Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsw21qaz

B. krótka historia z morałem.

Polecane posty

Gość xsw21qaz

Czekam na wasze opinie a potem napiszę jak sprawa się zakończyła. W pewnym gimanzjum na duzej przerwie nauczycielka urządzała imieniny. Dyrektor poprosił aby w tym czasie na przerwie dyżurowała sekretarka. Pech chciał, że w tym czasie dwóch uczniów się pobiło, jednego zabrało pogotowie z rozbitą głową. Młodzież nie reagowała na upomnienia młodej sekretarki. Zanim ona zainterweniowała to bijący zdązyli się już mocno poturbować. Rodzice dopytują się, gdzie w tym czasie był nauczyciel? Kogo pociągną do odpowiedzialności? Dyrektora, nauczyciela, który powinien pełnić dyżur, nauczyciela, który wyprawiał imieniny czy sekretarkę?

Osobe, ktora miala wtedy pelnic dyzur oczywiscie. Ale to nie wina w sumie nauczycieli, ze mlodziez jest glupia, tylko rodzicow, ze zle ich wychowala.

Gość ustalam kolejnosc pretensji
rodzice moga miec pretensje do nauczycielki, nauczycielka do dyrektora a dyrektor do sekretarki.

Gość tilia cordata
Ciekawe czy nauczyciele posiedzą za sekretarkę w sekretariacie. Każdy ma sój zakres obowiazków i tego się trzymamy. Zazwyczaj w szkole jest więcej nauczycieli a sekretarka jedna. Nie sądzę, aby nie było osoby, która nie mogłaby podyżurować i trzeba było wyciągać sekretarkę z biura.

Gość xsw21qaz
Umieściłam ten wątek na róznych forach, z rózną grupą odbiorców. 1. forum dla dyrekotrów i nauczycieli 2. forum dla kadry administracyjnej szkoł 3. forum dla studentów pedagogiki, którzy w przyszłości będą nauczycielami 4. kafeteria Ciekawa jestem reakcji. A historia jest z życia wzięta.