Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem czy tu ktoś... POMOCY

Problem z komputerem. POMOCY!

Polecane posty

Zna się na komputerach- ja niestety nie :( Mój problem polega na tym, że nie mogę wypalić córeczce bajki na płytkę CD, gdyż mam za mało miejsca na dysku C: na utworzenie plików tymczasowych, czy jakoś tak. Moje pytanie brzmi- Czy można zmienić miejsce docelowe tworzenia tych tymczasowych plików na np. dysk D: (dodam, że oczyściłam dysk C:, lecz tam jest tylko 500mb wolnej pamięci, gdyż dawno temu ktoś mądry podzielił 120G dysk na 3 partycje i na C: jest 4 G i system, więc tam naprawde nie ma na nic miejsca, a w łączenie partycji się nie bawie, bo nie potrafie i już). Proszę o odpowiedź...

Gość zainstaluj nero

Używam tego programu. Sęk w tym, że nie ma czego już oczyszczać. Na dysku systemowym jest tyko 4GB. Mam Windowsa XP i on zajmuje cały ten dysk. Na te tymczasowe pliki nagrywarki nie ma miejsca.

No jest D:, jest nawet E: Ale ta cholerna nagrywarka chcę robić te pliki na C:... Ja już nie wiem co robić.

Gość o ile pamiętam też
miałam ten problem na starym kompie i nie dało się zmienić z c na d; po prostu zainstalowałam nero, który nie potrzebuje miejsca na robienie obrazu i z głowy

Gość umpaumpa
Ale ta cholerna nagrywarka chcę robić te pliki na C:... Ja już nie wiem co robić. nero robi tymczasowe pliki na dysku c i nie chcę nagrać z innego bo nie kumam chcesz na kompa kopie filmu wgrać a potem wypalić na płytę ?? czy jak

Gość a możesz tylko
zrestartować? To znaczy włączyć i wyłączyć? Czasem pomaga.

Gość sami specjalisci
zaden restart... najlepiej sciagnac program cCleaner ktory usuwa zbedne smieci z dysku i odzyskuje miejsce. nie trzeba sie znac, program sam wie co mozna usunac bez szkody, a jak nie chcesz instalowac programu to wejdz w moj komputer, prawym klawiszem myszy na dysk C, wlasciwosci, tam znajdz przycisk oczyszczanie dysku. dalej bedziesz wiedziala co i jak bo to najprostrzy sposob. mozesz po tym zrobic defragmentacje, rowniez we wlasciwosciach dysku, tylko ze defragmentacja troche potrwa,ale odzyska troche miejsca.

- wyłącz hibernację systemu, jeśli jest włączona (Start ---> Panel sterowania ---> Opcje zasilania ---> zakładka Hibernacja) - wyczyść pamięć podręczną we wszystkich przeglądarkach www - usuń punkty przywracania systemu (Start ---> Wszystkie programy ---> Akcesoria ---> Narzędzia systemowe ---> Oczyszczanie dysku ---> wybierz dysk C ---> OK ---> zakładka Więcej opcji ---> na dole masz "Przywracanie systemu" kliknij "Oczyść")

Gość zapytalam madrego mego kuzyna
i to co co mi odpisal: :P jak enro uzywa wystarczy zmeinc katalog temp na :D i po klopocie :/ a jak nie umei to niech nero na dysku d zainstaluje i katalog tymczaswoy bedzie tez na tej partycji

Gość zapytalam madrego mego kuzyna
katalog temp na dysku D

Gość o ile pamiętam też
problem autorki polega na tym, że chce wypalić płytkę uzywając programu wbudowanego w winde xp program ten działa tak, że najpierw musi sobie zrobić tzw image plików do zgrania i na to potrzebuje tyle miejsca dodatkowo na dysku c ile "ważą" te pliki jesli miejsca jezt za mało, nie da się wypalić płytki autorka nie może zwolnić potrzebnej ilości miejsca, bo ma małą partycję c i sama instalka windy zajmuje zbyt dużo miejsca - czyli nie ma już nic, co maglaby wywalic dlatego moja propozycja była zainstalować nero

Gość a od kiedy dla nero
potrzeba miejsca na image? bo nie kumam teraz ja :O

Gość Nie wiem czy tu ktoś...Dzięki
Dziękuje wszystkim. Nie zainstalowałam Nero bo jakoś go nie lubię, tylko jaiś tam DeepBurner i wypaliło mi :D

Gość cep
możesz też zwolnić dysk panel sterowania - programy odinstaluj programy i przy okacj usunąć nero które na pewno zajmuję 1/5 dysku i zainstalować np http://www.dobreprogramy.pl/CDBurnerXP,Program,Windows,13218.html jak to jest obraz iso