Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popieprzonaaaa.

Jak długo może leżeć chleb w lodówce?

Polecane posty

Gość popieprzonaaaa.

Leży u mnie od czwartku... W poniedziałek będzie jeszcze możliwy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aż pojawi się pleśń
jeśli jest twardy to namocz w mleku i usmaż na patelni z olejem, posyp cukrem - pychotka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do autorki....
Jak to w lodówce? Czy ty lubisz zimny chleb, bo nie rozumiem po co go tam trzymasz? Chyba chodzi ci o zamrażarkę albo zamrażalnik?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez trzymam w lodówce
ale tylko jak jest ciepło na dworze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość popieprzonaaaa.
Trzymam w lodówce bo wydaje mi się, że w ten sposób dłużej poleży... Dopiero w poniedziałek wracam do akademika i się boję co tam mogę zastać więc pytam :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bo poleży dłużej. o ile lodówka działa dobrze, to chleb powinien być dobry dłużej zdecydowanie niż gdyby był gdzie indziej. a od czwartku to znowu nie tak długo przecież.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do autorki....
Pierwsze słyszę, żeby przechowywanie chleba w zimnie podtrzymywało jego swieżość. To jakieś nieporozumienie! Tylko zamrożenie przedłuży jego termin do spożycia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość popieprzonaaaa.
no nie wiem, w każdym razie ja zawsze trzymam w lodówce :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to nie jest nieporozumienie
chleb jest dłużej przydatny do spożycia tylko należ go wyjąć wcześniej do zjaedznia, czyli kroimy tyle kromek ile trzeba i niech "odtaja" a reszta z powrotem do lodówki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mehahaha
słyszalam o mrozeniu chleba ale o trzymaniu w lodówce nie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja trzymam
takie wilgotne chleby- czyli te fitness żytnie i ziarniste. w chlebaku po 3 dniach pleśnieją. w lodówce tydzień, czasem dłużej i są ok. w akademiku trzymałam zwykły chleb w lodówce też. ponad tydzień był zjadliwy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do autorki....
Ja obawiałabym się, zjedzenia niewidocznych grzybów, przez tak długie trzymanie chleba w lodówce. Lodówka jest często otwierana i zamykana i nie wiem czy ta huśtawka temperatur dobrze na niego wpływa. Poprostu nieodważyłabym się tak robić. Przecież zamrożony chleb tak samo trzeba wyciągnąć wcześniej i odczekać, aż odtaje i przynajmniej mamy pewność, że żadnych pleśni nie zawiera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wiwa76
Trzymam chleb w lodówce w zamkniętymplastikowym pojemniku . Jest długo świeży, dlatego nie rozumię twierdzenis, że w lodówce szybciek wysychs. Może gdyby leżal na półce a nie w pojemniku. Zachęcam do spróbowsnoa. Nie marnuje się ani kęs.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość julka19xx
a ja trzymam chleb tam gdzie jego miejsce- w chlebaku. Kupuję go tylko tyle żeby starczył na 2-3 dni.Dzięki temu jest zawsze świerzy i bez grzybów których na początku nie czuć i nie widać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ludzie kochani, nigdy nie trzymamy chleba w lodowce. Przez panujaca tam wilgoc chleb szybciej sie psuje i plesnieje nawet jesli tego nie widac. A juz tymbardziej nie trzymamy go tam w plastikowych pojemnikach albo zawinietych w torebke!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Stanley
Dnia 4.10.2009 o 16:57, Gość aż pojawi się pleśń napisał:

jeśli jest twardy to namocz w mleku i usmaż na patelni z olejem, posyp cukrem - pychotka

I na to zasmażka... Plus żółty serek. Też pychota.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×