Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PatiHana

MODA Jesień-Zima 2009 / 2010

Polecane posty

Gość PatiHana

Wiem, że nie ten dział na ten temat ale tu zawsze najwięcej babek :) Ostatnio wszędzie trąbią o tym żeby nie dobierać toreb i torebek do butów tylko przełamywać kolory i monotonię torbami w żywych kolorach bo tylko w Polsce panuje taka tendencja - buty i torba w jednym kolorze, a to ponoć zły nawyk. Co sądzicie o połączeniu brązu (buty i tunika) i kawy z mlekiem (spodnie) oraz intensywnie fioletowej torby? Fioletowa torba może natomiast mieć nawiązanie do makijażu w tym odcieniu , bransoletki czy kolczyków.

Moim zdaniem jak najbardziej można tak kompletować rzeczy... Ja sama osobiście też już nie dobieram torebki do butów... Mogła byś jeszcze spróbować z czerwona torebką sądze że też by pasowała a czerwień z tego co wiem jest obecnie modnym kolorem jak i fiolet :)

Gość fashion autumn
Najmodniejsze teraz będą kraty i panterki, zwierzęce wzorki. Do brązowej góry, kraciastych spodni lub na odwrót - kraciastej kurteczki na jesień i brązowego dołu, również butów, znakomitym pomysłem jest 'inna' torba , intensywna, ciekawa, podkreślająca oryginalność i styl. Jaskrawa torba i dodatki w stylu retro to jest to, co powinno nas wyróżniać z tłumu podczas szarych jesiennych dni. :) ;)

Nie wiem jak u Was, ale polatałam po sklepach w celu okupienia się w ciuszki, a tam: szarość, czerń i fiolet. Ciemno, szaro i ponuro w tych sklepach. Co sie dzieje, co się dzieje... Jak ta jesień ma tak wyglądać, to ja już dziękuję. Polacy i tak są szarzy i monotonni.

Gość mnie najabrdziej
podobaja sie bardzo charakterystyczne dla dody i joli r a przez to zle kojarzone lateksy genialna sukienke widzialam dzis w h&m super jest nowa kolekcja mango oraz morgana balmain: http://4.bp.blogspot.com/_kfyP_DhnAG0/SejQm_V6BaI/AAAAAAAAMhM/h96jLmjvzX4/s400/Beyonce+Knowles+Balmain+jacket.jpg http://i624.photobucket.com/albums/tt322/oyzphc51/shoes/balmain.jpg podbaja mi sie cos takiego: http://trendz.pl/files/imagecache/wide2/files/gallery_5227_identyczne-buty-jakie-ma-Ri.jpg http://nocoty.pl/gid,10820750,img,10820760,kat,1013703,title,Gwiazdy-kochaja-lateks,galeria.html?T%5Bpage%5D=6 mimo,ze jest jaka jest nie lubie jej, to tu jest stylizacja jest genialna http://bi.gazeta.pl/im/7/6230/z6230537X.jpg tu super stylizacja riri (bron boze paris ta czapeczka ... :/)

Gość EsSophie
Parę dni temu widziałam super babkę ubraną we wszystkich odcieniach zieleni, kozaczki zgniła zieleń , a do tego miała wielką żółtą torbę :D Ostatnio natomiast dziewczyna szła ubrana na szaro łącznie z butami , miała pomarańczowe rajstopy i średniej wielkości pomarańczowa torebkę z milionem małych , ozdobnych kieszonek. Obie wyglądały szałowo. Ja ostatnio chodzę w czarnej garsonce lub marynarce i czarnych spodniach w szarą krateczkę, pod tym mam na przykład fioletową bluzkę, a do tego czerwoną torebkę... buty oczywiście NIE są czerwone :) A to modne jest teraz: http://www.fothost.pl/upload/09/40/48c4eb7a.jpg

Gość edssu
A mnie coś na róż wzieło ostatnio ;p jak nigdy nie nosiłam teraz mam az nadto rzeczy w tym kolorze

Gość Generalnie tej jesieni i zimy
-fiolet ( mój ulubiony kolor niestety - kiedyś byłam oryginalna , a dostać fioletowe ciuchy oraz dodatki było wyczynem, teraz noszą je wszyscy :( ) - czerwień (szczególnie kraty - bluzeczki jak i spodnie, nawet buty w czerwoną lub niebieską kratę) - szary - czerń - styl retro - kurteczki, garsonki i inne okrycia w stylu Michaela Jacksona ( to jest hit tej jesieni i będzie nim również na początku wiosny 2010 !! ) Mnie się bardzo podoba. :) Dodatki powinny przełamywać cały strój. Szale, torby muszą być widoczne z daleka , powinny stanowić pomysłowe i efektowne wykończenie ubioru. Polecam gorąco żywe, widoczne, radosne kolory toreb i szali!

