Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martyna09

Pedagogika resocjalizacyjna, co wybrać na magisterke

Polecane posty

Witajcie, w tym roku zaczynam studiowac Pedagogike resocjalizacyjna i terapie pegadogiczna... Przeczytałam b. duzo forow na temat pracy po tym kierunku. Nie mam pojecia co wybrac sobie na magistra. Czy np po licencjacie z pedagogiki resocjalizacyjnej mogłabym iść na studia np fizjoterapii? Błagam o odpowiedz

Gość dziewczyna ladacoo
a uczysz sie na uniwerku czy w prywatnej? Raczej musisz wybrac jakas z pedagogik- opiekuncza, specjalna, ogolna- jakie macie na uczelni? Dowiadywalas sie?

Gość marta09
Na prywatnej, w mojej okolicy nie ma uniwerkow... Na uczelni mam z pegagogiki: Opieknunczo wychowawcza, doradztwo zawodowe i personalne, wychowanie wczesnoszkolne i przedszkolne, edukacja bhp oraz terapia pedagogiczna, gerontologia i terapia pedagogiczna, psychopedagogika i ter. pedagogiczna, pracownik socjalny... Ale nie chciałabym robić na tej uczelni magistra, Wolałabym rzucic sie na Wrocław, Tam są takie kierunki na magisterke jak: edukacja i rehabilitacja osób z niepełnosprawnością intelektualną pedagogika lecznicza resocjalizacja surdopedagogika terapia zajęciowa Nie wiem już co mam robić... Wolałabym pojsc na calkowicie inny kierunek, nie zwiazany z pedagogika czy tak można?

Hm, to zalezy od uczelni, np. moja kolezanka po fizjoterapii chciala isc na ped. opiekuncza i sie nie zgodzili. Musisz dowiadywac sie na uniwerku we Wroclawiu. Postaw sobie pytania co bys chciala robic, gdzie pracowac? Czy w urzedzie(praca socjalna) czy w domach pomocy, domach dziecka,wychowawczych itd- ped. opiekuncza, czy z niepelnosprawnymi- oligofrenopedagogika czy w wiezieniu lub z trudna mlodzieza- ped. resocj. itd. Jak patrze na twoja kierunki to az zazdroszcze,bo ja sama mam tylko 4 do wyboru- podstawowe;)