Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedaczka jeszcze większa...

Dostałam pierwszą pensję

Polecane posty

I nie rozumiem... Mam pensję minimalną, czyli 1276 zł brutto. Wg kalkulatora pensji, który znalazłam w internecie powinnam dostać 954,96 zł, a dostałam mniej, coś 908 z groszami :( Dlaczego? Kto wie?

Gość piesek od rudej pani
to juz chyba lepiej sie puszczac za takie pieniadze

może ubezpieczyłaś/łeś się ja zarabiam więcej o 60 zł po 2 latach pracy, kocham swoją pracę ale ... za coś żyć trzeba i szukam innej

Gość wrggggggggggggggggg
a gdzie ty pracujesz? ze taka mala wyplate dostajesz?ja nigdy ponizej 1450zł nie dostalam a pracuje rok. A tez jestem zapisana na najnizsza pensje

Gość 441ja pierdziele
tez dostalam dzisiaj 1 pensje i to bylo 1570 bo mam 1500 a pracodawca sam sie zapytal ile ma mi zaplacic za jeden dzien ktory robilam dodatkowo!! praca to zadna biurowa i nie nadaje sie do CV ale pierdziele to, lepsza kasa :D

pracuje jako wychowawca z osobami dorosłymi niepełnosprawnymi intelektualnie, praca super naprawdę nie zamieniła bym na inną jest wesoło atmosfera super, wycieczki wyjazdy, codziennie robimy coś innego, wyjście na lody na zakupy spacer itp, tylko ta wypłata... :(

ja pracuję w kadrach, w zakładzie pracy chronionej, mam jeszcze rentę z ZUSu, znajdę pracę gdzie indziej i lepiej płatną, jak zdobędę trochę doświadczenia i stażu w kadrach

w tym kalkulatorzy też wyszło 954, 96 zł. Dlaczego ja dostałam mniej?:(

Tak, już wiem, to właśnie o tę kwotę wolną od podatku chodzi. Dostaję rentę i Zus odlicza mi tą kwotę wolną, więc już zakład pracy nie.

Gość 8r68rtttt
caly miesiac robilas za te kwote? po 8 godzin dziennie?

Nie po 8, tylko po 7 godzin dziennie, bo mam umiarkowany stopień niepełnosprawności. A to jest pensja minimalna, śmieszna, wiem, mniej już zarabiać nie można, ale wolę to niż siedzieć w domu i klepać biedę tylko z rentą. Tak chociaż wychodzę do ludzi i czegoś się nauczę.