Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebilon

bebilon comfort

Polecane posty

Gość bebilon

zmienilam mleko mojemu 3miesiecznemu synkowi z bebiko HA na bebilon comfort. Slyszalam ze to dobre mleko a on ma problemy z zaparciami i wzdeciami.Czy moge zmienic od razu czy stopniowo wprowadzac?? i czy uwazacie ze to jest dobre mleko??

Gość ja uzywam
ja uzywam bebilon 1 mleko jak dla mnie w porzadku, malemu tez nic nie ma, kupki robi, teraz chce mu na noc do mleka "dorzucic" troche kleika ryzowego wiec zobaczymy jaka bedzie reakcja :) jedyn wada to ze mleko jest drogie w porownaniu z bebikiem, ale ja nie zmienie poki malemu nic nie ma

Gość bebilon
a jak ja zmieniam z bebika Ha na bebilon comfort to mam zmienic od razu i juz nie dawac tamtego?? czy na zmiane dawac raz to raz zeby pomalu przyzwyczaic go do nowego??

Ja dawałam małej bebilon comfort od drugiego miesiąca z powodu kolek i pomogło.Z początku piła bebiko ale kiedy lekarka poleciła mi to mleko,wprowadziłam je od razu i nie było żadnych sensacji,wprost przeciwnie,wszystko się uspokoiło.Po nastepnych dwóch miesiącach wróciłysmy jednak do bebiko,głównie ze względu na cenę

Gość ja uzywam
wiesz co mysle ze spokojnie mozesz dac od razu i zostac przy jednym po co tak mieszac, zobaczysz czy bedzie jakas reakcja, jak nie to ok a jak tak to zrezygnujesz :) no i lepiej dawac jeden rodzaj mleka bo kazde mleko ma inny sklad witamin niby wszystko to samo ale jednak...

Gość bebilon
aha czyli mam od razu zmienic?? bo własnie teraz dalam mu pierwszą porcje bebilonu..

Gość bebilon
aha dzięki za rady, to w takim razie zmienie od razu

Gość ja uzywam
no i zostan przy bebilonie:) to jest dobre mleko. a najtansze jest w tesco :P tam kosztuje 34zl a w sklepach 44zł a w aptece 47zl! :o cena owszem jest kolosalna ale moj jak raz dostal bebiko to jakos nie bardzo mu podeszlo

Gość bebilon
ja dzisiaj kupiłam w Carrfurze taką puszke 400g za 20zł chyba ze Ty mówisz o większym opakowaniu (??)

Gość ja uzywam
ta mala puszka mi na krotko starcza:) kupuje opakowanie 800g :)

bebilonu comfort nie ma w większych puszkach,są tylko po 400g,w marketach ok.20 zł.Porównałam skład bebiko i bebilonu,wszystko jest dokładnie tak samo tylko comfort ma obnizoną zawartość laktozy i dlatego jest lekkostrawne.Jak ci dzieciątko podrośnie troszkę i jelitka się wyrobią spróbuj bebiko,dobre i tanie ,ok 10 zł.A wiadomo,że z czasem kartonik starcza na dwa-dwa i pół dnia.

Gość bebilon
a w jakim wieku masz maleństwo? i jak często ci je? mój synuś skonczyl 3 msc i je co 4-5godzin

Gość bebilon
tak na pewno będe chciała za ok 2-3msc wrócic do Bebika ale juz do tego zwykłego, bo teraz dawałam Bebiko ale Ha i tam było 350g a tez placilam 19zł.. takze cenowo nie ma dla mnie roznicy teraz gdy zmieniłam na Bebilon C

no teraz juz prawie 7m. ,je co 4-5h tyle,że doszłu już obiadki i owoce więc troche mleka wypadło z grafiku,za to butle większe-180ml a na noc 210ml z kaszką lub kleikiem

