Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedługo operacja

Przeskakiwanie powięzi biodrowej

Polecane posty

Gość Niedługo operacja

Witam. Mam 17 lat i w najbliższym czasie czeka mnie operacją przeskakującej powięzi. Interesuje mnie : * na czym to polega ( lekarz mi tłumaczył ale byłam w zbyt wielkim szoku) * jakie jest znieczulenie podczas zabiegu * czy jest refundowany przez NFZ * Ile może potrwać uzyskanie pełnej sprawność w nogach? * Jak wyglądało to u was ( o ile ktoś tsaki zabieg miał ) * No i jaki jest to ból Z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość Tarninka
chodzi o plastyke pasma biodrowo piszczelowego (powięzi szerokiej)przy biodrze trzaskającym? jeśli tak to operacja polega na przecięciu tego pasma i uformowania go na kształt litery Z, znieczulenie jest przewodowe czyli do kręgosłupa, zabieg jest refundowany przez NFZ chyba że robisz prywatnie no to nie. Ja miałm taki zabieg rok temu, bardzo żałuje że się zdecydowałam, noga nie jest do końca sprawna tak jak przed zabiegiem, jest sztywna, udo troche zniekształcone przez zrosty które zrobiły się pod spodem, często drętwieje. Dlaczego lekarz wysyła cie na zabieg? Najpierw powinnaś iść na rehabilitacje, wbrew temu co mówią niektórzy lekarze czasami pomaga. Z tego co mi wiadomo to operować się powinno tylko przy dużych zmianach i tylko gdy bardzo boli - jeśli tak masz współczuje :( ja tak miałam ale po zabiegu jest niewiele lepiej, biodro dalej przeskakuje. Pozdrawiam!

Gość Niedługo operacja
Czy ktoś jeszcze miał podobny problem?

Gość kto jeszcze
up up up

Gość Kozisina
Ja mam. Czekam na operacje- już ponad pół roku:((

Gość Kozisina
Też jestem ciekawa czy znieczulenie jest miejscowe czy ogólne...