Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama roczniaka

Co kupujecie swoim dzieciom na mikołaja i pod choinkę?

Polecane posty

Gość mama roczniaka

Moja córka w sumie wszystko ma, a to czego nie ma to już sobie krewni zaklepali i sama nie wiem. Wiadomo coś dać dam ale co można kupić własnemu dziecku, teraz córka ma 13 miesięcy

małemu planuje kupić takie narzedzia z FP. świecą obracają sie itd. takie ustorjtwo na baterie.. a malej lalke to na mikolaja a na gwiazdke to planujemy im kupic taka huśtawkę z ikea przywieszana do sufitu... tylko musze obczaic jak ja przymocowac zeby mi sufit nie odpadl.

Gość mama roczniaka
No huśtawkę moja ma i nawet nie chce z niej korzystać:P właśnie lalkę miałam jej kupić i moja mama mnie ubiegła, co lepsze kupiła taką z zestawem ( wózek, akcesoria, ciuszki) i już nawet dupereli nie mogę jej dokupić;) Kurcze tak to właśnie jest jak dopiero co był roczek i dostałe pełno zabawek itp a tu już mikołajki i święta:( Może do tego czasu znajdę coś co by się jej przydało

Gość lodzik
http://www.toys.ie/Fisher-Price-Laugh--Learn-Toolbench-!D12685-prod.aspx?qwSessionID=a9424b8c-e360-4c06-a94e-085239f6f5e2 dla malej na mikołajki i imieniny w jednym a pod choinkę samochód na akumulator dla niej i lalkę która mam mimie jak dziecko rosną jej zęby i wiele innych pierdol

mamo roczniaka moze teletubisia? moje smyki z nim spią (tzn teraz maly spi bo mala po wielkich bólach mu go oddala) http://www.allegro.pl/item748044475_teletubis_big_hug_gra_swieci_teletubisie_promocja.html albo kubusia puchatka. u nas to hicior tylko mnie juz leb boli od tych piosenek w kolo Macieju... http://www.allegro.pl/item752170711_kubus_puchatek_interaktywny_mowi_spiewa_po_polsku.html a hustawke to chce taką żeby mlodzi mogli sami sie na nią wdrapywac i schodzić bo uwielbiaja się wspinac po wszystkim. http://www.allegro.pl/item746405280_ikea_hustawka_krzeslo_podwieszane_na_prezent.html

Gość teletubisia ale koniecznie
tego fioletowego z czerwoną torebką :-) niech sie uczy tolerancji od małego :-) kurcze naprawde juz w rodzienie pozajmowali sobie co kto ma kupic na swieta? ja nawet nie mysle jeszcze o swietach, prawie 3 mies zostały, ale moze i macie racje z tymi zakupami, bo w ostatniej chwili złapie sie byle co, to co zostanie w sklepie

jak chcesz cos przez allegro to warto juz pomyslec bo potem przed swietami moze sie okazac ze pod choinka bedzie pusto bo poczta zgubila paczke a kurierzy nie chcieli przyjac zlecenia... a jak ze sklepu to no problem. tam zawsze cos jest... z tym ze z racji przedswiatecznego szalenstwa ceny pojda w góre :P

MaMani a te narzędzia tez z internetu zamawiasz? ja mam córeczke, ale juz chyba wszystko ma łącznie z hustawką i teletubisiem, to i narzedzia mogą byc :-)

Gość jacobs
Ja mam starsze dzieci ale zawsze dostawały pod choinkę książki.Było wszystko o czym marzyły ale na ksiązki zawsze czekały ,żeby w święta zalegać na kanapie z talerzami smakołykow i czytać.

u mnie zabawki głównie kupują dziadkowie, imieniny, urodziny swięta, juz nawet zając na wielkanoc przynosi prezenty ( mi i męzowi jeszcze nie przynosił :-( ), takze cały pokój zagracony, bobaski ma 4, 2 wózki, łózeczko, krzyczy ze chce taką lalkę z serii "barbie jest księżniczką oraz wróżką śliczną" czy jakos tak, z sukni robią sie skrzydła motyla, ale pewnie te skrzydła oderwie momentalnie :-/

Gość pazdziernik i gwiazdka
nie porąbało Was????????

narzedzia widzialam w markecie po 35 zl za sztukę ale ja kupie tylko jedno bo w sumie ma taki warsztat ze smiki z narzedziami i tam juz troche ich ma. myslalam nad taką pilą :D http://www.allegro.pl/item732195258_mini_pila_playskool.html o to plaskool a nie fp... ale bez róznicy i tak sa "antyzniszczeniowe" :P ale wiesz co fajne jest? te latarki- zwierzaki. my mamy tescową krowe i jest super muczy i świeci i jeszcze ma kólka wiec jezdzi jak samochód... no i jest "antyzniszczeniowa" :D http://www.allegro.pl/item749009458_fisher_price_latarka_tygrys_nowa.html tu sa z FP ale w tesco są fajne tescowe :)

