Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghtrhtrhwn

nie zazdroscicie czasami anglikom?

Polecane posty

Gość ghtrhtrhwn

Moze zaraz zostane zjechana, ale kultura, jezyk, tradycje, obyczaje W. Brytanii wydaja mi sie ciekawsze niz nas, Polaków. I tutaj nie chodzi o to, zeby na sile robic z siebie angola i udawac, ze ze Slowianami nie ma sie nic wspolnego. Po prostu, tamta kultura wydaje mi sie mniej swojska, ludowa, bardziej wyrafinowana, elegantsza, bardziej absorbujaca... Bedac jakis czas temu na Wyspach rozkochalam sie w akcencie brytyjskim, w tej elegancji, szczegolnie mezczyzn, uczonych od dziecka poprzez noszenie mundurków, w ich mentalnosci, poczuciu humoru... majac mozliwosc wyboru, gdzie wolelibyscie sie urodzic - w Polsce czy w Anglii?

Gość w anglii
wieksze mozliwosci nawet jak jestes biedna

Gość fascynuje mnie anglia
i tamten klimat :) prezenty na wigilei otwierane w 1 dzien swiat z samego rana. podobają mi sie tam domy sa takie typowe fajne. ale polska to tez spoko kraj :)

Gość Eestetyka
nie chciałabym byc tak brzydka jak angielki

napewno jak juz zdam maturę i zrobie jakies wykształcenie ( i naucze sie jezyka) to wyjade na jakis czas do anglii aby poznac blizej tamten swiat :) moze mi sie spodoba i zostane na stałe :D

Gość nie rzucać się
w Polsce!

a mi sie wlasnie wydawało ze kobiety w anglii (londyn) są ładne... sadzicie ze sa brzydkie kobitki z anglii??

Gość A mnie fascynuje francja
..i wogóle sram na różowo :D

Gość ghtrhtrhwn
a moze osoby mieszkajace w Anglii chcialyby opowiedziec o wadach tamtego zycia? ja bylam tam tylko tydzien, reszte obserwacji wynioslam z mediow, wiec to tez nie jest obiektywna opinia... moze ktos opisze jak tam naprawde jest?

Gość zalllamkkaaaa
chciałabym sie urodzic w Polsce a ostatecznie moglabym wyjechac do anglii. Anglicy są strasznie tępi i myślą ze wszystko jest dla nich pffff

Gość kloppik
Po prostu, tamta kultura wydaje mi sie mniej swojska, ludowa, bardziej wyrafinowana, elegantsza, bardziej absorbujaca... Zartujesz prawda? Opisujesz moze 10% spoleczenstwa pochodzacego z wyzszych wartsw spolecznych. Wiekszosc Brytyjczykow to niechluje z zerowa wiedza o swiecie, ktorych jedyna ambicja jest wlasnie w siebie jak najwiecej piwska po pracy:O A fe:O

Gość kloppik
ja bylam tam tylko tydzien No to juz wszystko jasne:D Za duzo filmow sie naogladalas.

Gość ghtrhtrhwn
fascynuje mnie - nie widzialam ani jednej ladnej angielki... moze dlatego, ze bylam za bardzo zapatrzona w anglikow, ktorzy sa jednak bardzo przystojni;) Co do domów - w srodku wygladaja one okropnie, obrzydliwie, nie wiem czy moglabym mieszkac w takich malych kanciapkach, ale jednak robia swietny, jedyny w swoim rodzaju klimat w Polsce mimo ze o niebo lepsze w srodku, z zewnatrz wygladaja jak takie betonowe, szare pudelka

Gość ghtrhtrhwn
nie, akurat co do tego nie zartuje; ich elegancje widac chocby po architekturze, tradycji... lenistwo jest w kazdym kraju, ale Polacy w tym Anglikow przewyzszaja. Dowod chocby w historii: anglicy podbijali kolejne kolonie, a polscy sarmaci jedynie pili i zaciagali pasa.

Gość do klopika
to moze opowiesz, jesli bylas tam dluzej?

nie mozna tutaj oceniac tez polski jedynie po okresie sarmackim :) swego czasu Polska tez była najlepiej rozwijającym sie panstwem w europie, nie mowiąc juz o gdańsku, ktory w 16-wiecznej polsce zbijał takie kkokosy na transporcie zboża ze było najbogatszym miastem w europie. zreszta wystarczy pojechac do gdanska i obejrzec tamtejsze kamienice - wyglądają lepiej niz niejeden pałacyk... a anglii tez były okresy lenistwa i nieróbstwa tylko o tym sie nie mowi :D co nie zmienia nic w tym ze nadal kocham Anglię a szczegolnie Londyn bym chciala odwiedzic :)

Gość kloppik
Szczerze? Nie chce mi sie. Mieszkalam tam ponad rok i po prostu ten kraj mnie kompletnie nie pociaga i meczylam sie tam. Obracalam sie w srodowisku prawie samych Brytyjczykow, mialam dobra prace, takze obcowalam raczej z ludzmi na poziomie(a raczej z ludzmi, ktorzy powinni reprezentowac jakis poziom) i po tym doswiadczeniu docenilam Polakow:D

kloppik powiedz cos wiecej. pojechałas tam do pracy tak ?? jak to wyglądało, miałas tam rodzine i zatrzymalas sie u nich > czy wynajmowalas jakies mieszkanie ? ile płaciłas jesli wynajmowalas > ?

Gość anglii mowimy nie e
ja pracowałam w Anglii, fizycznie wiec bez szału. Ale w momencie kiedy Anglicy dowiedzieli sie co studiowalam w Polsce to łaaaaa wielkie halo ona po studiach, tak jakby co 2 Polak w Uk nie byl po studiach. A. są bardzo prości, nie umieją liczyc powyzej 10, Polaków uwazają za gorszych, są tak leniwi i pewni siebie ze jak wiemy angielski musial stac sie jezykiem ogólnonarodowym ;/