Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kompletnie załamana

Stypendium

Polecane posty

Gość Kompletnie załamana

Odechciało mi się wszystkiego po prostu. Chodzi o stypendium. Jestem studentką drugiego roku. Dowiedziałam się że stracę stypendium bo mam za niską średnią, powinnam mieć 4.0 a niestety mam TYLKO 3.92. To oznacza że będę musiała opłacić czesne za szkołe, cały rok to wyjdzie ok. 4 tysięcy. Nie mam tyle nawet jeżeli dorzucę to co zarobiłam w poprzednie wakacje to i tak będzie za mało. Dochodzi jeszcze bilet miesięczny ok. 400 zł za cały rok. Stypendium socjalne mi się nie należy bo dochód rodziny przekracza wymagane 570 zł. na osobę, (gdybym nie te wspomniane już wcześniej pieniądze które zarobiłam w wakacje stypendium socjalne bym dostała) Będe musiała prosić o każdą złotówkę rodziców, a przyzwyczaiłam się że na swoje wydatki od nich nie biorę. Czuję się okropnie, zawiodłam wszystkich dookoła. Pomóżcie co mam robić?

Gość poszukaj pracy
np. w weekendy

ja mam 3,96 i tez mnie kurwica bierze... z tym że jestem na dziennych i bynajmniej za studia nie płacę

Gość kompletnie załamana
Z pracą nie jest tak łatwo znaleźć, nie chcą zatrudniać

ja mam średnią 4,6 i nie dostanę stypendium :D nie ma co płakać tylko trzeba poszukać pracy tak jak ja :) i już jest :D

Gość kompletnie załamana
Ja też jestem na dziennych, niestety zachciało mi się szkoły prywatnej bo przyznali mi stypendium, w tamtym roki nie musiuałam płacić a dodatkowo miałam jeszcze socjalne, A w tym roku ani jednego stypendium ani drugiego

bo zachciało mi się studiować prawo a tu u mnie najniższy próg na stypendium zaczyna się od 4,65 ale i jeszcze wyżej :/

Gość kompletnie załamana
Te stypendium to jest jakieś socjalno naukowe. W szkole średniej wychowawczyni zgłosiła mnie do tego stypendium, zaczynając studia miałam już je przyznane na całe 3 lata studiów, warunkiem była dobra średnia. Ja okazało się że mam za niską

grrr tylko nie kredyt :/ jaj już wolę pracę... może mówię tak, bo miałam szczęście i udało mi się fajną znaleźć :)

ja na pierwszym roku nie wzięłam bo wydawało mi się że potem mogę nie dać sobie rady ze spłata, że nie znajdę szybko pracy mimo że po polibudzie...jakoś daję radę bez niego... ale dużo ludzi u mnie z roku wzięło ten kredyt... mimo wszystko trzeba to dokładnie przemyśleć...

Gość kompletnie załamana
kredyty mnie przerażają. Nie powiedziałam o tym mojemu chłopakowi bo mi wstyd, a pieniądze zbierałam na wesele (a raczej na skromne przyjęcie z tej okazji)

Gość kompletnie załamana
Pracy dużo może i jest ale w dużych miastach, ja niestety w takim nie mieszkam

Gość kompletnie załamana
Małe miasto w podlaskim ok. 60 - 70 tys mieszkańców

Ja teraz pracuję w więszym mieście ale na II roku pracowałam w 60. tysięcznym... Jakoś znalazłam :) głowa do góry!

no to tylko praca Cię ratuje... ale skocz do dziekanatu i popytaj może jeszcze coś da się zrobić... wiesz trzeba się pchać drzwiami i oknami :)

Gość kwiczolos
3,92 to niska średnia. na państwowym uniwerku nigdy byś za takie oceny nie dostała nawet najniższego naukowego. Trzeba się było uczyć w ciągu roku albo do matury i wybrać na coś normalnego a nie teraz dramatyzować.

u mnie w mieście nie ma większych problemów z pracą, nawet na uczelnie wisi kupa ogłoszeń... i ludzie na dziennych normalnie pracują, też bym mogła ale póki rodzice chcą mnie sponsorować to biorę kupę zajęć dodatkowych :P

Gość kompletnie załamana
Gdybym wiedziała wcześniej że tak mało zabraknie mi do wymaganej 4.0 to stanęłabym na głowie prosiłabym wykładowców o pół oceny wyżej. Niestety nie miałam pojęcia że mam za niską dowiedziałam się 3 dni temu

Gość kwiczolos
nie "uczyłabym się więcej" tylko "prosiłabym o pół oceny wyżej" ? no to należy ci się, że go nie masz.

Gość kompletnie załamana
Napisałam że stanęłabym na glowie żeby miec te 0,08 oceny wyżej, niekt mnie nie poinformował że przy takiej średniej stracę stypendium.

Gość Karinaaaaa
śwęta racja Kwiczolos:) Na Państwowym uniweru z tka srednią szans by nie miała:) ja miałam 4,3 i nie dostałam:))i gdzie tu sprawiedliwosc...dobrze, że juz 3 lata po studiach jestem:)

Gość a to trzeba informowac
o takich rzeczach studentow ? Sorry jestes dorosla, poza tym studia zobowiazuja do myslenia, wiec trzeba bylo to na poczatku roku sprawdzic. U mnie na uczelni srednia za ktora dostawalo sie stypendium w zeszlym roku wynosila 4,0 , w tym roku bedzie pewnie podobnie. A tak na marginesie pierwszy raz slysze zeby stypendium dostawalo sie przy sredniej 3, ... :P z reguly prog zaczyna sie od 4,... no moze na uczelniach medycznych i technicznych jest nizszy.

Gość kompletnie załamana
Niewiem jak tam jest u was. U mnie ś stypendia naukowe przyznają od średniej 4,75 ja miałam te z innej beczki

Gość sorry to juz tylko twoja wina
trza bylo sie uczyc....srednia ponizej 4 to naprawde niska! u mnie styp.ma sie powyzej 4.5 idz do pracy albo dawaj dupy :O