Gość anoooo
Moi bratankowie dostają tyle zabawek szczególnie na gwiazdkę, że szok, od rodziców, dziadków, chrzestnych, wujków, cioć...moim zdaniem, to duża przesada, tym bardziej że generalnie to nie sa drobne upominki do 50 zł...

musze poszukac na necie, bo zeby to miały byc tylko prezenty dla mojego dziecka, ale mam jeszcze 2 siostrzenców. dzieki za linki MaMani. jak znajde cos fanego to tez wkleje

Gość a co mi tam 27
mam synka na mikolaja saneczki z oparciem a pod choinke szczeniaczka uczniaczka bedzie mial wtedy ponad 7 mc-y;-)

tak racja, w swieta dzieci dostają tyle zabawek że pozniej przez kilka dni tak sie nimi intensywnie bawią ze rodzice mogą sobie odpocząć, dzieci jakby nie bylo :-) u mnie to jest taki zwyczaj ze dziadkowie i ciotki kupują po jakiejs firmowe zabawce z rzedu 80 zł i w góre i do tego ubranko. moja tesciowa szaleje i od nie dzieci dostają nawet po 4 prezenty oddzielnie zapakowane, bo musi to byc cos od niej, od dziadka i od jej rodziców pradziadków, no ale jak sobie chce. szkoda tylko ze dorzuca takie czeskowate ubranka, które wystawiam na allegro i nikt nie chce kupic ;-)

Gość to kup cos na wyrst na
wyrost, na pewno dorosnie :> konik na biegunach, puzzle, ksiazki itp..

Gość anooooo
Mam bratanka, który teraz skończy 13 lat i takiemu to już na prawdę nie wiem, co kupić ;). I tak się zastanawiam kiedy mu przestaną robić te rodzinne urodziny dla najbliższej rodziny, no bo pomysły mi się wyczerpują :D

Gość to dobre
hehe, podzie do gimnazjum to ciotek nie bedzie zapraszał :-)

Gość anoooo
Póki miałam tylko bratanka i bratanice, to sprawiało mi przyjemność kupowanie im prezentów szczególnie, jak byli w wieku przedszkolnym. No ale odkąd przybyło jeszcze dwoje, to już nie taka przyjemność, bo u nas jest tak, że za 50 zł, to się prezentu nie kupuje tylko ponad 100, a najlepiej koło 200 zł ;). Wiem że nie muszę kupować drogich prezentów, ale wiecie jak to jest, jak ja kupię książkę za 40 zł, a inni drogie prezenty, to człowiek czuje się głupio.

Gość anooo
Właśnie już jest w 1 kl. gimnazjum ;), to głównie zaprasza jego mama.

Gość to dobre
takiego w gimnazjum to lepiej nie pytaj co chce, kupuj sama, bo nawymysla jak w topiku o dziciach idacych do 1 komunii :-) az ci kopara opadnie :-)

Gość rany.......
te już o świętach :o

dziewczyny macie jakies ciekawe pomysly dla prawie dwulatka? tylko nie chcialabym tych wszystkich grajacych/rozwijajacych/jezdzacych/swiecacych zagracaczy bo ma tego od groma a i tak bardzo duzo juz pochowalam mysle o takich bardziej uzytecznych rzeczach ktore moga tez posluzyc na dluzej. np. kupilismy mu teraz stolik do rysowania bo wlasnie jest na etapie kredki i kolorowanki caly czas. moze byc cos prostego co wiekszosc dzieci lubi, macie jakies takie pomysly?

Gość dopiero 1 października
:o

MaMani kurcze masz racje, nie pomyslalam o plastelinie :) jedyne co mnie martwi to on jest straszny czyscioch i jak mu sie czymkolwiek reka pobrudzi to krzyczy by mu umyc (z farbami tak bylo i nie chcial raczkami malowac :O ) he he.. znajac mnie pojde mu kupie ta plasteline jak bede w sklepie a nie na swieta bo zwykle kupuje prezenty na ostatnia chwile ale te glowniejsze lubie miec pomysl juz troche wczesniej :) A tak poza tym MaMani to jak Kornelek?

hej ;) ja kupuje zestaw happy people http://www.elc.co.uk/toy/happyland-goosefeather-farm/ plastelina, farby tzw creativity toys sa codziennie ksiazeczki czesto kupujemy, a te zestawy happy people do tanich nie naleza i pomyslalam ze swieta to dobra okazja :P a moja Mala uwielbia sie bawic tym na playgroupach potem znajomi pokupuja reszte 'miasteczka' na urodziny w lutym :P

Gość vvcfff
polecam laptop dla starszego dziecka- mój miał 5 lat jak dostał, taki dwujezyczny. Bawił sie tym na okrągło. To chyba byla najlepiej trafiona zabawka w jego przypadku. A w tym roku? no cóż....sama juz nie wiem, bo to wygląda że jak dostanie to bawi sie 2 dni a potem zabawka ląduje w kąt. Ale marzy mu sie "przebranie spidermana i "takie cos" na rekę co wystrzela sieć" :O te dzieciaki.....