Gość apropo super temacik
Płaszczyki w kratę - bomba! Jakoś nie widzę się natomiast w zwierzęcych wzorkach. Fiolet nadal króluje i faktycznie - brązowe czy szare czółenka , kraciasty płaszczyk pod kolor butów , do tego fioletowe dodatki , szal i fioletowa torba. Ale jakie spodnie w takim razie do takiego zestawu?

Gość fajne są teraz te botki do
kostki z wywiniętym zakończeniem, do tego jakieś rajstopki w żywym energetycznym kolorze , podobnie jak koniecznie wyróżniający się kolor torby czy takie dodatki jak opaska na uszy w żywym fiolecie, która doda twarzy promienności. Niestety do takiego zestawu botek plus spódniczki trzeba mieć idealne nogi, zgrabne, a moje się nie nadają do ekspozycji. :P Siwe / szare spodnie rurki lub nieco zwężane u dołu też są hitem tej jesieni plus okrycie , żakiet , kurtka w stylu MJ . Wszelakie cętki oraz kraty. Jesień ma być szara i deszczowa. Dlatego szczerze polecam świetne parasole. Mianowicie parasole o niestandardowych kolorach. To jest coś :D Nikt nie inwestuje w parasol i mało kto parzy na niego pod kontem mody i trendu podobnie jak mało kto wie , że dzięki parasolom możemy stać się bardzo oryginalne i od razu ożywić otoczenie idąc ulicą. A parasol to przecież ważny dodatek, niegdyś obowiązkowy do każdego stroju. Niestety wybór mały ale mam nadzieję, że popyt na takie sprawi, że producenci dojrzeją wreszcie. Np. fioletowe i na zmianę białe pasy, parasole w czerwone kwiaty, zielone kropki czy pomarańczowe zygzaki na jasnym tle albo całe żółte lub różowe. I jeszcze jedno. Aby się wyróżniać polecam tzw. bezpieczny sposób mianowicie płaszcze w kolorze piasku , generalnie jasne kolory , jak najjaśniejsze - kremy , nawet ewentualnie biele, byleby jasne. Jest to niepraktyczne jesienią ale w jasnym płaszczu z kolorowym parasolem i rzucającą się w oczy torbą zawsze będziemy widoczne wśród nudnych ludzi w szarych kurtkach z czarnymi parasolami. I jeszcze jedno - jasne żakiety i kurtki rozświetlają twarz jesienią i nadają jej blasku oraz świeżości. A chyba o to nam chodzi. Nikt nie chce być jednym z wielu, każda chce być tą wyjątkową, piękną, na którą inne będą patrzeć z zazdrością. :P

Gość Mam bzika na punkcie parasoli
Zawsze duże zainteresowanie wzbudzają u mnie osoby z fajnym parasolem. Faktycznie parasol może być kluczem do sukcesu , a przynajmniej połową sukcesu do tego by się wyróżniać i być zawsze na topie !!! A w dobie pustych lal poubieranych identycznie wedle ostatniego krzyku mody tylko to się liczy. Osobiście mam w domu 12 parasoli. Moim ulubionym jest parasol przeźroczysty , mam jeszcze dwa prawdziwe cuda z zagranicy jest to parasolka w kolorowe motyle i druga w srebrne literki, które błyszczą z daleka. Nikt takich nie ma :D:D:D:D

Wiosną i latem duże pole do popisu, szkoda tylko, że tak mało kobiet ma klasę i ubiera się bez smaku (za krótkie miniówy, tłuszcz wylewający się ze zbyt obcisłych mini spodni itd) . Jesienią natomiast zawiewa nudą mimo, że tyle mówi się o tym i dlatego myślę, że efektowny parasol i jasny płaszczyk to faktycznie rewelacja. Do tego modne dodatki w zwierzęce wzorki, kratę lub wyrazisty szal by przełamać kolor całości lub stanowiący nawiązanie do koloru parasola. Zimą rękawiczki , kolczyki, czapki łączmy z kolorem toreb. Fiolet nadal na topie i pasuje niemal do wszystkiego. Czasy komuny już za nami - nie łączmy butów z torbami bo to już szaleństwo.

