Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudo po tacie

Moja siostra w 4 miesiącu ciąży imprezuje i się upija

Polecane posty

Gość pseudo po tacie

Ona ma 19 lat i jest niezwykle nieodpowiedzialna! Wczoraj poszła na impreze i wypiła 6 piw. Żal mi tego dziecka bo jej nikt nie przemówi do rozsądku. Czy po takich ekscesach mojej siostry dziecko ma duże szanse urodzic sie zdrowe?

Gość Billy Masturbo
Wręcz przeciwnie. Istnieje duże ryzyko, że urodzi się z Alkoholowym Zespołem Płodowym :-o

Gość kdfjeiepogmznoer
fajna masz siostre, a patologia to u was rodzinna ??

Gość pseudo po tacie
Wiem własnieale ona mówi : coś wam nie pasuje to je zostawie w szpitalu.

Gość gsfadgg
mam znajoma co bawiął sie cała ciaze, piłai paliła jak by nie była w ciazy. efekt ... urodził sie chłopczyk z autyzmem i ADHD.

Gość pseudo po tacie
Nie mam patologicznej rodziny tylko patologiczną siostre. Próbowałam jej pomóc ale moim zdaniem trzeba ja dac na straty juz teraz. Żal mi jednak tego biednego dziecka.

Gość campari34
a może da się jej jakoś pomóc a co jej facet na to a twoi rodzice?nie mogą z nią pogadać?weżcie się za nią dopuki jeszcze czas bo będzie zle niech pije jak urodzi i odda dziecko komus kto je pokocha co dziecko jet winne

Gość pseudo po tacie
ciąża oczywiście z wpadki. Jej facet... może dziwnie to zabrzmi ale ona nie wie kto jest ojcem bo ma 3 kandydatów. Rodzice cały czas jej mówia że źle robi itp ale ona się obraża i ucieka z domu. Mieszka po slamsach przez 3 dni i wraca cała zrujnowana.

Gość takie dziecko urodzi
sie nie zdrowe z wieloma wadami , badz nie bedzie mialo najmniejszych szans na przezycie

Gość powinno sie zaostrzyc
wyroki dla matek pijacych w ciazy inaczej tego nie wytempia

Gość kokoszanelka
a od początku ciąży tak sie zachowuje? aż cud że do tej pory nie poroniła

Proponuję jeszcze kary dla facetów płodzących po pijanemu. Jak karać to wszystkich winnych :-p

Gość pseudo po tacie
Musze dodac że ona nałogowo pali. Mówiłam jej na początku że aborcja byłaby najlepszym rozwiazaniem ale ona nie miała kasy a rodzice na "zabójstwo" nie beda dawac. Nawet jej powiedzieli: gdybyś nas poprosiła o kase na prezerwatywy to byś bez problemu dostała ale że wtedy się wstydziłas to teraz cierp.

Gość pseudo po tacie
Na początku było ok. Przestała palić (pod koniec 1 miesiaca ) gdy dowiedziała sie o ciąży. Nie piła, zdrowo się odżywiała. Po miesiacu ok się jej znudziło i wróciła do dwanego zycia czy ok 2-3 miesiac zaczeła ostro balowac.

wiecie tez zostalam mama w wieku 19 lat i strasznie mnie wkurza jak czytam opinie i krytyki mlodych mam...ale ta szmate to sama bym zajebala!! no przecierz jak tak mozna?? jak ona moze tak ryzkowac, nie dosc ze juz w tej chwli dzieciaczkowi zycie zmarnowala bo biedactwo ma matke kurwe (3 kandydatow - nie no szok!)ktora robi laske ze je w sobie nosi to jeszcze kto wie czy sie zdrowe urodzi... jeny... nie wiem co powiedziec...

