Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Caresiatko

Jakie powinnam zrobić badania i gdzie sie zgłosić zeby je zrobić..??

Polecane posty

Gość Caresiatko

Od kilku lat lecze tradzik niestety nic nie pomaga i zaden lekarz nie jest w stanie pomoc:( Słyszałam ze mozna zrobic jakies badania skąd to się wzięło i czym mozna to zwalczyc. Kto mi pomoże...??

Gość MMMIIIAAA
testosteron na pewno...nikt nie musi zlecac, idziesz dl lab i robisz prywatnie :)) ale jesli brałas hormony typu Diane 35 i nie pomogła to chyba powodem nie jest testosteron

Gość nitka..22
nie słyszałam o takich badaniach z tego co wiem jedyne naprawde skuteczne sposoby to 1.autoszczepionka - jeśli zadziała to masz problem z głowy, jeśli nie zsypie cię jeszcze bardziej i dopiero będziesz miała problem 2.lek o nazwie IZOTEK (zawiera izotretynoinę) - wali po wątrobie, jest teratogenny(konieczne pokazywanie lekarzowi recept ze zazywa sie tabletki, lub przynoszenie testu ciążowego przy kazdej wizycie u dermatologa) - osobiście znam 1 osobe która to stosowała i faktycznie trądzik zszedł i jak narazie od 3 lat nie powrócił oba sposoby stosowane są tylko przez lekarzy prywatnych, w nzoz dermatolodzy nie chcą tego przepisywać

Gość Caresiatko
Zaczelam brac cyprest (ten sam skład co Diana). Biore juz miesiac ale narazie poprawy nie widać:( Poczekam jeszcze bo podobno efekty dopiero po 3 miesiacach dopiero mozna zobaczyc A co do dermatologa jak zapytałam sie o takie badania to babka powiedziała ze nie ma takich badan...!! Aż mnie zatkało...

Gość Caresiatko
po autoszczepionke tez mam sie zgłosic do dermatologa??

Gość MMMIIAAAA
bo nie ma takich badan :) pobierz ten lek, po ok 12 tyg powinna byc poprawa...ale zanim to nastapi to moze cie troche jeszcze bardziej wysypac...lek ma działanie antyandrogenne, wiec w sumie nie ma sensu robic tego testosteronu... mozesz jeszcze zrobic antybiogram, i dobrac antybiotyk, ale ciezko jest pobrac materiał z krosty...

Gość Caresiatko
tylko ja własnie nie wiem gdzie mam sie zgłosic na te badania:( czy do szpitala do laboratoriu czy do dermatologa czy rodzinny ma przepicac..??:( a pozatym obawiam sie ze to gronkowiec bo czolo ma czyste policzki blizej nosa tez ale za to broda i lekko powyżej skroni maskara

Gość nitka..22
tak naprawde jeśli tabletki bierzesz wyłącznie ze wzgledu na trądzik, to przed rozpocząeciem ich zażywania powinnaś była zrobić badania hormonalne (testosteron, estrogeny) i sprawdzić czy to jest przyczyna - inaczej zażywanie tabletek nie ma sensu, podobno podwyższona oxytocyna też moze powodować tradzik... niestety o takich rzeczach to oni myśla wyłacznie na prywatnej praktyce a i to nie zawsze. ma racje ze nie ma badania na tradzik strikte- ale sprawdzenie hormonów jest jedna z opcji - mozesz spróbowac podejść do endokrynologa jeśli sądzisz ze moze byc to główna przyczyną

Gość MMMIIIAAAAA
idziesz do laboratorium

Gość nitka..22
jak gronkowiec, to dermatolog powinien skierować cie na posiew do laboratorium na badnia hormonów, albo prywatnie do laboratorium gdzie badania krwi robia, albo lek pierwszego kontaktu daje skierowanie (moze też skierować do endokrynologa)

Gość nitka..22
posiew też prywatnie można zrobić, wszystko zależy czy chcesz czekać po lekarzach czy sprawdzać na własna reke i płacić

Gość nitka..22
jak chodzi o autoszczepionkę to np u mnie w krakowie był jeden deramtolog który sie tym zajmował (ale to dawno było bo z 6 lat temu mi o nim koleżanka mówiła i wtedy sie zastanawiałam nad tym) chyba na chopina przyjmował. W innych miastach zielonego pojęcia nie mam, musiałabyś po sieci poszperać

Gość Caresiatko
Moge isc prywatnie tylko powiedzcie jakie badania zrobic i do jakiego lekarza sie idzie zeby takie badanie zrobic...:)np ten testosteron to gdzie i jak sie zabrac do tego albo np na gronkowca nie mam pojecia z czym i gdzie sie ruszyc

Gość MIIIAAA
dziewczyno...masz to wszystko napisane kilka postów wyżej ;/;/

Gość nitka..22
ewentualnie był jeszcze gdzieś wątek na kafeterii o trądziku spowodowanym kosmetykami i tam dziewczyny podawały przepisy na peelingi z płatków owsianych itp. Z tego co pisały niektórym przejście z mydeł i płynów przeciwtradzikowych na te domowe sposoby oczyszczania pomógł zlikwidować ten problem. Popatrz tam też bo nigdy nie zaszkodzi spróbować

Gość Tivala
Caresiatko, zrob sobie badania tarczycy, testosteronu, progesteronu, prolaktyny i estradiolu. Jak bedzie wszystko ok, to moze sprobujesz kuracji Aknenorminem? To jest zloty srodek na kazdy tradzik w zasadzie!