Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaasia22

jak brać fluconazole?

Polecane posty

Gość kaaasia22

Lekarz przepisał mi fluconazole i kazal brac 3 razy dziennie po 50mg,natomiast w ulotce pisze zeby przyjmowac go inaczej.Czy ktos go bral?Jak?

Gość lipiupo78
zapoznaj się z ulotką lub skontaktuj z farmaceuta :)

Gość jasminkaaa
zależy jaki... Ja kupuje jednorazową dawkę. Jest tam tylko jedna tabletka wię nie mam takich problemów. Ja myślę że to zależy od nasilenia grzybicy. Ulotka to standardowa informacja w przeciętnych przypadkach. Wydaje mi się że lekarz zna twój stan lepiej i podał odpowiednią dawkę ( nie napisałaś czy zawyżył czy obniżył) Zawsze możesz powtórzyć kuracje gdyby jego zalecenie się nie sprawdziło....

Gość kaaasia22
Odczuwalam bol w kroczu,wiec pojechalam do ginekologa poniewaz nie moglam go jednoznacznie zlokalizowac.Lekarka po badaniu stwierdzila jednak ze w sprawach ginekol wszystko ok,wiec zapewne to zapalenie pecherza tymbardziej ze ostatnio sporo sikam.Przepisala mi cipronex i fluconazole (50mg jedna tabletka,14 szt w opakowaniu) dla mnie i dla meza 3 rsazy na dzien,jednak w ulotce nie ma takiego dawkowania i nie wiem co robic.Czy bral moze ktos juz to?

Uważam,że dobre jest to dawkowanie, flukonazol przyjmuje sie 150 mg na dzień, więc skoro masz po 50 to wychodzi 3 tabletki, tylko przy kandydozie pochwy wystarcza wziąć jednorazowo 150 mg.

Gość jasminkaaa
hmmm... dziwne ze dla meza również.... zapalenie pęcherza to nie jest choroba przenoszona drogą płciową. Ja zawsze brałam fluconazole na grzybicę- niestety mam ją często z powodu cukrzycy. Niestety nic nie doradzę skoro to zapalenie pęcherza

Gość kaaasia22
Tzn lekarka powiedzila ze bakterie z pecherza na pewno przeniosa sie do pochwy a wz wiazku i z czym do meza...Wiec na pecherz dala cipronex a na inne bakterie wlasnie te fluconazole.