Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapuszczamWłosy

szybszy wzrost włosa? zapuszczam włosy, jakie rady? kto ze mną?

Polecane posty

Gość zapuszczamWłosy

Witam, mam włosy prawie do łopatek. Wczoraj byłam podciąć u fryzjerki, ale niestety za dużo mi podcięła;/ a już rok zapuszczałam...tylko, że moje włosy starsznie wolno rosną. Ale pocieszam się, że teraz mam zdrowe końce i trzeba zacząć dbać o nie, żeby szybko rosły. co polecacie? kto zaczyna zapuszczać ze mną?

ja się dołączam...ja mam też do łopatek tyle że kręcone...a chciałabym móc rozpuścić moje loczki...postanowiłam nie podcinać długi czas:)

Gość zapuszczamWłosy
teraz też już tak postanowiłam, bo znowu pójdę podciąć końcówki i się zdziwię :D

Sama zapuszczam już dobrych kilka lat, no i ciągle mam do połowy pleców włosy. Próbowałam już wielu specyfików, nafty, olejku rycynowego, preparatów do łykania, skrzypu, płukanek z pokrzywy, szałwi. Pokrzywe też piłam. I jedyne co moge powiedzieć to że nie ma metody na przyśpieszenie porostu włosów. Jedyne co należy robić to dbac aby były zdrowe i regularnie podcinać. Nie ma bowiem nic gorszego już długie włosy i zniszczone włosy. Więc metoda niepodcinania długo czas to głupota, no chyba że ktoś ma niezwykle silne włosy, które mu się nie rozdwajają. A niestety im włosy dłuższe tym bardziej są narażone na zniszczenie

Gość to jak szybko
rosna wlosy jest zapisane w genach roznymi odzywkami itp mozna poprawic wyglad wlosa warto podcinac koncowki.mi z krotkich w 3 lata urosly do tylka a jakos specjalnie nie dbalam jak mi sie przypomnialo to czasem nafte kosmetyczna uzylam

Gość zapuszczamWłosy
wiem, że w głównej mierze zależy to od genów...ale co robić, żeby te włosy były, ładne, zdrowo rosły i przez to szybciej :)

ZDrowa dieta i ruch to w sumie podstawa. Plus stosowanie odpowiednich kosmetyków, ale tutaj polecam minimalizm, za dużo kosmetyków i duża liczba silikonów w nich może obciązać włosy i zaczną wypadać. Do tego spinanie włosów w warkocz np do spania, aby włosy się nie ocierały i rozdwajały podczas snu

Gość hnjukiop
wlos rosnie od cebulki nie od koncowki, sciecie koncowki nie ma wplywu na cebulke a co za tym idzie na porost wlosa, takze wiec jak podcinasz koncowke to ona ma dokladnie taki sam wzrost jak wlosy nie podcinane, jezeli rosna ci wlosy 1cm na miesiac to tyle beda rosly czy je podetniesz czy nie. zatem mozna miec wlosy rozdwojone (jezeli sie rozdwajaja) i dlugie badz je podcinac ale wiedzac ze dlugie jak chcemy czy planujemy nie urosna.

Gość zapuszczamWłosy
podnoszę ;)

hnjukiop oczywiście że masz racje i nikt nie twierdzi inaczej. Sama zreszt a napisałam ze z tego powoodu mimo że zapuszczam juz kilka lat, wlosy mam do połowy pleców. Prawda jest jednak taka że długie rozdwojone włosy to nie jest zbyt piękny widok. A zwlekanie z podcięciem powoduje że włos rozdwaja się co raz wyżej i zamiast ściąć powiedzmy co dwa mizesiące po centymetrze i tak w ciągu roku w sumie 6 cm, trzeba przy jednym podcięciu na rok ściąc już wtedy znacznie więcej niż gdy się robi to regularnie. Coś o tym wiem. Wszystkie zabiegi na włosy które niby mają przyśpieszać rośnięcie to bujda, nie przyśpieszą na tyle aby było widac różnice. Ale wiele z tych zabiegów pomaga w utrzymaniu ładnych włosow i zapobiega rozdwajaniu, a tym samym rzadziej można podcinać

Gość danieeklmdme
capivit piekne włosy :) polecam

Gość ajatollah fbi
myj je blenda mendem powinno je troche rozjasnic

Gość kozakon
Warto poznać fazy wzrostu włosa przed rozpoczęciem suplementacji. Moje włosy zaczęły wypadać mi przez stres w pracy. Nic nie chiciało pomóc. Dopiero tabletki Vitapil poprawiły znacznie ich stan.

Gość NBC
Wypróbuj Elastabion Floslek, pomoże.

Gość gość
Mnie szybciej włosy zaczęły rosnąć po kosmetykach dermastic. Najpierw używałam szamponu i serum wzmacniającego, a potem do pielęgnacji dodałam jeszcze plastry. Przykleja się je na noc, aby wzmocnić włosy juz od cebulki. Coś świetnego.