Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kometaaa

Allegro . POMOCYYYYY

Polecane posty

No wiec sprzedałam towar pewniej dziewczynie ,która po zakończeniu aukcji napisała do mnie czy możliwa jest wysyłka za pobraniem. Ja niewiele myśląc zgodziłam sie na to i wysłałam paczkę. Od tego czasu minęły już ok 2 tyg a osoba nie odebrała paczki i nie odpowiada na moje próby kontaktu. Zapewne towar wróci do mnie na dniach. mam pytanie czy mogę zrobić coś żeby osoba zwróciła mi koszty wysyłki oraz koszty wystawienia przedmiotu na allegro?Te koszta to ok 30 zł , dla niektórych może się wydawać śmieszną kwotą ,ale mi te pieniądze są potrzebne. Posiadam jej adres oraz nr telefonu, nie wiem, Moze można "postraszyć" ją jakimiś konsekwencjami?

Gość alkjhgfdsa
wystarczy napisac do allegro i oni to zalatwia. ja jz nie raz mialam podobne sytuacje

Gość napisz do allegro

Gość aaagnie
dlatego nie warto wysyłac za pobraniem..... Mozesz probowac u allegro

alkjhgfdsa Możesz napisać cos więcej na ten temat? Napisać do allegro czyli? :) I w jaki sposób oni sie tym zajmą?z góry dziękuję

Gość nie odbiera
ma prawo nikt jej nie zmusi

witam. niestey jedyne co mozesz zrobic w takiej sytuacji to wystwaić tej osobie negatywny komentarz. i na tym koniec. allegro kompletnie nic nie moze w twj sytuacji zrobić. ja tez sprzedaje na allegro ale nigdy za pobraniem. jeśli ktos chce kupic to jaki problem dla niego przelać pieniądze na konto. a jakie opinie miał ten użytkownik? nic nie wskazywało na to że jest niewiarygodny? moze cos sie wydarzyło u tej osoby wiesz życie pisze rózne scenariusze.

Gość kur
ja myslę że chyba nie masz co walczyć o zwrot kosztów wystawienia przedmiotu na allegro, bo to twoje ryzyko czy sprzedaż czy nie, zwrot kosztów przesyłki i owszem,

wogóle allegro zaczyna działać mi na nerwy! system wystawiania i otrzymywania komentarzy nie jest ok! bardzo czesto sprzedaje towary na allegro, sama tez czesto kupuje-i tu jest problem- nie raz kupiłam bubel- nieoryginalne perfumy za 150 zł, niedziałający telefon i wiele innych- i co wystaww negatywny komentarz i dostaniesz w odwecie taki sam- i za co pytam! allegro ci n ie pomoze, bo pytałam-kazdy ma prawo wystawic komentaarz jaki mu sie podoba!