Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polanka 22222

Jakie jest NAJLEPSZE mleko modyfikowane w Polsce

Polecane posty

Gość polanka 22222

Oczywiscie moje dziecko nie zadnych alergii , zaparc, refluksu ani nic takiego. Jest zdrwowym usmiechnietym 4-miesieczniakiem. ❤️ Jakie polecacie????

Gość ja polecam Bebilon
moja córka najpierw zaczęłą od picia mleka Nan ale po miesiacu przerzuciliśmy sie na Bebilon bo Nan jej po prostu nie smakował, ulewałą po nim, itp.

Gość moj syn ma rok
i od poczatku byl na NAN h.a..nie ma alergii,po prostu takie podawaly mu w szpialu i innego w domu nie chcial.I jestesmy zadowoleni :)

Gość polanka 2222
slyszalam ze NAN ma bardzo duzo cukru przy normalnej diecie dziecka w wieku 0-6mcy srednio zjada 7 lyzek cukru bialego na tydzien :O

Gość Chyba te od Nestle i Nutricii

Gość Chociaż z drugiej strony znam
gro osób, które kupują takie zwykłe z sieci supermarketów albo Rossmanna i też są zadowolone, a dzieci zdrowe, więc trudno w zasadzie powiedzieć. Zdaje się, że każde jest dobre.

Gość hipp oczywiście.
jest bardzo sycące

Gość polanka222
tak mi mowia kolezanka ktora jest dietetyczka i oni badali te wszystkie mleka mod dostepne u nas w Pl i podobno NAN wyszlo najgorzej. Wiec tego mleka na pewno nie bede dawala dziecku.

Gość w mleku nan
jest dużo żelaza i ma taki specyficzny smak, ze nie każde dziecko je toleruje

Gość do polanka
a które mleko wyszło najlepiej?

Gość moj syn ma rok
Nie wiem co to za dietetyczka,ale zadne mleko nie moze byc szkodliwe dla dziecka.Moj syn mial robione juz nieraz badania "wewnetrzne" i nigdy nic mi nikt nie powiedzial,ze cos od niego jest.Gdy odstawilam te kaszki to syn mial dobre wyniki badan.Dodam,ze mieszkam za granica a tu dbaja o najmlodszych.. Zreszta porownywalam kiedys sklady mlek w markecie i wszystkie sa takie same..

Gość mama malego Danielka
Hm, ktore najlepsze to nie wiem, ale moj 2-u miesieczny synek strasznie plakal podczas picia i pozniej po Bebilonie i Bebiko, natomiast Nan toleruje swietnie, dobrze sie po nim czuje, nie ma boli brzuszka, kolek ani placzu. Wszystkie mielismy hipoalergiczne, dlatego ja jestem jak najbardziej za mlekiem Nan. Nan polecila mi znajoma rodzicow - pediatra, ktora wyklada w Szczecinie na Akademii Medycznej i u nas sprawdza sie super!

U nas sprawdza sie najlepiej nan active wg naszego pediatry jedno z najlepszych mlek... Maly na poczatku pil bebilon i ulewal po nim i do tego kupki robil raz na 3 dni :/ Nan mu smakuje a mam porowananie bo oprocz bebilonu probowalismy humane i tez nie podpasowalo nie chcial jesc.. Kazde dziecko jest inne i kazdemu podpasuje co innego

Gość polanka222
podobno najlepsze mleko to podobno Emfamil. Podobno po NAN dzieci strasznie tyja i ciagle sa glodne.

Gość planka222
troche za duzo tych podobno... :O

Gość moje dziecko nie tylo
nigdy po nan...

pytasz o mleko, a wszystko wiesz najlepiej, nie rozumiem wogóle po co zadajesz pytanie? mój syn też pił NAN po enfamil zużo ulewał

moja od 2 tygodnia życia pije NAN :) jest zdrowa, nie tyje i bardzo jej smakuje te twoje "podobno" mnie w ogóle nie przekonują :)

Jak widzisz po wypowiedziach,nie ma najlepszego mleka.Musisz sama dobrać dziecku takie,które mu zasmakuje i będzie je tolerowało.Dostajesz paczki reklamowe?Są w nich próbki mlek.Ja dostałam bebiko,bebilon i nan h.a.

Mój synek też pił NAN, bo takie mu podawali w szpitalu :) Teraz ma 3 latka do otyłych dzieci nie nalezy:))) Pozdrawiam

Gość studentka wsz
moj bebilon w szpilatu tylko tym mlekiem karmili

W szpitalu moje dziecko dokarmiano naprzemiennie Bebiko i Nan twierdząc że obydwa są najlepsze. Jeden pediatra u którego byłam twierdził, że TYLKO Enfamil, nic innego bo reszta mlek to trucizna. Kolejny pediatra mówił, żeby dawać dziecku tylko Bebilon, nic innego. Koleżanki natomiast namawiały na NAN. I bądź tu mądry :-( Starsza córa w końcu metodą prób i błędów zaakceptowała NAN, reszta odpadła bo dziecko potwornie ulewało. Młodsza córcia nie zaakceptowała żadnego z tych mlek. Ma skazę białkową więc dostaje Bebilon Pepti. Myśle, że nie ma się co pytać, które mleko jest najlepsze bo każdy pediatra i każda z nas poleci ci co innego. Popróbuj i sama zobaczysz które mleko dziecku najbardziej odpowiada. Jedne dzieci uwielbiają Bebiko i dobrze się po nim czują, inne tylko Enfamil także musisz sama spróbować.

Gość moja ma tylko bebilon
( aptamil) w uk. gdzie mieszkamy i co dziwne bylismy na urlopie w polsce i kupilam jej bebilon to nie chciala jesc poprostu jej nie smakowal wrocilismy i to z uk. wciaga bez protestow

Gość polanka 2222
Wczoraj rozmawialam z koleazanka ktora ma 4-mies synka i mowila ze jej synek jak pil NAN to wlasnei byl caly czas glodny i chcial jesc nawet co dwie godziny i nawet czesciej!!! Od kiedy ma Enfamil (koszmarnie drogi, wiem ) problem zniknal zarowno z czestym glodem jak i problemami z waga (zbyt duzo przybieral na wadze) Wiec cos chyba jest w tym dgogim mleku . Sprawdzilam w necie podobno to jedno z znajlepszych na swiecie. Tylko nie wiem czy edzie mnie stac zeby miesiecznie wydac na mleko prawie 300zl. :(

Gość bożygniew
nan to chyba jest najtańsze a nie najlepsze...

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa789
moje pije nan,dla nas ok

Gość Moja córka 5miesięcy
Nie tolerowała żadnego mleka. Dopiero po wizycie u starszego pana pediatry(juz emeryt) sytuacja się zmieniła. Polecił nam witaminy dla maluszkow i mleko krowie ale takie od krowy nie ze sklepu. I od jednej krowy nie byle jakiej. Mała jest zdrowa i świetnie się rozwija. Znajomych dziecko ma podobnie tylko pije mleko kozie.