Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lejdi Makbet

Jak zostać pisarką?

Polecane posty

Gość Lejdi Makbet

Mam 18 lat, zaczęłam studia na kierunku ścisłym, gdyż mało jest matematycznych umysłów, a ja potrafię zrozumieć świat cyferek. Jak się okazało studia są mało absorbujące, mam mnóstwo wolnego czasu i wtedy robie to co lubię najbardziej - piszę. Przez 4-miesięczne wakacje, które zdaniem moich znajomych miały być czasem przygodnego seksu, ćpania i chlania na umór, napisałam kilkadziesiąt wierszy, a w prywatnym pamiętniku zamieściłam kilka prac przypominających felietony. Może jestem megalomanką, ale uważam, że mam talent. Nigdy nie kształciłam się w kierunku humanistycznym, krążyłam raczej wokół Kangurów Matematycznych i zadań z fizyki, dlatego prawdopodobnie popełniam mnóstwo błędów językowych, stylistycznych... No i oczywiście ortografia. Myślicie, że jest sens zrobić coś w kierunku publikacji moich dzieł? Nie wiem jak powinnam się do tego zabrać. Pokazywałam prace mojemu chłopakowi, który jest studentem dziennikarstwa i bardzo mu się podobały...

Gość megaZdzira
Lejdi, daj jakiś link do Twoich dzieł. Ja mam wyczucie, jestem bardzo oczytana. zaopiniuję.

Gość lena/#/
Pisarką się "nie zostaje", ktoś kto ma potrzebę pisania; przelewania myśli na papier po prostu pisze, a nie zastanawia się "jak zostać pisarzem"... dziwna jesteś

Nie zastanawiaj się, jak zostać pisarzem, bo nie ma na to reguł. Pisz i jeszcze raz pisz to jest podstawa.