Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BlackCoffee

Dajcie szybki przepis na pomidorówkę własnie gotuję wywar i co dalej?

Polecane posty

Gość bulion rozpuscic
albo ugotowac warzywa, miesko, dodac koncentrat pozniej smietana troche zabielic i juz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gotujesz mięso np porcję rosołową, udka z kurczaka czy też skrzydełka wyjmujesz porcję i obierasz kość z mięsa wrzucasz warzywa marchewkę, seler, pietruszkę i jak obierzesz też mięso jak warzywa są ugotowane bierzesz śmietanę i mieszasz z przecierem pomidorowym i 2-4 łyżki mąki ale niekoniecznie i doprawiasz sól, pieprz, kostki rosołowe, wegeta itp ryż czy makaron jako dodatek? śmietanę możesz dać na 2 dzień

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do wywaru dodajesz koncentrat pomidorowy i potem zaprawiasz śmietana i mąką i wodą. Nie zrobią się grudki jak dobrze rozmieszasz(polecam trzepaczkę rózgowa) i zahartujesz(będziesz dodawała gorącej zupy do w+m+ś aż mniej więcej temp.się wyrówna) Jak przeholujesz z koncentratem to możesz ratować sytuację cukrem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Prosty przepis: Woda + kostka knorr wołowa czy innej firmy :) jednak marchewka cebule smarzysz na olejudo teego wrzucasz koncentrat pomidorowy i smarzysz chwile wrzucasz to do zupy smakujesz i dokładasz przecieru jeśli jest mało kwaśne. Gotujesz chwile i dokładasz zaklepke (2łyżki mąki, 2 łyzki śmietany kwasnej, szczypta soli - mieszasz to dokładnie i powoli wlewasz do zupy mieszając. 3 min. jeszcze by się zmiezało i przegotowało i gotowe. ryz w torebkach osobno i nakładasz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jezu pomidorówka z
koncentratu? Ja jeszcze nie opanowałam sposobu mojej mamy, ale ona robi jakimś takim sposobem, ze normalnie czuć jakby się jadło pysznego pomidora, zupa jest o konsystencji lekko kremowej i jest najpyszniejsza na świecie! A z koncentratu to jakaś namiastka zupy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mąka, to sztuczny i niezdrowy zagęszczacz. smaku zupy Ci nie poprawi, bo jest prawie bezsmakowa. Jesli dasz gęsty wywar albo pomidory, to nie potrzeba mąki. Zupa powinna być zdrowa i nie należy spożywać we wszystkim skrobi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zolzaa
nigdy nie daje mąki gotuje wywar np z kosci ,dosaje ziele ang lisc laurowy marchew ,cebule por,pietruche kiesy warzywa sa miekkie wyciagam je ,wrzucam ryz po ok 10 min dodaje przecier badz pomidoryt z puszki ,gotuje jeszcze ze dwie trzy mn doprawiam, dodaje snmietane ,moze byc kwasna (hartuje najpierw ) na koniec dodaje swiezy koperek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No ja tam kucharką nei jestem, ale jeśli chodzi o szybki przepis to właśnie tak sobie go wyobrażam. Mnie taka zupka wychodzi całkiem zjadliwa. Oczywiście liścia laurowego , ziele angielskie i pieprz w kulkach to tez daje ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×