Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

25Paulina25

15 latka łapiąca welon

Polecane posty

Siostrzenica mojego męża łapała w zeszłym tygodniu na naszym weselu welon, zdziwiło mnie to bardzo bo zwykłe udział biorą dorosłe panny w oczepinach. Złapała ten welon i tańczyła z moim kuzem (19lat) on nie wiedział ile ona m lat i ja pocałował na koniec tańca w usta ale nie z jezykieczkiem. Potem brała udział we wszytskich takich zabawach. czy to nie było nieodpowiednie? W tą sobotę idziemy na wesele do siostry męża i nie wiem co ona będzie znów wyprawiać bo jest oczkiemw glowie cioci i ona pozwala jej na wszysko. A gdzie rodzice? uwazaja ze moze sie bawic.

Gość zia zia ziiia
oj straszne..na policję z tym! :D

Gość możecie na mnie warczeć
ja tam się nie wypowiem na temat "dojrzałości" kobiet najpierw rodzących a pózniej biorących ślub -ok ich sprawa zresztą "oczepiny" to tylko zabawa a nie najpoważniejsza rzecz na weselu:O pomijam fakt ze współczesne 15 latki często mają więcej doświadczen seksualnych niż niewinny pocałunek.

Gość u mnie złapała 16 latka i
tańczyła z 24-latkiem. i co w tym złego? nie przesadzajcie ludzie, oczepiny to zabawa i grunt to nie zwariować i nie brać tego zbyt poważnie. Ja miałam 17 lat i na ślubie brata słodziłam wódkę z 26 latkiem i to z języczkiem! przy rodzicach:O a co miałam zrobić jak mi jęzora wpakował? z liscia go? przy wszystkich? jakoś nikt się nie zgorszył.

Gość nie chłopak
no faktycznie tragedia :/

Gość i coz ze ze szwecji
ja bylam na weselu gdzie welon zlapala 12-latka a krawat 35-latek, zreszta nie bylo zadnej pelnoletniej panny na tym weselu, ale to nie za bardzo mi sie podoba tez uwazam ze tylko takie juz doroslejsze typu chociazby nawet 17 lat, bo u mnie jest tak ze panna ktora lapie welon i kawaler lapiacy krawat maja razem tanczyc na krzesle dac sobie buzi itd, a jak dorosly facet ma tanczyc na krzesle z mala dziewczynka...

"Złapała ten welon i tańczyła z moim kuzem (19lat) on nie wiedział ile ona m lat i ja pocałował na koniec tańca w usta ale nie z jezykieczkiem" a to jakiś problem jest?? nie zdziwilabym się gdyby ta 15latka chodzila z 19latkiem i już nie tak sie z nim całowała :)

a w czym widzisz problem? przeciez ro zabawa no bez przesady czy to jest cos takiego powaznego? tragedia sie stala bo zatanczyla z kuzynem

Gość czok czok kazaczok
"...Siostrzenica mojego męża złapała w zeszłym tygodniu na naszym weselu welon... i tańczyła z moim kuzem...i on ja pocałował na koniec tańca w usta ...potem brała udział we wszytskich takich zabawach... Złapanie welonu oznacza rychłe zamążpójście. Skoro brała udział w "takich zabawach" jak całowanie z języczkiem, to pewnie niedługo będzie okazja do przyśpieszonego ślubu i chrzcin wkrótce potem. Czyli przepowiednia się potwierdzi :P .

Gość wal się na tapczan
-> tańczyła z moim kuzem (19lat) on nie wiedział ile ona m lat i ja pocałował na koniec tańca w usta A to drań. Powinien pocałować ją w cipkę :D .

Gość O rety- tragedia. Wyluzuj.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiisiestalo
nie no DRAMAT oglnonarodowy:D ... nie powiem moze 15scie lat to za wczesnie na bog wiec co i to przy wszytkich ALE chyba nie myslisz ze ona wogole sie nigdy do tego nie zabierala? taka mlodziez naprawde baaaaaardzo szybko bawia sie w te 'klocki' :D i dla niej to by najmniej nie byla absolutnie zadna zenada itp.! odpoisc bo nie warto:)

Gość czok czok kazaczok
Nikt nie wierzy ale wszystkie panny (nawet te po pięćdziesiątce) namiętnie łapią :D .

