Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elusiabutelusia

stancja ze starsza kobieta?

Polecane posty

Gość elusiabutelusia

prosze o opinie moze ktos z was lub waszych znajomych mieszkal na stancji u starzej osoby? jakie opinie? planuje wynajac pokoj i sama nie wiem czy to dobry wybor.. kobieta niby wydaje sie sympatyczna..

Gość niedobra decyzja
nawet jesli ta osoba teraz wydaje Ci sie przenajmilsza osoba na swiecie, to wybij sobie ten pomysl z glowki;)

Gość kiepski pomysł
lepiej się podłącz do jakiegoś mieszkania studenckiego...

Gość bope
nawet się nie waż wynajmować u jakiejkolwiek starszej kobieciny :o

Gość nitka..22
Starsza osoba - nigdy kobieta na dole wynajmuje mieszkanie studentom a potem woła sąsiadów i pokazuje co u nich w kieszeniach znalazła (wariatka, ale przy pierwszej rozmowie moze to umknąć) z resztą starsi ludzie mają swój swiatopogląd, swoje lata, i zazwyczaj (bo i wyjatki są) wszystko im przeszkadza, jest mnustwo ogłoszeń teraz zamieszczonych przez studentów szukających współlokatorów do mieszkań, sądzę ze to lepszy wybór.

Gość elusiabutelusia
kobieta ta jestw pelni sprawna wiec o zadnych pomocach itp nie bylo mowy.. twierdzi ze nie bedziemy sobie przeszkadzac;/ nie wiem juz co robic

Gość słuchaj ludzi doświadczonych
i nie wynajmuj u starszej osoby! Wszystko wydaje się spoko, a potem wszystko jej przeszkadza - za długo palisz światło, za dużo lejesz wody, za często ktoś do ciebie przychodzi, za głośno nalewasz wodę do kubka, za często jesz, itd.itp. Znajdź mieszkanie studenckie - teraz jest sezon akurat i lepiej na tym wyjdziesz.

Gość radiowóz na sygnale
nie popełniaj mojego błędu :P idąc na studia byłam w takiej kropce, że przystałam na pomysł rodziców dotyczący wynajęcia mieszkania u starej baby. fajnie było przez miesiąc, kolejne jedenaście to był dramat, siedziałam jak najdłużej na uczelni/kawiarenkach/u znajomych, żeby tylko nie musieć wracać do tego wariatkowa. nie dość, że baba ubzdurała sobie, że ją okradam, to gratisowo przeszukiwała moje rzeczy pod moją nieobecność, czasem to ona okradła mnie, a potem wmawiała mi, że rzecz, która należała do mnie była w jej domu od zawsze! :o chciałam wynieść się wcześniej, ale nie mogłam znaleźć współlokatorów. dopiero trzy miesiące temu ogłosiłam się na gronie i znalazłam trzy osoby, wynajmujemy mieszkanie dwupokojowe i mamy istną sielankę. ale moich rozterek psychicznych i poglądu na starsze osoby już chyba nic nie zmieni :o

Moja koleżanka tak mieszkała i nie była zadowolona..tak na początku było pięknie..a potem się zaczęła wpieprzać..tak jak piszą wyżej a co najlepsze jeszcze sprawdzała czy ma podkoszulkę i rajstopy w zimę czy dobrze ubrana oby nie zmarzła i tak do znudzenia..potem późne przychodzenie....oj odpuść sobie

Gość Klione
a ja mieszkałam przez ostatni rok własnie ze starsza osobą i było super też się nasłuchałam takich opowieści, że starsze panie są beznadziejne bo się czepiają wszytskiego, a w moim przypadku wcale tak nie było - pokój który wynajmowałam była absolutnie mój - nawet nie przekraczała jego progu, nigdy nie zauwazyłam, żeby moje rzeczy były ruszane czy przeglądane jedynym minusem była lekka nadopiekuńczośc - ale jesli jadasz śniadania a zimą nosisz czapkę to nie nawet nie byłoby problemu ja jak najbardziej polecam taka opcję, ale wiem, że takie panie jak moja trafiaja się raz na milion :)

Pani Krysia i Pani Marysia no turlam się ze śmiechu nie wprowadzaj się ani do Pani Krysi ani do Pani Marysi :) ze studentami będzie Ci łatwiej to się powinni do mnie k*?!*wa dostosować- no nie wytrzymam :)

Ja mieszkałam u starszej babki - wynajmowałam w jej domku osobne mieszkanie z osobnym wejściem, jak się później okazało do mieszkania były drzwi o których nie wspominała - wchodziła mi do mieszkania, wypominała palenie światła, podglądywała (!) przez okno bo to było mieszkanie na parterze.......... jak się wyprowadziłam to błagała żebym wróciła .......... nigdy więcej

Gość elusiabutelusia
dzieki za opinie chyba naprawde poszukam czegos innego filmik smiesznie sie oglada ale gdybym to ja byla wynajemca chyb bym sie porzadnie wqrw..

Gość Alice White
Witam ,ja rwnież mieszkałam ze starszą babką przez ok półtora roku i pierwszy miesiąc był ok a potem było coraz gorzej. Zaczęła wszystko mi wypominac. Wczesniej nie bylo problemu z zaproszeniem kolezanki a potem ubzdurała sobie,ze moi znajomi chca ja okrasc i beda zgladac po katach. Nie moglam wracac późno a godzina 19 to już baaardzo późno w jej mniemaniu. Co chwila wchodziła mi do pokoju czy spałam czy się przebierałam,nigdy nie pukała i nawet właziła mi do łazienki jak tam byłam. Mówiła wtedy,że niewidziała,że światło jest zapalone! Musiałam jej mówic za każdym razem o której godzinie wrócę do domu i każde moje spontaniczne wypady do znajomych po pracy były straszne bo jak wracałam nie tak jak zwykle po pracy ok 13 to ona sie martwiła czy mnie ktoś nie zabił. Bardzo nadopiekuńcza i religijna osoba mi się trafiłą. Nie mogła zrozumiec,że piorę ubrania w niedziele. Nie mam nic do tego,że ona jest głęboko wierząca ale,że się wtrąca w moje wierzenia i poglądy! Wypominała mi,że mam za dużo rzeczy w pokoju! Odradzam jak nabardziej mieszkanie ze starszymi!