Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta w ciąży

czy farbujecie włosy w ciąży???

Polecane posty

Gość kobieta w ciąży

Czy farbujecie włosy w ciąży ?? Słyszałam że nie powinno sie tego robić, ale chce nadal dbać o siebie a nie chodzić z 3 cm odrostem. Czy szampony koloryzujące też mają takie złe właściwości ???

Gość studentka wsz
mozna! najwazniejsze jak cos w 1 trymestrze ale spokojnie mozesz farbowac rozjasniac itd ja robilam dziecko zdrowe

Gość kobieta w ciąży
oooo dziekuję bardzo za informację :):) jestem w pierwszym trymestrze ale kilka tygodni jeszcze wytrzymam to wtedy pójde na całośc :D:D

Gość mozna ale
henną....mi lekarz odradzał rozjaśniąc i farbować zwykłą farbą..( chodziłam prywatnie do ordynatora ginekologii)........wiec wogole olałam to i nie farbowałam i zyje...po co ryzykowac:>....zero alkoholu...zero fajek...zero tipsow...zero farby...zero solara.....da sie przezyc..ja przezyłam i włosy mi odżyły;)

Gość syla_wia
Nie udowodniono żeby farbowanie/rozjaśnienie włosów w ciąży miało jakiś negatywny wpływ na ciąże i na dzieciątko! Spokojnie można chodzić do fryzjera w czasie ciąży. Należy jednak mieć na uwadze, że nasze hormony w ciąży szaleją i to może ew. "odbić" się na efekcie końcowym koloryzacji :). Ja obecnie jestem w 4 miesiącu ciąży - u fryzjera byłam w tym czasie 2 razy - za każdy razem miałam farbowane włosy. Wizyta niczym się nie różni i efekt końcowy od poprzednich wizyt przez ostatnie 15lat! :)

Gość nie dajmy się zwariować
Ja farbuję bo nie wyobrażam jak można chodzić z wypłowiałą czerwienią (w moim wypadku) kilka m-cy.... co m-c farbuję i to jakiś głupi przesąd z tym farbowaniem.

Gość studentka wsz
tipsow?? oczywiscie ze mozna! ale nie poleca sie akrylu na plytke bo przenika! zelowe mozna poczytaj zanim sie wypowiesz

Gość kobieta w ciąży
oooooo no własnie bo potem czytam ze kobieta w ciązy o siebie już nic nie zadba, a ja nie chce straszyć ;) tpisy i solaraka mnie nie krecą i bez ciązy ale o włosy zawsze mocno dbałam

Gość stu
farbowaie to przesad nie potwierdzony naukowo i tyle

Gość syla_wia
Wiele kobiet w ciąży przestaje kompletnie dbać o siebie - dziewczyny nie dajcie się zwariować! Róbcie to co do tej pory robiłyście - oczywiście jeżeli nie macie ciąży o podwyższonym ryzyku. Jeżeli do tej pory chodziłyście "na paznkcie" to róbcie to dalej. Gadanie, że akryl/tipsy szkodzi na płód jest MITEM!!! Równie dobrze należałoby nam zalecić oddychanie w komorze tlenowej - takie mamy zanieczyszczone powietrze! Nie dajcie się zwariować :) Pamiętajcie nie jesteście chore tylko w ciąży. Należy oczywiście właściwie się odżywiać, nie szaleć jak kiedyś (mam na myśli sprzątanie itp) ale reszta powinna pozostać bez zmian :)

Gość studentka wsz
co do akrylu jest szkodliwe nawet jak kobieta nie jest w ciazy jak sie robi paznokcie akrylowe to tak smierdzi ze kobieta w ciazy nie powinna tego wdychac a sam w sobie tez jest szkodliwy oczywiscie na ciaze nie wplynie ale nei polecam ja juz jestem po porodzie a tego smrodu nie zniose boli mnie glowa po 5 minutach od tego

Gość mama malego Danielka
Oczywiscie, ze mozna farbowac wlosy!! NIe sluchaj tych bzdur, ze tylko henna, albo jeszcze innych glupot :o Ja rozjasniam wlosy i w ciazy tez je rozsjasnialam (zawsze ta sama farba Garniera) i w 1 trymestrze i w kazdym innym. Moj synus urodzil sie zdrowy z waga 4275 gr! W ciazy najwazniejsze jest dobre odzywianie, jedzenie wielu owocow i warzyw, a nie jakies bzdurne zabobony typu niefarbowanie wlosow. Farbuj i sie nie martw, bo samopoczucie tez jest ogromnie wazne :)

Gość 776655
Ja farbowałam dwa razy i nic dziecku nie bylo i nie jest. Wiem tylko że nie zaleca się farbowania do 12tyg ciąży, potem już można.