Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ból w ciąży

w tylnej części ciała

Polecane posty

Gość ból w ciąży

Jestem w 18 tyg ciąży i juz od dość długiego czasu boli mnie w tylnej części ciała, w okolicach kości ogonowej, czuję przy siadaniu, siedzeniu, przekręcaniu na bok, jakby obita kość, nie sądzę aby to byyły hemoroidy- ale z drugiej strony nie wiem jak je czuć- jednak bardziej obstaje przy tym że boli mnie ta kość zewnętrzna. Spotkał się ktoś z tym kiedyś?

Gość to nie od ciazy
ja to mam czesto, czasem az musze wstac bo bol w tulku jest okropny, czasm bylo tez krwawienie z odbytu, to moga byc hemoroidy

Gość ból w ciąży
Czyżby ta moja przypadłość była aż tak rzadka...? Tylko pozazdrościć że tego nie czujecie.....

Gość kup pas ciazowy
lub idz na basen gwarantuje ze ci przejdzie

Gość dodaloda
pewnie trzeba ci kakaowe oko wyrznac

Gość xyxyxyyxyx
U mnie lekarz diagnozował ten ból jako rwę kulszową. minęło jakręką odjął gdy maluszek po kilku tygodniach zmienił ułożenie w brzuszku i przestał uciskać nerw kulszowy

Ja miałam to samo, w połowie ciąży nie mogłam siadać, czasami ból był nie do zniesienia a jak udało się usiąść to potem nie mogłam wstać, trwało to do 8 miesiąca, potem przeszło. Jak pytałam inne ciężarne to nikt nie wiedział o co mi chodzi. Myślałam że na tym koniec ale podczas porodu, już na etapie parcia okazało się że synka coś blokuje i nie może wyjść no i lekarz zaczął uciskać mi brzuch i wtedy złamał mi kość ogonową. Po tym dziecko wyszło już bez problemów. Okazało się że u mnie kość ogonowa była za bardzo zagięta w kierunku macicy no i po prostu mechanicznie blokowała dziecko i dokuczała w czasie ciąży. Samo złamanie kości nie było bolesne, bo wszystko inne już tak bolało że nie miało to znaczenia no ale po porodzie przez miesiąc kość mnie bardzo bolała, nie mogłam siadać, straszny nerwoból, tym bardziej że tego nie da się unieruchomić no i karmiłam piersią więc nie mogłam brać nic p/bólowego. Teraz już nic nie odczuwam (4 miesiące po porodzie). Jak byłam w ciąży to nikt nie potrafił mi powiedzieć skąd ten ból, ja wyraźnie czułam że to kość ogonowa no ale nie spodziewałam się że będą przez nią takie problemy. Być może u Ciebie nie dojdzie do pęknięcia bo mój synek był duży, ważył prawie 4200g ale warto zwrócić na to uwagę lekarzowi. Ja po fakcie szperałam w necie no i okazało się że takie bóle kości ogonowej i złamania nie są rzadkością, zbyt mocno wygięta kość ogonowa może nawet być przyczyną niepłodności (poprzez mechaniczny ucisk na macicę)

Gość ból w ciąży
xyxyxyyxyx coś chyba w tym jest, prawdziwą rwę kulszową miałam dobrych parę razy, więc może teraz mam te bóle tylko inne. Jednak wole to, niż rwę w biodrze i nodze. Chociaż jest to baardzo uciążliwe ... Dzięki

Jeśli odczuwasz ból na samym końcu kręgosłupa, już w tyłku jakby taki nerwoból to na pewno to kość ogonowa, mi też wmawiano że to korzonki, krzyż a nawet nerki ale to wyraźnie czuć że to już tam nisko, bliżej odbytu.

Rwa kulszowa to ból bardziej od pośladka w dół, kość ogonowa boli wyraźnie w środku, w rowku :)

Gość ból w ciąży
Paullinaa rónież dziękuję za odpowiedź jak przeczytałam o Twojej złamanej kości to aż jęknęłam ze strachu, współczuję ale zarazem gratuluję że to wszystko przetrwałaś, wierzę że było ciężko. Poza tym...o dziecko starałam się chyba z 5 lat więc i może ta bezpłodność ma z tym związek! Nornalnie szok, dzięki kobiety za rady.

Gość ból w ciąży
paula ból dokładnie jest taki jak opisujesz!

Gość klusssseczka
Też miałam ból kości ogonowej. Zaczelo sie w 3 miesiacu i trwalo do 7/8. Siedzaca praca nie pomaga w tym przypadku niestety. Niewiele mozna z tym bolem zrobic. Trzeba przecierpiec ewentualnie wiecej lezec, chodzic mniej siedziec.

Gość xyxyxyyxyxyx
o rany... to ja już jednak cieszę się, że miałam rwę a nie ten ból kości ogonowej.

Gość gość
nie jestem w ciąży, ale ból jest straszny