Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Młoda staruszka

bolące stawy

Polecane posty

Gość Młoda staruszka

Hej;) Wiem, że ten temat już może był, ale nie wiem czy rady z innych wątków mogą mi być w jakiś sposób pomocne. Mam takie małe zapytanko, może ktoś ma podobne objawy i może mi coś poradzić. Mam 18 lat i od kilku lat borykam się z bólem bioder. ( zaraz po urodzeniu miałam stwierdzoną dysplazję stawu biodrowego – mam jedną nogę nieco krótszą – to prawie niezauważalne) Czasami dochodzi nawet do tego, że nie mogę chodzić, a nawet załatwiać się, gdyż ból obejmuje jak gdyby cały pas: biodra, brzuch, lędźwie. Najgorzej jest jak siedzę, np. 2 godziny a potem muszę wstać. Zauważyłam, że rozciąganie, chodzenie albo próba tańczenia uśmierza nieco ból. Takie bóle mam kilka razy w tyg., a czasem zdarza się i tak, że tylko kilka razy w miesiącu. Do tego schorzenia doszły teraz bóle kolan oraz innych stawów. Kolana bolą mnie głównie przy wchodzeniu i schodzeniu ze schodów, a czasem po prostu od niczego. ( na zmianę pogody też reagują). Na początku nie były one zbyt częste, teraz mam je prawie codziennie. Do tego wszystkiego jeszcze strzela mi w nadgarstkach, barkach i słychać takie pykanie w kolanach przy ruszaniu. Dodam, że USG bioder i kolan nic nie wykazało. Badania krwi w normie (miałam jedynie OB - 20 przy max.12, ale lekarz stwierdził, że jest ok). Mogę jeszcze dodać, że moja babcia miała jakieś reumatyczne dolegliwości. Czy ktoś mi może coś w tej sprawie doradzić?? Bardzo mi zależy na konkretach.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować