Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sportmanz

fenomen morza - dlaczego morze tak przyciaga?

Polecane posty

Gość sportmanz

dzis spacerowalem w zdloz naszego polskiego baltyku i tak sobie pomyslalem widzac jesiennych turystow, przeciez morze to troche (no dobra sporo) wody, czasem wiecej lub mniej piasku, mewy i wiatr a poza tym nic wiecej, czyli w sumie nuda..... co w tym jest takiego ze ludzie nawet w jesienna pochmurna pogode potrafia przybywac z roznych zakatkow Polski by pobyc nad pochmurnym polskim morzem?

Gość kiaa
uwielbiam morze moge godzinami siedziec na plazy ,nie byłam jeszcze zima czy jesienia ale bym bardzo chciała.no własnie duzo wody jest gdzies wiecej..nie fale ,piasek i w ogóle

Gość kesikaxz
spokoj, cisza, przestrzen, poczucie wolnosci, jod poprawiajacy humor, rzeszkosc, swierzosc, innosc, szum fal uspokaja, czystosv morskiego powietrza odpreza, kurcze dlugo by wymieniac, mozliwe ze ludzie co na codzien to maja tego nie rozumia bo nie zyja w ciaglym halasie i brudnym powietrzu

Gość ja mieszkam nad morzem
co prawda nie tak czesto chodze nad nie, ale nie wypbrazam sobie zycia gdzie indziej, faktycznie jest poczucie wolnosci i przestrzeni

Gość bo życie wyszło i wyewulowało
w morzu, ląd to tylko sequel:P

mnie morze nie przyciąga wybieram się w przyszłym roku pierwszy raz, a mam 38 lat i to tylko dlatego, że siostra bardzo zachwala, widoczki ładne no i wypada w końcu pojechać nad Bałtyk chociaz raz w życiu

spokoj,cisza,chwila zadumy:) jestem prawie codziennie nad morzem i zawsze wyglada inaczej:) i ten zywiol,tak jak dzisiaj,podczas sztormu

Gość BrzyduIa3O
niestety te zle i brzydkie fale sztormowe zmyly moja chatke z patyczkow :( gdzie ja sie teraz podzieje :( a mowilam mezowi zeby tak blisko plazy nie budowal 😭

Gość sdfrgfrgtr
jaki mąż??? przecież ją facet wybzykał jako nastolatkę i zostawił z dzieckiem

Gość oj kocham morze
i wlasnie za pare dni bede juz tam mieszkal a ale sie ciesze

Gość do oj kocham morze
nie przeprowadzajcie się już tutaj - lubimy turystów czasami ale nie potrzeba nam więcej obcych - zabieracie nam tylko pracę i przestrzeń - nie chcemy obcych nad morzem

Gość gfdgfgdgdgfggh
Ja uwielbiam pływac w morzu! Kocham wodę , leżenia na plaży nie daje mi tyle satysfakcji co unoszenie się na falach :D:D 😍 czy tylko ja jestem taka dziecinna? :P Nie lubię gór, tylko łażenie , wspinanie sie nie wiem po co.. :O

Gość chce mieszkac nad morzem

Gość Ja lubię morze
fascynuje mnie. Chociaż bardziej cieplutki ocean :) Bałtyk jest jak dla mnie za zimny. Mąż pierwszy raz ze mną pojechał nad morze, wcześniej tylko góry i góry. W końcu go przekonałam o wakacjach nad morzem i teraz uwielbia, chce jeździć co roku :) A wcześniej mówił "łeee to wielka kałuża i nic więcej" hehe :) morze ma coś w sobie, to prawda.

Gość Anq25
Widze masz problem tej samej natury co ja:)...za duzo myslisz:P Ja nie mogę sie bawic na dyskotece bo w myslach wyłączam muzyke i widze bande debili wymachujacą kończynami:)))..i to zazwyczaj dorosli, wykształceni ludzie stoja w kupie i machaja łapkami i sie ciesza...Dlaczego grupa ludzi idzie w okreslonym czasie do jakiegos pomieszczenia, wychodzi na srodek, czasami stojac w kółku i dziwnie się rusza, usmiechajac przy tym?

Gość Anq25
dlaczego jada nad morze, siadaja na piasku i patrza na wode? tez nad tym kiedys myslalam..i wdaje mi sie ze jednostajnosc morza dziala tak samo jak jednostajny takt muzyki...pozwala nieswiadomie wejsc w odprezajacy trans....

Gość seawoman
morze szumi.. to muzyka co koi zmysły.. morze mieni się rożnymi kolorami..koi zmys l wzroku

Gość na odczepnego
1) wystarczy że wybrzeże jest trochę inne niż resztą otoczenia żeby chciało się tam zajrzeć 2) z przyciąganiem to różnie bywa, mieszkam może z kilometr spacerem od morza i zdarza mi się tam być raz na parę lat

Gość na odczepnego to ci zazdroszcz
e