Gość bebilon
no mój je butle 150ml a powiedz mi kiedy moge pierwszy raz mleczko zagęścic kleikiem na noc?? synek ma dokładnie 3msc i tydzien

ja zaczęłam jak tydzień brakował do czterech miesięcy:) bo już nie mogłam wytrzymać:) ale powiem ci że ten comfort trochę cię może denerwować,zawiera skrobię,takie malusieńkie kawalindki,co rusz mi się smoczek diabelstwem zatykał:)

to ja bebilon. Co do tych grudek to wiem bo juz je zauwazyłam i na początku myslałam ze to mleko się niedokładnie rozpuściło ale teraz już wiem heh. A co do kleiku tez juz nie mogę wytrzymac i tylko dni odliczam, jeszcze 2tyg i tez sprobuje a jaka była reakcja Twojego maluszka?? lepiej noc przespał?? bo mój po zwykłym mleku budzi się po ok 4-5godzinach róznie mysle ze po kleiku moze troche dluzej wytrzyma- sama nie wiem..

hehehehehe no nie bardzo spi lepiej po kleiku,idzie spać o dwudziestej a obowiązkowa pobudka na butlę o czwartej jak była tak jest...no ale daję ten kleik:)

Aha no to fajnie dla mnie i tak fajnie by bylo jak by 9 godzin bez karmienia wytrzymał bo mój jak zje ok 21 to budzi się 1:30-2 a potem ok 6-7 tylko ze ostatnio własnie mial czesto problemy z zaparciami i w nocy bolał go brzuszek budził sie nawet co godzine co dwie bo bączków nie mógl puscic i coś ostatnio ulewał mi po tym bebiku ha a wczesniej nie mial problemów- tez dziwnie..

Gość ja uzywam
co do kleika, moj ma 3 miesiace i pytalam pediatre czy juz moge dac bo licze po cichu ze maly lepiej bedzie spal ze jak bedzie bardziej syty to przespi dluzej bo niestety mam jeszcze 2 pobudki w nocy, jakos mu zostalo chyba jak karmiony byl piersia nie wiem sama... wiec w tym tygodniu zamierzam malemu zaserwowac kleik :)

a ile ma dokladnie?? kiedy się urodził?? kurde ja juz tez bym chciała ten kleik.. a powiedz mi czy jak daje ten Bebilon C z nutrici to mogę dać do tego mleka kleik z Nestle? czy raczej musi być ta sama firma?

Gość ja uzywam
Gosiak a jest w ogole kleik z bebilonu? bo ja nie widzialam, wiec myslalam o nestle, no w tamtym tygodniu bylismy na szczepieniu i zapytalam o ten kleik i pani doktor powiedziala no to dac kleik tylko pytanie czy jest od 3 msca bo jak nie ma to nie moge chyba dac?? a ja juz naprawde chce go jakos "nasycic" :) za 4 dni skonczy 3 msca doklanie :)

czyli urdził się 8 lipca?? to mój jest troche starszy bo jutro bd miał 3msc i tydzień.. kleiki sa od 4msc ale niby czytałam ze jak ma 3,5 to juz mozna sprobowac wiec ja jeszcze oktygodnia poczekam, a kleiku z bebilonu nie ma ale bebilon jest z nutrici a kleik z nestle a sa tez kleiki z bobowity a to tez firma nutricia o to mi chodzilo..

Gość altowka1
Chcę zapytać o smoczek dla 5 i poł miesięcznego dziecka karmionego bebilon comfort. Używam 3 avent i sie zatyka. Czy 4 aventu nie bedzie za duża? Dodam, że karmię jeszcze piersią kilka razy na dobę.

ja karmie bebionem confort i smoczek 1,2i 3 sie zatykały z aventu dopiero spoczek z lovi okazał sie świetny do tego mleka.

Gość altowka1
Fajnie, ze ktoś się odezwał. A proszę mi napisać czy ten smoczek lovi pasuje do butelek aventu i jai to ma być rozmiar smoczka? Czekam z niecierpliwoscią, bo jutro już muszę zrobić zakupy.