Gość łoooo mój Boże
Straszne rzeczy. Ja mając 13 lat też łapałam welon. I nie żebym chciała go łapać. Po prostu kuzynki wszystkie na siłe mnie tam zaciągnęły, a jak welon leciał w moją strone wszytkie się rozstąpiły i welon wpadł w moje ręce. Muszkę załapał 18 letni chłopak. Kazali nam tańczyć. A potem wziąć udział w zabawie w której przekłada się jajko w nogawce faceta. Zamiast jaka była cytryna żeby sie nie stłukło. No i co ja miałam w takim wypadku zrobic??? Po prostu udałam że mi ta cytryna wypadła, żeby facetowi po gaciach nie gmerać. Niestety orkiestra wymyśliła takie zabawy bo myśleli że jestem starsza bo byłam wysoka. Glupie... Ale co tam wszysy się z tego teraz smieją i tyle . Droga autorko wrzuć na luz nic strasznego sie nie stało.

to tylko zabawa, czesto w oczepinach biora udzial dzieci i czesto orkiestra tak zatrzymuje muzyke zeby wlasnie dzieciaki zlapaly co trzeba -mi sie to osobiscie nie podoba ale nie wazne zenujace bylo jak bylam kilka lat temu na weselu swojej starszej siostry ciotecznej i tam bylam jedyna panienka (bylam swiadkowa) a swiadkiem byl tez jedyny kawaler i oczywiscie uknuli sobie ze mamy zlapac, a w oczepinach uczestniczyly mlode mezatki ale na szczescie im plan nie wypalil i zlapalo malzenstwo - totalny bezsens ja na szczescie juz jestm po slubie wiec te zabawy mam za soba

a ja nigdzie nie słyszałam, że "lapiące" mają być pełnoletnie.... zawsze prosi się wszystkie PANNY do łapania welonu, jaka to różnica ile mają lat?

Gość wal się na tapczan
-> ...i tam bylam jedyna panienka Co to znaczy być panienką ? Być dzifką ? (ze zwrotu: iść na panienki = iść na dziwki)

"wal się na tapczan - Co to znaczy być panienką ? Być dzifką ? (ze zwrotu: iść na panienki = iść na dzi**i)" jakiż prostolinijny mózg z Ciebie. panienka - młoda niezamężna kobieta. dla informacji. a "iść na panienki" to nie znaczy iść na dziwki, tylko iść na podryw. dziwek sie raczej nie podrywa, tylko zawiera swego rodzaju kontrakt handlowy ;)

Gość wal się na tapczan
Młoda niezamężna kobieta to PANNA (a nie panienka) !!!

u mnie tez welon złapała 15latka nota bebe moja rodzona siostra a krawatke złapał moj brat 22 lata i co mieli sie schowac przed ludzmi bez kitu zatanczyli tango ( było smiesznie) potem polke ( jeszcze bardziej) a potem rock and rolla i na koniec swoje sto lat przypieczętowali pocałunkami w policzki choc udawali ze sie ślimaczą ( a wszyscy obecni mieli ubaw niemały bo wiedzieli ze to rodzenstwo tylko facet z kapeli byl niewtajemniczony) zadne straszne rzeczy ludzie to tylko zabawa i tradycja i moje zdanie im lepiej nowi panstewo młodzi dają czadu tym zabawniej i tak wlasnie maja wygladac oczepiny to nie stypa radze na LUZ wzucic trzeba

..panna poniżej pewnego wieku nazywana bywa "panienką" albo "młodą damą". :P Co do dzieciaków - tak naprawdę to nie jest kwestia samych dzieci, tylko zespołów, które mogą być durne lub na poziomie. Małe dziecko plus durny zespół wróży zestaw co najmniej niesmaczny :o choć to "turlanie jajka" jest równie niesmaczne niezależnie od wieku biorących udział w zabawie. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam, bo na żywo nie widziałam i raczej nie zobaczę :D Natomiast przy weselu na poziomie i zespole na poziomie dzieciaki przy oczepinach to fajna sprawa, bo przynajmniej ktoś łapie :P z mojego doświadczenia wynika, że jak są wśród łapiących małe dzieci, to reszta nie ma szans :P one są bardzo zmotywowane :D Moja młodsza o prawie 20 lat siostrzyczka złapała welon na moim weselu, na weselu naszego kuzyna i ostatnio twardo mi zapowiedziała, że złapie na każdym innym - bardzo zadaniowo i ambicjonalnie do tego podchodzi :P

Gość na moim weselu
welon złapała siostrzenica mojego męża , 13-latka , a muszkę mój kuzym 35 latek, zachował się bardzo w porządku bo po tańcu pocałował ją w... czoło , jak tatuś , zresztą tatusiowi owej dziewczynki też to się podobało bo chyba bał się że facet się będzie wyrywał do jakiś głębszych pocałunków - dziewczynka piękna no ale bez jaj to jeszcze dziecko :)