Gość drgysru4u54u6u84w6u8
o boze!!!! plaszczyki w krtae -modne w zeszlym roku spodnie szare rurki ha ha ha

Gość Ja kocham fiolet z czernią
lub srebrem. Mała czarna przepasana szerokim , fioletowym pasem ze srebrną klamrą, albo odwrotnie , może być to również fioletowa tunika , do tego czarny pasek ze zdobieniem , fioletowoczarny make-up, fioletowa torba czy kolczyki. Purpura też jest O.K. Buty , opaska w panterkę i wyglądasz jak demon seksu ;)

Gość nie zgodzę sie
płaszczyk w kratę dla mnie super sprawa. A może powiedz co w takim razie jest modne.. bo o tym jakoś nie nie wspomniałaś pani stylistko.

Gość trendy 2009

Gość płąszcze 6 7 i 8 BOSKIE

Gość dodatkowo do reszty wypowiedzi
moda na jesień 2009 to wszelakie koronki i falbany!

Gość ja już zgłupiałam
to nie wiem co tak naprawdę kupić na jesień i zimę , a to już ostatni moment na kupno płaszczyka :( patrzyłam na trendy i widzę, że góruje czerń , szarzyzna, ewentualnie przeplatana z bielą i czernią ... :O Proszę o pomoc w wyborze spodni i płaszcza / kurtki. Dodam, e mam nadwagę. Co kupić? help ! :(

Gość incognitoo
zawsze chodziłam w łachmanach, ciuchach po kimś... mam 24 lata i mam dosyć tego. chcę być modna wreszcie. mi tez doradźcie co kupić !!!

Gość ja już zgłupiałam
up :(

Gość ja już zgłupiałam
hop

Gość *Cholercia*
No tyle się dla was napisałam w punktach i wszystko mi się skasowało. 😭 Tak więc pokrótce. Wszelaka krata, duża i drobna, w odcieniach różu, na bazie łososia , oraz kraty czarne między białymi, i fiolety - warto w to wszystko zainwestować ponieważ wiosna to kontynuacja sezonu jesień 2009. Również jasna zieleń, seledyn, zielone motywy i zielonkawo-oliwkowe barwy będą królować tej wiosny (2010) w połączeniu z motylami i kokardami na butach. Buty awangardowe , jakby niedopasowane do reszty stroju np turkusowe. Moim zdaniem na ulicach odbije się to jednak tandetą. Torebki już nie dobiera się pod kolor butów. Najmodniejsze obcasy to słupki. Ja osobiście kupiłam teraz czółenka ciemnooliwkowe - wyglądają prawie jak brąz lub czerń, na niskim słupku, mają kokardkę z boku mało widoczną. Baaardzo wygodne. :) Ponadto by przełamać ciemny fiolet wszelkie pomarańczowe dodatki jak szerokie bransolety oraz wielkie , naprawdę gigantyczne naszyjniki, których osobiście nie lubię. Także widoczne, jaskrawe paski i reszta dodatków np torby w zwierzęce wzory. Ponadto zdobienia takie jak ćwieki, falbanki, frędzle - za tymi ostatnimi też nie przepadam :O Wraca również moda na ręczne wyroby z materiału typu plecionki, które królowały za moich szkolnych lat ;) Chciałam jeszcze zwrócić uwagę na parasole. Niestety nie mogę teraz dodać zdjęć nad czym strasznie ubolewam 😠 Parasol powinien być żywy, kolorowy, niewiarygodny - odblaskowa zieleń, żółć lub kolory tęczy to strzał w dziesiątkę jeśli chodzi i parasol! Podobnie jak fantastyczne motywy , np. koty na parasolu!! :D Jak dla mnie BOMBA :D Niestety nie mogę uruchomić programu żeby Wam pokazać wszystkie cudeńka , hity na najbliższe pół roku :( Nie ma to jak pech. Pozdrawia. :)

Gość fashion fashion
czekam na rewelacje... może ktoś jeszcze się wypowie co kupuje, co fajne, co się podoba , a co nie i kompletnie odpada :D Dlatego podbijam i kładę się spać.