Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ika1379341

zmiana dlugosci fazy lutelnej

Polecane posty

Gość ika1379341

moja faza lutelna jest zazwyczaj 13 dniowa ( +- 1 dzien). W tym cyklu ta faza trwa juz 16 dni. Czy mogla sie tak przedluzyc w zwiazku z podroza? Bylam na wycieczce samolotem podroz 6 godzin i zmiana czasu 6 godzin. Teraz jestem juz z powrotem w domu. Wiem ze podroz moze przedluzyc cykl, ale czy takze moze wydluzyc faze lutelna? Powiem takze ze staramy sie z mezem o dziecko od 4 cykli.

Gość Ika13788535
Odpowie ktoś proszę ?

Gość spoźnia ci się o 2 dni
okres - zrób test. Tak podróż może przedłużyć zarówno fazę lutealną jak i folikularną.

Gość ika1379341
dzieki za odp :) zawsze gubie gdzies "a" w lutealnej ;-) dzis okresu jak nie ma tak nie ma, zadnych objawow ani na @ ani na ciaze, wiec nie wiem co o tym myslec :-/ czy miala ktoras z Was taki przypadek?

Gość ika1379341
widze ze predzej zapomnialam napisac ze 16 dnia fazy lutealnej test byl negatywny

Tak, podróż a zwłaszcza ta w której wchodzi zmiana klimatu może zmieniać długość cyklu, przynajmniej Pani doktor mi tak ostatnio tłumaczyła, następny powinien już być normalny.

Gość ika1379341
dzieki za odpowiedz :) och to czekanie mnie wykonczy ;-) mialam nadzieje na plusika ale skoro go nie bylo to szansy za bardzo nie ma. Bylam pewna ze przez podroze owulacja sie przesuwa i wtedy cykl jest dluzszy i miesiaczka sie spoznia. Nie wiedzialam ze lutealna tez sie moze wydluzyc przez to. mialas taki przypadek?