Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PanPot

Nadmierne pocenie!

Polecane posty

Gość PanPot

Witam. Jestem chłopcem i mam 17 lat. Mam problem z nadmiernym poceniem się, ale żeby by6ło śmiesznie, tylko z pod prawej pachy. Lewa też się poci, ale w znacznie mniejszym stopniu. Znacie Panie jakieś skuteczne, tanie i nie podrażniające skóry metody zwalczania tego zjawiska? Dodam, że ważę 85 kg i mam 185 cm wzrostu, więc to raczej nie jest spowodowane nadwagą ;>

Gość ja stosuje
ETIAXIL - 45zł roll-on z apteki i tylko to na mnie dziala, bez tego poce sie pod pachami jak szczur.

Gość huogooo
lub tanszy Antidral - jakies 15zl. ja smaruje sie na wieczor, potem troche piecze skora, ale da sie wytrzymac, za to pocenie z glowy na kilka dni. uzywam go jakies 2 razy w tygodniu. mozesz tez kupic ziolowe tabletki Perspi Blok - jakies 12zl w necie jest wiele pozytywnych opinii na ich temat.

Piecze skóra, bo dezodorant jest na alkoholu, więc podrażnia. Pocenie może wynikać z zaburzeń hormonalnych, niedoboru mikroelementów.

nie podrażnia jesli sioe go dobrze stosuje: na umyte wysuszone pachy nałozyc antidral, a po pół godzinie umyc pacy wodą i mydłem,razę tak przez pierwszy tydzien codziennie, a potem co dwa dni

Skoro zawiera alkohol, to musi podrażniać, bo taka jest funkcja alkoholu. A że Ty tego nie odczuwasz, to już indywidualna reakcja Twojej skóry.