Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złe szkiełko

problem ze szkłami kontaktowymi - vision ekspress

Polecane posty

Gość złe szkiełko

Ostatnio byłam w vision ekspress. Chciałam kupić szkła kontaktowe (potrzebowałam miesięcznych, niedługo mam ślub). Po wielu przymiarkach, okulistka dobrała "odpowiednie" szkła. Kupiłam za 300 zł paczkę, wpłaciłam 100zł zaliczki i teraz czekam na odbiór (mając już na oczach pierwszą miesięczną parę soczewek). Teraz mam pytanie? Czy mogłabym się tam więcej (bez żadnych konsekwencji) nie pojawić? Nie jestem z nich zadowolona, nie widzę w nich tak dobrze jak w okularach (nie produkują szkieł z odpowiednimi cylindrami dla mnie) i i tak musiałabym je odebrać po ślubie (czyli w sumie nie byłyby mi już potrzebne). Ktoś znalazł się w podobnej sytuacji? Tzn. że przepadła tylko zaliczka? Chodzi mi o późniejsze nękanie telefonami czy Bóg wie co ;)

zadzwoń i poweidz jak człowiek ze zamawiałaś, ale nie mozesz nosić bo Twoje oczy tego nie tolerują i że rezygnujesz z zakupu. przecież to towar medyczny poniekąd, jak Ci z nim źle to nikt Cię na siłę zmuszać nie będzie. oddadzą Tobie zalczkę, a szkła do producenta czy skąd tam je ściągają i bedzie po kłopocie. a jak zadzwonisz od razu to oni tez przez telefon odwołają zamówienie, juz calkiem prosto bedzie. jak ślub bierzesz to chyba dorosła jestes? wiec chyba także wypada sie zachowac jak człowiek dorosły a nie jak gówniarz??

Gość oko maroko
W vision nie ma z tym problemu, możesz nawet iść reklamować dobór szkieł. Mówisz, że Ci nie pasują i lekarz dobierze Ci jeszcze raz. A jeśli nie chcesz już od nich nowej pary, to oddadzą ci Kasę. Pamiętaj tylko żeby być grzecznym, lecz stanowczym. I nie daj się zbyć. Powodzenia!

Gość przecież możesz iść i
po ludzku powiedzieć, że te szkła Ci nie pasują, źle w nich widzisz i nie zamierzasz ich używać więc rezygnujesz z zakupu. skoro i tak chcesz się wyrzec zaliczki to raczej oni powinni się na to zgodzić a być może jak odwołają zamówienie to Ci ją oddadzą. Takie olanie sprawy jest szczeniackie. I jakbyś się czuła jakbyś musiała iść do nich jeszcze raz po coś? Co do telefonów to jak podawałaś numer to na pewno będą dzwonić.

Gość a mnie się wydaję że
chodzi tu o coś innego. Autorka chce poprostu zaoszczędzić i za friko mieć soczewki. Celem jej było pewnie dostanie tych próbnych miesięcznych, które VE daje przy doborze. Zamawiając soczewki przy dobraniu przez ich okulistę badanie jest gratis ( czyli te próbne soczewki również) a płaci się tylko za zamawiany produkt. Czyli autorka odwoła zamówienie, oddadzą jej zaliczkę, soczewki ma gratis i po ślubie już nie będą jej potrzebne... :O

Gość złe szkiełko
a mnie się wydaję że I tu się mylisz. Poszłam tam z dobrymi intencjami. Wręcz cieszyłam się, że na jakiś czas nie będę musiała nosić okularów. Zamówienie odwołam, ale nie liczę na zwrot zaliczki. Tak czy siak o 100 zł jestem do tyłu.

Gość złe szkiełko
Cena samego badania jest koło 60 zł, więc raczej interesu na tym nie zrobiłam :/

Gość a mnie się wydaje że
Mnie to nie interesuje czy zrobiłaś na tym interes czy nie, ale wiesz dziwnie się czyta to co napisałaś! Jak potrzebujesz soczewki tylko na wesele to trzeba było iść i powiedzieć, że zależy Ci tylko na jednej parze! Nie masz obowiązku zakupić całej paczki, VE sprzedaje też soczewki na sztuki. Załatw sprawę jak człowiek a nie jak gówniarz :O ( to odnosi się do Twojego pierwszego postu- o nękaniu telefonami )

Gość cube
mnie zainteresowała inna kwestia..nie rezygnuj ze szkieł, tylko dlatego w vision ekspress nie znalazłaś odpowiednich, wejdź na stronę, gdzie ja zawsze kupuję szkła kontaktowe: szkla.com, mają tak duży wybór, że na bank znajdziesz takie, które będą miały odpowiednie cylindry i na pewno ładniej to będzie wyglądało na ślubie :)