mnie równo oczerniliście. Nie prosiłam o żadne wyłudzenie,największa przyjemność sprawiła mi Karolina bo dała mi możliwość do pracy.I wcale nie żałuje ze tu weszłam i napisałam,bo teraz mam szansę na jakiekolwiek pieniądze. Nie znacie mojej sytuacji i jej zapewnie nie poznacie więc nie oceniajcie z góry.Gdybym była dobrej sytuacji napewno nie poniżałabym sie tu i nie gadala o moim bólu z wszyskimi z Polski. Mimo wszystko dziękuje za pomoc i pozdrawiam,milego wieczoru.

Gość
która to klasa tech ? uczysz sie dobrze ? średnia ok 5.00 i masz 1000 zeta co miesiac tylko ze od nastepnego roku, albo jakies socjalne..dowiaduj sie w szkole :] a teraz .. wchodz na gummtree z Twojego miasta i może akurat cos złapiesz, roznoszenie ulotek czy coś.. tam co chwila ktos cos ogłasza :]

Gość smutnaoliwka
Jestem w drugiej klasie technikum. U nas stypendium miesięczne to 200 zł,pani wychowawczyni mówiła na początku roku szkolnego. Miałam średnią 4.1 orłem nie jestem ,ale mysle ze dałabym radę. Dziekuje Przerwa,zaraz tam wejdę i poszukam.

Gość bobyboy
Przyczyn nadmiernego przetłuszczania się włosów może być wiele, do najczęstszych należą wahania hormonalne (okres dojrzewania, miesiączka). Znaczącą rolę w regulacji hormonalnej odgrywa gruczoł tarczycy i przysadki mózgowej. W czasie miesiączki winę za to ponoszą "męskie" hormony - androgeny. Przetłuszczaniu się włosów sprzyjają nieprzewiewne okrycia głowy. Również nagromadzenie toksyn w organizmie (na przykład na skutek długotrwałej terapii farmakologicznej) może doprowadzić do przetłuszczania się włosów. http://www.handsomemen.pl/Tag_porady,Przet%C5%82uszczone%20w%C5%82osy,0.html Do innych czynników mogących sprzyjać nadmiernemu wydzielaniu sebum należy zaliczyć palenie papierosów, picie dużych ilość alkoholu, dieta obfita w tłuste posiłki niektóre leki, stres, nieumiejętna pielęgnacja i źle dobrane kosmetyki (zbyt agresywne), gorąca woda podczas mycia włosów, intensywne szczotkowanie, itd.