Gość kokoszanelka
też uważam, że w tym wypadku aborcja we wczesnym stadium byłaby najlepszym rozwiązaniem. Ogólnie jej nie popieram, można dziecko oddać do adopcji, ale to dziecko ma wielkie szanse na urodzenie się poważnie chore, a kto będzie chciał chore dziecko? dobrze jej rodzice powiedzieli z tymi prezerwatywami, widać ze nie są jacyś zacofani i mają rację. Panna się bzyka bez zabezpieczenia a teraz upija na umór w ciąży i jeszcze nie wie który to ojciec. Co za dno!!!!

Gość chmmmmmmmm
krew mnie zalewa jak czytam coś takiego sama jestem w 7 m-cu ciąży, decyzja o ciąży była chyba nie do końca właściwa (ciąża planowana, ale teraz coraz bardziej się boję, że wybrałam zły moment) ale na miłość boską!!! jak można robić takie rzeczy w ciaży???nawet jeśli jest niechciana??? ja jak tylko zobaczyłam 2 kreski na teście, od razu rzuciłam palenie a paliłam 10lat jak smok a rzuciłam w jednej chwili, i nie miałam nawet kropli piwa ani niczego takiego w ustach!!! i tak się powinno zachowywać jak się spodziewa dziecka!!! TWOJA SIOSTRA TO DNO :o

Gość jak się zachowuje
dziecko, które jednocześnie ma autyzm i ADHD?

Gość kokoszanelka
no dokładnie, w tym wypadku aborcja to mniejsze zło żeby tylko to dziecko się zdrowe urodziła i broń Boże niech nie zatrzymuje tylko odda do adopcji

No a co na to Twoi rodzice...Mowia jej cos..ja bym ja z domu wyrzucila..skoro nie dba o siebie,pieprzy glupoty jak chcecie to zostawie w szpitalu..To niech idzie i zarabia na siebie i picie..zobaczy wtedy

Gość kokoszanelka
no właśnie,dokładnie, co na to rodzice? ja bym na ich miejscu w ogóle nie dawała jej ŻADNYCH pieniędzy, chyba że miałoby to być przeznaczone na jakieś odżywki albo coś dla dziecka. Przecież ona nie zasługuje na nic. Jeny, autorko współczucia że masz taką siostrę....;( a mieszkacie razem?

Gość pseudo po tacie
Tak ona mieszka z nami ale tak sporadycznie. Większośc czasu mieszka po melinach. Teraz rodzice ją przyjęli do domu z powodu dziecka.

Gość a moze sprubojcie ja
ubezwlasnowolnic ja pierdole jak tak mozna co jest dziecko winne zajebala bym taka kurwa przeciez dziecko sie na swiat nie pcha

Gość tak tak tak tak
ale jak pojawi sie post , ze kobieta w ciazy pije , gdzie to zglosic badz jesli chodzi o rodziny patologiczne to sa wyzywane a hooj ci do tego , nie twoje zycie , idiotko po co sie wtracasz , masz nie pokolei w glowie etc... trzeba to ZGLASZAC !! trzeba z tym walczyc wiec walczmy zglaszajmy , dzieci nie sa nieczemu winne , powinni miec wspanialy dom i rodzine , moga zapewnic to rodziny zastepcze , rodzice adopcyjni , walczym z tym ! dzieci sa niczemu winne te kobiety powinno sie odpowiednio ukarac.

Gość tak tak tak tak
autorko jesli twoja siostra tak dalej robic bedzie to dziecko moze urodzic sie martwe ,badz jesli przezyje to napewno zdrowe nie bedzie ile razy rodzono dzieci z promilami we krwi :(

Gość Artefakt_Diabła
do kogoś tam kto sie pytał jak zachowuje sie dziecko mające adhd i autyzm prawdopodobnie chodzi o zespół aspergera, który jest rodzajem autyzmu,a często jest mylony z adhd. jest trudny do zdiagnozowania. ludzie autystyczni to nie tylko kukły gibające sie w tył i w przód :)

Gość ta co się wcześniej pytała
Pytałam z ciekawości, bo z racji zawodu widziałam dzieci z ADHD i dzieci z autyzmem ale nigdy nie widziałam dziecka które miałoby obie te choroby jednocześnie, wiec się zastanawiam jak się zachowuje takie dziecko?