Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ave esmeralda

Jak przekonac ojca, z ktorym nie mam kontaktu, do rzucenia alkoholu?

Polecane posty

Gość ave esmeralda

Ja zaraz kończe LO i wyprowadzam sie z domu, ale moja mama zostanie z nim do końca życia, nawet jeśli zdarzy przy tym znizyc ja do poziomu zabloconej ziemii. A jest coraz gorzej. Jak dla mnie zawsze byl zwyczajnym skurwielem, ublizal, wyzywal, zabieral pieniadze i rozrzucal, bardziej dbal o innych, niz o wlasna rodzine, nigdy nie nauczyl sie odpowiedzialnosci, byl emocjonalnym nieudacznikiem, im bardziej sie staralam i bylam lepsza, tym bardziej mnie krytykowal. Teraz powoli sie zapija. Z tego co widzimy pije butelke szampana + kilka piw, nie wiem ile jeszcze umknelo naszym oczom - w kazdym razie co noc jest pijany lub na granicy trzezwosci. Na pierwszy rzut oka widac, ze komorki mu wysiadaja - jakkolwiek dawniej byl inteligentnym facetem, teraz pozostal tylko cham i prostak. Jezdzi w takim stanie samochodem. Zdarzylo mu sie pojsc do pracy. Gdy zwroce mu uwage, co najwyzej mnie wysmieje. Mame zwyzywa. Innych bliskich nie ma.

Gość agdsgew
a moze sprobuj zmienic nastawienie, siasc na kanapie i po ludzku z nim pogadac?:)

Gość wiem jak to jest
mam podobną sytuację ale nie mam sił już do tego człowieka. jak już wyjdę za mąż i kiedyś uda mi się wybudować domek to zabieram mamę do siebie a jego mam gdzieś. narazie studiuję dziennie ale dojeżdzam codziennie na uczelnię. nie wyobrażam sobie zostawić mamy samej z nim. z chłopakiem planujemy po ślubie narazie mieszkać u mnie a potem może jakoś uda się powoli uzbierać pieniądze na budowę domu, wziąść jakiś kredyt(choć wiem, że to kosztuje sporo). działkę już mamy, jest tam doprowadzona kanalizacja i w ogóle więc tylko się budować. powiem Ci że wiele razy były rozmowy z nim, ale on ma wszystko gdzieś. był inteligentnym facetem a stoczył się na samo dno. nie słucha nas, nie słucha swoich rodziców-staruszków, którzy płaczą nad nim. nie wiem czy on w ogóle ma jeszcze jakieś uczucia w sobie. jest chamem i prostakiem. ciągle słyszę jakieś teksty jak z jakiejś najgorszej meliny. już brak słow na niego.