Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hassa

aparat hassa

Polecane posty

Gość gość
Będę miała zakładany niedługo ten aparat i mam pytanie bo jeżdżę często na wycieczki kilkudniowe czy coś cie sanie jak nie przekrece go 1 albo 2 razy ???

Gość Beata11111
3 miesiące Haasa za mną. Dopero po tygodniach zaczęła mi się robić szpara. Ostatecznie osiągnęła ok 2-3mm. Po zakończeniu rozkręcania (przekręcałam 31 razy) po około 2-3 tygodniach szpara zniknęła. Do adresatki poprzedniej wiadomości to myślę, że tragedii nie będzie jak nie przekręcisz tej śruby. Aczkolwiek najlepiej poinformuj swojego ortodontę i zapytaj. Btw uważam, że wycieczka nie przeszkadza w rozkręcaniu śruby. Możesz zrobić to sama a trwa kilka sekund:)

Gość gość

Ten aparat to jedna z najgorszych rzeczy, jaka spotkała mnie w życiu. Nie mogłam w tym przełykać, a nawet mówić (nie szłam przez te dni do szkoły). Najgorszy był brak możliwości higieny jamy ustnej i to niewyraźne mówienie. Po kilku dniach ściągnięto mi go u dentysty, co było bardzo nieprzyjemne. Ściągnięcie metalu i kleju zajęło prawie trzy godziny, momentami było bolesne, bo dentysta ściągał klej zwykłym wiertłem, gdyż kleju było bardzo dużo, pokryte były nim całe zęby i był on do nich mocno przymocowany. Zdecyduję się na inny aparat lub na inną metodę leczenia. Nie chcę nigdy więcej tego przechodzić. Nikomu tego nie polecam.

Gość oli92

Teraz tych metod leczenia jest naprawdę sporo i są różne rozwiązania, wystarczy tylko trafić na dobrego ortodontę, który zna się na rzeczy i jest na bieżąco z rozwiązaniami, jakie stosuje się na świecie, a na pewno dobierze najlepszy możliwy sposób leczenia. Ja chodzę do Rock Your Smile i na szczęście mam bardzo dobrą panią doktor (dr Teodorczyk, polecam), która w najmniejszych detalach zaplanowała moje leczenie. Jak dotąd nic mi nie dokucza, a leczenie idzie do przodu 🙂