Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka z mlekiem.......

Z czym robicie zupę pomidorową??

Polecane posty

Gość Inka z mlekiem.......

Chodzi mi o to czy gotujecie ja na koncentracie pomidorowym czy jakos inaczej prosze o rade bo nie jestem doswiadczoną kucharką a niestety nie mam domowej roboty przecieru pomidorowego ze swiezych pomidorow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i coz ze ze szwecji
koncentrat pomidorowy, ja jeszcze troche czosnku wciskam i oregano i tymianek daje ale to moj wlasny smak, ale koncentrat jest ok :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
koncentrat pomidorowy, rosolki w kostce knorr, natka, starta marchewka, smietana, pieprz ,sol i zageszczam troche maka z woda...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgidscgbdi
Pomidorówka na rosołkach? :O Najlepsza na golonce, ale na udkach też jest dobra- gotuje się jak rosół, potem koncentrat Łowicz lub Pudliszki (sporo), pieprz, sól, śmietana, najlepiej słodka i jeśli jest to duża ilość pomidorówki, to do śmietany można dodać nieco mąki, ale to w skrajnej sytuacji, ja zwykle nie dodaję, bo używam dużo mięsa, wiec wywar jest pyszny bez zagęszczania. Jeśli gotujemy z pomidorów- sparzamy je gorącą wodą, obieramy ze skóry i pozbywamy sie pestek-pomidorów ma być duuuużo, mogą być i z puszki, ale to nie to samo. To tyle na temat pomidorówki. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgidscgbdi
Ps. Oczywiście warzywa również- te same co na rosół, pokroic tylko w słupki, ale nie ścierać na Boga!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie z pomidorow w puszce, nie lubie przecieru, na oliwe podsmazam cebule z czosnkiem, dodaje pomidowy, wywar (np. drobiowy), przyprawy 'zupowe' (lisc laurowy, lubczyk, ziola jakie lubisz, sol, pieprz), pogotowac troche, mozna wrzucic jakis dodatkowe warzywa, a na koniec dodac troche smietany. ja lubie smak bazyliowy w pomidorowce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja dziś robię pomidorową
z pieczonych pomidorów - mam wczorajszy rosół z kury, pomidorki pokrojone w połówki z czosnkiem, bazylią i suszonymi pomidorami siedzą w piekarniku i zabójczo pachną. Jak je wyjmę, to zmiksuję z rosołkiem i zobaczę co wyjdzie :) Bo to mój debiut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do h cos tam
i co z tego ze na rosolkach? :o rownie chujowe jak robiona pomidorowa na koncentracie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość też robie z pomidorów w
puszce, ale jeszcze lepsza jest z przecierowego soku pomidorowego fortuny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja dziś robię pomidorową
Nie bedzie pomidorowej, bo te pieczone pomidory po zmiksowaniu wyszły tak pyszne, że połowę już zjadłam, a z drugiej połowy zrobię sos do makaronu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robię tak
Przede wszystkim musi być dobry wywar(rosół),bo od niego wszystko tak naprawdę zależy ,ja wkładam dużo mięsa i najlepszy wychodzi z wołowego(łata,szponder),żeby był klarowny,to zanim się zagotuje zmniejszam ogień i zbieram (szumowinę),bo jak przegotujesz to są takie fafrocle i mętnieje.Daję dużo warzyw,a przede wszystkim marchewki,dzięki której uzyskuje się troszkę słodkawy smak no i oczywiście kolor jest super( jeśli planujesz tylko rosół)Na koniec doprawiam do smaku solą,pieprzem,wegetą,kostki już są zbędne raczej,bo może być za bardzo intensywny smak i ogólnie tłusta zupa.Potem wlewam litr soku 100%pomidor hortexu i jeden mały słoik koncentratu łowicz 30%.Do talerza bezpośrednio polecam drobno posiekaną natkę pietruszki.Rewelacja. Najlepszy makaron domowy nitki-goliard,ewentualnie bartolini,jak własnej roboty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na zimę najlepsza
Ja robię do słoików przecier, bardziej taki sos z marchewki i dużej ilości pomidorów, z dodatkiem cebuli i papryki. Na pomidorówkę jest super, albo też do sosów albo tak wypić bez niczego, na drugie śniadanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czytajcie
Jako jedna z niewielu odpowiem na pytanie. Pomidorówkę robię z kluskami lanymi:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do czytajcie
sama czytaj - pytanie było czy z koncentratem, przecierem czy jeszcze inaczej :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie z pomidorow z puszki
i oprocze tego dodaje koncentrat :) Kiedys zrobilam pomidorowa krem na swiezych pomidorach i byla pyszna ;) ogolnie jestem maniaczka pomidorowej jak i jarzynowej i te zupy wychodza mi najlepiej, wszystkim zawsze bardzo smakuje i biora dokladke :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×